13. listopadu 2013

Válka: Kamush vs. Nedokonalosti

Já nevím jak vy, ale já jsem byla dloooouho na štíru se sebevědomím. Pořádné sebevědomí jsem si vybudovala až s první láskou, která si mě poměrně hýčkala a neustále mi skládala komplimenty. Pak jsem byla v pohodě, z tiché introvertní Kamilky se stala standardně komunikující osoba s vlastním názorem a stylem, která začala mít ráda společnost. Postupem času bych dokonce řekla, že se ze mě stala "společenská dračice", takže někdo, kdo společnost vyloženě vyhledává, nevadí mu pozornost (kterou si ale nevynucuje), rád se seznamuje a dokonce (!) se nebojí pozvat kluka na kafe, když se mu líbí. Kdybych před 7 lety věděla, že jednou budu taková, asi bych si řekla "Ježiš, už aby to bylo!", ale teď... teď bych zase chtěla bejt aspoň trošku tišší (a tajemnější?) Kamka, které ke spokojenosti stačí knížka, muzika a kamarádi. Nevím, jestli je to tímhle malým přáním nebo tím, že se mi po vysazení antikoncepce rapidně zhoršila kvalita pleti a vlasů, ale moje sebevědomí začalo pokulhávat...

Asi od počátku září se necítím dobře - může za to pocit, že jsem tlustá víc, než kdy dřív (což skutečně jsem), akné na obličeji, dekoltu a zádech, nepěkné ruce, podbradek, divný vlasy a obočí, vypadávající řasy,... neustále na sobě vidím nějakou chybu a už si ani neříkám, že mi to občas sluší.

Ale tak to nechci nechat! Budu s tím bojovat, chci bejt v pohodě a hezká pro sebe, protože když bud hezká pro sebe, budu působit hezky na ostatní, žejo? :) Vyhlašuju válku všemu, co se mi na mě nelíbí!
ŘASY
Mám poměrně husté a dlouhé řasy a když už mě na nich něco štvalo, tak to, že sem tam je nějaká vypadlá a dělá mi to "díru" v té hradbě řas, nebo že jsou "neučesané". Bohužel, už pár týdnů mi řasy prostě nějak moc stahuje gravitace a nemám je nahoru, nýbrž rovně dopředu. Když se nařasenkuju, je to trochu lepší, ale už to není tak, že se díky zatočení řas můžu "škrábat řasama v obočí". Pořídila jsem si tedy ricinovej olej! Po důkladném odlíčení si před spaním namažu řasy olejem a jdu spát. Zatím pozoruju známky toho, že řasy méně padají. Jestli budou vyživenější a pevnější a hezčí, jako slibují články o riciňáku na netu, to se teprve dozvím.

VLASY
Vlasy byly vždycky moje chlouba. Už od malička mě všechny babičky, tety, sousedky a učitelky hladily po vláskách a chválily mi je. Asi proto přisuzuju vlasům větší důležitost a u lidí si jich všímám jako první. Sním o tom, že moje dcera bude zrzka s kudrnatýma dlouhýma vlasama, něco jako Rebelka! Svým vlasům pomáhám maskami (samozřejmě), olejíčky a spreji (snažím se bez silikonů, ale ne vždy se to povede), občasným česáním a barvením "až když je to fakt nutný". A teď jsem si ještě pořídila vitamíny na vlasy a nehty! A hodlám je kupovat pořád - dojím jedno balení, pořídím druhé. A až budu stará babka, v domovech důchodců se o mě bude mluvit jako o milejdy Kamile, té, co má vlasy jako děd Vševěd.


PLEŤ
Akné je hnus, nechápu, kdo ho vymyslel (další důvod, proč si myslet, že Bůh, jež stvořil svět, neexistuje a hnijeme tady bez důvodu). Z akné mám bohužel největší komplexy, ještě větší než ze svého neštíhlého těla. Akné se totiž jen tak nezbavíte a když je i jinde, než na obličeji, je to fakt zlo... A antikoncepci brát znovu nechci, cítím se bez ní o 100 % líp. Kromě kosmetických přípravků proti akné a mastnotě jsem si na doporučení vizážistky pořídila grepové kapky Citrovital. Zlepšují trávení a dle vizážistky díky tomu regulují vznik akné. Kapou se do vody a jsou hořké (samozřejmě), 25 ml stojí 135 Kč a koupíte je v každé lékárně. Užívají se 2x denně v tekutině 5-15 kapek a vizážistka mi dokonce doporučila sem tam jednotlivé beďárky kapičkou potřít. Uvidíme, co to udělá.


TĚLO
Kromě vitamínů na vlasy a kapiček na xicht jím odpornou hlívu ústřičnou ve formě kapslí. Jde o čistou sušenou nadrcenou houbu, která smrdí jako krmení pro rybičky a je fakt hnusná! Ale je dobrá na imunitu a je fakt, že letos jsem ještě nemocná nebyla (kromě drobné rýmy a močáku...zaťukávám...).


Nemáte pro mě nějakej tip jak se cítít a vypadat lépe? Jak bojujete vy s akné a špatnými vlasy? :)

14 komentářů:

  1. Chtěla bych se cítit lépe.. jsem na tom asi jako ty před 7mi lety, akorát s tím rozdílem, že já nikdy žádnou lásku mít nebudu :D Mám komplexy z váhy a od toho se odvíjí úplně, ale úplně všechno. Mám pocit, že lidi mají radši moje kamarádky, protože jsou hubené, že učitelé mají radši ostatní, i když se učím dobře, protože jsou hubení atd.. Jsem si toho vědoma, ale nedokážu se toho zbavit. Snažím se zhubnout a když se konečně chvíli cítím dobře, stejně se najde někdo, kdo mé sebevědomí srazí zas někam, kde bylo a možná ještě níž..
    Ohledně těch prášků na nehty a vlasy, jestli je to Biosil, někde jsem četla, že není zdravé to brát v kuse moc dlouho, ale nevím, jestli to není jenom nějaký kec, ale třeba si o tom něco najdi. Akné naštěstí nemám, ale mám strašně široké póry a začervenání na líčkách, vypadám jak kdybych byla furt uhnaná nebo tak, už mě to štve :/ Ricinový olej bych někdy ráda zkusila :)
    Jinak vypadáš sympaticky a být tebou bych se cítila v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to tak vůbec není! :) Lidi nemají víc rádi štíhlý lidi. Možná se jim na první pohled víc líbí, ale co se týče vztahů je to pak stejně o sympatiích, věř mi :) Já i když jsem oplácaná, nepociťuju o kluky nějakou nouzi :) Ano, není to tak, že bych sbalila každýho, ale ve většině případů mi oplatí úsměv a se schůzkou většinou souhlasí. Zkus té váze přisuzovat menší důležitost, najdi si na sobě to pěkný a pozitivní a to zvýrazňuj. Buď free a v pohodě a veselá, originální a jedinečná, protože takový lidi jsou nejoblíbenější :)

      A jinak děkuji! :)

      Vymazat
  2. Občasně vypadené řasy mě taky pěkně točí a jinak i s vlasy mám teď problému až nad hlavu. Pleť se mi celkem daří zvládat zejména díky perlovému pudru, který si dávám na noc na obličej, ale čekám, co se bude dít po vysazení antikoncepce. No uvidíme, snad to nebude tak hrozné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perlový pudr? O tom slyším poprvé! O co jde? :)

      Vymazat
    2. Psala jsem o něm u sebe na blogu: TADY podobně funguje i dětský pudr zásyp Aviril

      Vymazat
    3. Odkaz bohužel nefunguje :)

      Vymazat
    4. Jaj, tak to se omlouvám, udělám to jednodušeji:
      http://gleysishere.blogspot.cz/2013/08/perlovy-zazrak.html
      snad už to půjde

      Vymazat
  3. No tak já jsem docela spokojená, až na ten nos, stehna, břicho, prsa, atd atd. No klasika. Ale bojuju se vším tak nějak po svém - hlavně se snažím jíst "čisté jídlo" - a hodně se mi zlepšila pleť - a to jsem vysadila antikoncepci. Tak snad to nezakřiknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co například jíš?
      Já mám pleť špatnou od puberty, nebýt antikoncepce, tak chodím poďobaná 10 let v kuse :))

      Vymazat
    2. Hodně zeleniy a ovoce, minimálně mléčné výrobky, a když už, tak kysané, a téměř nejím maso. Luštěniny, těstoviny vyjímečně

      Vymazat
  4. Kamčo, jak víš, tak se mi pleť po vysázení ant. taky zbláznila. Stejně jako kdysi v nějakých 15 mi pomohla vodička, která se jmenuje Zineryt. Strašně smrdí a je na lékařský předpis, ale rozhodně to doporučuju k vyzkoušení.
    Jinak můj seznam věcí, s nimiž nejsem spokojená, by byl dlouhý. Ale učím se mít ráda a brát se taková, jaká jsem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Si krásná holka,tak si toho važ.Mně pomohl na zvýšení sebevědomí sport.Miluju běh a nějaký to posilování nikdy neuškodí.Zlepší se ti postava a i ta ple´t a hlavně se ti bude život zdát milonkrát lehčí.Na řasy si zkus dávat přírodní oleje. Obočí si běž za kosmetičkou dobavit a na vlasy doporučuju kokosový olej. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Na řasy si dávám ricinovej olej momentálně a docela úspěch, pak o tom napíšu. Obočí mám nerada spíš kvůli tomu, kde a jak roste (křivo a každý jinak :)) ).
      Já se při sportování nebo cvičení cítím jako idiot, což, soudím, jsou pozůstatky z traumat z TV na základce, kdy na nás oplácané koukala učitelka jako na odpornej hmyz :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)