10. července 2013

Já a trable s nepříjemnostmi...

...v těch nejcitlivějších partiích. Je to poněkud choulostivé téma, ale je to běžná věc a spousta slečen neví, že kvůli těmhle problémům nemusí vždycky chodit jen ke gynekologovi.

Tyhle problémy se mi začaly dít když jsem se jednou umyla obyčejným mýdlem a ne mýdlem na intimní hygienu. A od té doby se pravidelně vrací. Takže co dělat, aby problémy tohoto typu nenastaly nebo se nevracely?

Větrejte. Chodit na ostro nebo ve vzdušném oblečení. Když už spodní prádlo, tak žádná tanga a kalhotky bavlněné.

Používejte přípravky pro intimní hygienu, pokud možno ty lepší. Dbejte na hygienu a neflákejte sprchu po intimnostech s přítelem.

Pozor na veřejné sprchy (například na koupalištích) a na použití toaletního papíru po velké potřebě (jak nás to učili ve školce? Zepředu dozadu, ne naopak).


Pokud máte pocit, že vaše tamní mikroflora je nebo může být nějak narušena, kupte si globule (Globulus cum natrio tetraborico). Je jich 10 a zlepšují mikrofloru. Vypadají jako gelové čípky a "nosí se" přes noc. Stojí asi 100,-.

zdroj: zbozi.cz
A když už se vám stane, že se svědění, pálení a ostatní příznaky mykózy objeví, jak je řešit? V lékárně si můžete koupit Candibene 200 mg, což jsou tři tablety, které se po dobu tří dnů na noc zavádějí. Pomáhají ihned a jsou dokonalé. Stojí jen 70 Kč.
zdroj: lazenska-lekarna.cz
Jako doplněk léčby můžete využít taky krém Clotrimazol, který se nanáší okolo na vnější "prostranství" (sakra, o tomhle tématu se fakt blbě píše..).
zdroj: fajnlekarna.cz
Co je příčinou mykózy v těchto partiích?
  • jak už jsem psala nahoře o tom větrání, mykózy můžou vzniknout ze zapařenosti - těsné spodní prádlo, džíny ve vedrech a hned je to tady
  • antibiotika ničí i prospěšné bakterie, takže po užívání antibiotik může nastat další problém v podobě mykózy
  • těhotenství - zvyšuje se hladina estrogenu
  • nesprávná hygiena (viz výše)
  • parfemované hygienické potřeby (intimky, vložky, tampony, sprchové gely, deodoranty)
  • špatný způsob stravování, například přemíra sladkostí
Je tenhle článek užitečný? Článek o tom jak léčit trable s močovým ústrojím byl velmi čtený, tak snad vám tohle pomohlo :)


6 komentářů:

  1. na tyhle věci tedy naštěstí moc netrpím. Ale v Ladyboxu mi přišel takový sprejík jmenuje se Topida, který by mohl fungovat a je v cestovním balení. Donesu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo jooo? O tom jsem ještě neslyšela. Třeba to bude nějakej zázrak :)

      Vymazat
  2. bohužel momentálně řeším stejný problém :( i přesto, že dodržuju veškeré hygienické zásady, tak se mi to nevyhnulo. Doufám, že se mi vše podaří pořádně vyléčit a už se mi to nikdy nevrátí :/ krém Clotrimazol mi byl taky doporučen + tablety

    OdpovědětVymazat
  3. Na tohle je dobré jako prevence i uplně obyčejné olivové mýdlo bez chemie a parfemace (jen zmýdelněný olivový olej, voda a minerální soli).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)