20. června 2013

Jak se zchladit ve vedrech?

Napsáno pro Blogerky.cz:


Když je zima, Češi si stěžují na hnusné počasí. Když je vedro, Češi si stěžují na krásné počasí a smrdí.
Je vedro, to všichni víme a cítíme. Co dělat, aby nám bylo lépe? Je možné tělo zchladit? Je!
Tip číslo 1: Sežeňte si lahvičku s rozprašovačem (třeba po vypotřebovaných sprejích Naturals od Avonu), pořádně ji vymyjte, nechte oschnout a naplňte micelárkou. Pokud vaše micelární voda nevoní a vy chcete "postřik" voňavý, kápněte do lahvičky taky dvě kapky přírodní esence. Lahvičku noste u sebe a v případě potřeby stříkněte na obličej, krk nebo paže. 
Tip číslo 2: Musíte-li v tomhle vedru sedět někde v kanclu nebo máte-li možnost tekoucí ledové vody, pět minut si máchejte dlaně a předloktí v proudu ledové vody. Ochladí se vám krev v těle a bude lépe! 
Tip číslo 3: Jeste zmrzlinu a pijte. Pořád! Pokud jste na nějaké dietce a zmrzlinu nechcete nebo nemůžete, zkuste aspoň ovocný sorbet. Nebo si proste rozmažkejte ovoce, strčte ho do ledničky nebo na pár minut do mrazáku a pak ho snězte. V horkách je dobré vyhnout se sladkým nápojům. Dejte si ledový čaj nebo vodu.
Tip číslo 4: Koupejte se. Není v létě nic příjemnější, než se válet ve vodě, blbnout s kamarády, potápět se. Večer budete příjemně unavení, vybouření a bude vám hezky. Pokud máte pocit, že vaše postava není na vystavování a v plavkách se necítíte, kašlete na to. Vy jste vy a co je vám po tom, jestli na vás někdo kouká.
Tip číslo 5: Nebojte se za letní bouřky otevřít okno. Pokud větráte přes den, vzduch se pravděpodobně moc nevymění, protože stojí a je horký, což vás nijak neosvěží. Při bouřce je ale velký vítr, déšť příjemně voní a pročistí ovzduší. Otevřete si za bouřky okno. Nezapomeňte ale kontrolovat, jestli vám neprší do bytu.
Tip číslo 6: Noste klobouky nebo jiné pokrývky hlavy. Úpal je ošklivej chlapík a sedne na vás, ani nevíte jak. Bude vám špatně, možná budete zvracet. Není lepší bránit se úpalu krásným slamáčkem? Dneska je koupíte už za 150 Kč kdekoliv. Navíc vám budou stínit a sluníčko vám nebude pražit rovnou do obličeje.
Už víte, co dělat, aby vám ve vedrech bylo příjemněji. A pokud chcete, aby příjemněji bylo i vašemu okolí, používejte deodoranty a perte oblečení. A pokud to děláte, poučte rodiče a prarodiče!
Jak bojujete vy proti horku?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)