25. září 2013

Návod: Čelenka z moosgummi

Tenhle článek jsem psala speciálně pro Studentpoint, sekce Student GirlUdělej si sám. Teď ho máte k dispozici i vy! :)
Ráno nevíte, jak si rychle, a přece stylově upravit vlasy? Vyrobte si veselou čelenku, která rozzáří váš den!
Co budeme na výrobu takové čelenky potřebovat? Základem je samozřejmě čelenková konstrukce, dále potřebujeme pěnovou hmotu (tzv. moosgummi), lepidlo, nůžky, tužku, šablonu a cokoliv na ozdobu (očička, bavlnky, mašličky atd.).
Co je vlastně moosgummi? - Jedná se o pěnový materiál o síle 1,5–2 cm. Prodává se ve velikosti A4 a jeden plát vyjde přibližně na 12 Kč, nicméně je určitě levnější a výhodnější zakoupit rovnou celé balení.Moosgummi existuje také s lepivou plochou. S tou je práce pochopitelně jednodušší, protože při manipulaci vám nebude nic klouzat. 
Krok číslo 1- Čelenka může mít podobu čehokoliv. Já jsem si vybrala ovečku, protože připomíná netrpělivě očekávané jaro. Šablonu ovečky si můžete stáhnout z internetu, ti šikovnější z vás si ji mohou nakreslit sami. Předlohu položíme na papírovou část moosgummi a obtáhneme přesně po obvodu. 
Krok číslo 2: - Ovečku vystřihneme. Snažte se vystřihovat plynule na jeden velký "stříh", jinak budete mít namoosgummi nevzhledné zuby, které budou vidět i bez důkladného zkoumání vaší vlasové ozdůbky. 

Krok číslo 3: - Ovečku potřebujeme mít na něčem nalepenou. Vybereme jinou barvu pěnové hmoty a šablonku obkreslíme znovu, ale tentokrát už s centimetrovou rezervou. Na této části bude ovečka přilepená a spodní lepivá část bude ležet na čelenkovém základu. Aby vystřižené tvary zmoosgummi lépe držely, je dobré ještě celou pěnovou část podlepit menším kusem moosgummi, který bude zespodu čelenky a nebude vidět. V tomto případě nezapomeňte, že je šablonu nutné překreslit naopak, zrcadlově. 

Krok číslo 4: - Když máme všechny tři části vystřižené (ovečku, podložku pod ovečku a spodní podlepovací část), sundáme z podložky pod ovečkou papírovou část, lepivou část můžeme ještě potřít lepidlem  a poté nalepíme na čelenku, nejlépe někam na stranu. Než stihne lepidlo zaschnout, podlepíme druhou částí. Teď zbývá obě části pevně držet u sebe, dokud lepidlo nezaschne – to může trvat až deset minut. Určitě nepřidržujte moosgummi ničím jiným než prsty, protože např. po kolíčcích na prádlo zůstanou na pěnové hmotě otlaky.


Krok číslo 5: - Jakmile vše pořádně zaschne, nalepíme samotnou ovečku a dolepíme jí očko. Opět držíme, dokud vše nezaschne. Očičko může při držení na nezaschnutém lepidle trochu ujíždět, proto na něj raději netlačte. 
čelenka je hotová! Navíc jí díky speciálnímu materiálu neublíží ani případný déšť, protože voda po povrchu jednoduše steče. Čelenka se hodí na každou příležitost: do školyna pártydopráce, ven na procházkuna večeři s přítelem apod.

Nosíte čelenky? Jaké nejraději?



2 komentáře:

  1. Tak ta je bombová! :) Miluju ovečky! Já strašně ráda nosím čelenky s mašlí :) Ale dlouho mi trvalo, než jsem se odhodlala (páč většina jich je dětských) a taky než jsem sehnala nějakou pěknou (bohužel ani jednu v ČR :() která nevypadala jako dětská. Jen je škoda, že mě kvůli materiálu, z kterého je udělaná, tlačí do hlavy :(
    Pak ještě miluju květiny do vlasů, nejčastěji na sponce, ale i jako gumičky a čelenky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušelas zajít do Claire's? Tam mají všechny čelenky na jaké si vzpomeneš a za docela přiměřené ceny :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)