22. června 2013

Návod: Crazy Clown

Pokud se chystáte někam na maškarní nebo nějakou akci, kde se můžete vyblbnout, zkuste tohle: Líčení ve stylu Šílenýho klauna :))

Potřebujeme:

  1. Bílý make-up (nebo hodně světlou pleť) a nějaký krém nebo světlý make-up.
  2. Světlý (nejlépe bílý) pudr. 
  3. Stíny: černý, fialový, zelený, šedý, růžový.
  4. Tekuté linky nebo tužku.
  5. Řasenku.
  6. Rudou rtěnku.
  7. Štětce.

Začneme tak, že make-up (koupíte ho za 100,- v karnevalovejch potřebách), kterej ve většině případů dělá na obličeji šmouhy, rozmícháme s krémem (aby se s ním líp pracovalo) a rozetřeme po obličeji. Dáme ho větší vrstvu.



Přepudrujeme bílým pudrem, včetně očních víček.

Kolem jednoho oka si větším množstvím make-upu namalujeme pomocí štětce kolečko, které vymalujeme. Zamalujeme obočí a necháme zaschnout. 


Černým stínem namalujeme obočí. Jedno podle toho, jak máme svoje, pouze konec protáhneme víc do špičky, a u druhého přeženeme oblouk víc nahoru.

Fialovým stínem pomalujeme obě víčka. U "nenaběleného" oka dáme barvy více. Nemusíme se extra snažit, klaun je šílenej, takže určitě nebude extra upravenej :))


Pomocí zeleného stínu namalujeme něco jako kruhy pod očima a nad očima. U oka s protaženým obočím naneseme stín až k falešnému obočí.


Černou tekutou linkou nakreslíme obrys bílého kola kolem oka a u "nenaběleného" oka nakreslíme linky na horním i spodním víčku. Opět se u linek nemusíme extra snažit. Zároveň nařasíme řasy u obou očí.


Rudou rtěnkou namalujeme rty a koutky protáhneme ven, lehce nahoru jakoby do úsměvu. Srdíčko rtů zvýrazníme protažením jeho špiček trochu nahoru.


Teď už jen stačí rty zmatnit růžovým stínem, olemovat celou rudou část černým stínem a obličej "ušpinit" šedým. Hotovo :)


PS: V roli Šílenýho klauna se prostě musím tvářit jako trubka :)))


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)