19. ledna 2016

Bojuju za svoje povolání!

Jaká je společenská představa sekretářky? Jsou dvě - je to studentka nebo těsně dostudovaná slečna, co se jinde nechytá a proto jí nezbylo nic jinýho, než "dělat ňákou sekretářku" (dnes odposlechnutá citace holky v autobusu..můra..), a nebo je to sexbomba na jehlách v business sukni, co občas šéfovi "odpomůže od přepracování". Lidi si o nás sekretářkách myslej, že jsme počítačový fuchtle a kancelářský krysy. Nejlepší kámoška, kterou bychom sebou nejradši dotáhly na dvojku bílýho, je kopírka, a kámoš, kterýho si představujem v posteli, je scaner. A maily? Tak z těch nám vibrujou prsty jen co si představíme tlačítko "Odpovědět".

Ale já říkám dost!

Zdroj: wehearit.com
Je třeba se za sekretářky postavit! Není to podřadná práce. Protože kdyby jo, proč by nás bylo tolik? Že nás není tolik? Ále, přiznejte si to, každá "Asistentka", "Administrativní pracovnice", "Office manager" atd. jsou prostě sekretářky schovaný za pěknější název. No jasně, každá sekretářka může mít ještě nepatrně jinou práci v souvislosti se zaměřením firmy, ve které je zaměstnána. Například já jsem občas taky zahradnice, údržbář, uklízečka, telefonistka a stěhovák a zvládám to v sukni, nartěnkovaná a leckdy i na podpatkách.

Zvládám si práci sama zorganizovat, všechnu ji stihnout a nezůstávat v práci přes čas, do toho si zvládnu sedmnáctkrát denně nakrémovat ruce, udělat miliony kopií omalovánek pro děti, myslet na všechno, občas projít půl Prahy, třicetkrát si přemáznout rty balzámem či rtěnkou, minutku snít s otevřenejma očima, odpovědět na dvěstěpadesát tisíc mailů, mluvit celej den anglicky, uvařit pár kafí, vypít si svoje čtyři čaje, dát si gáblík, pokecat s kolegyněma a svou úžasností a krásou podporovat chod firmy.

Přidejte se do našecho cechu sekretářek (administrativních pracovnic, asistentek,...whatever..) ještě dnes a obdržíte lepidlo na umělý nehty úplně zdarma!



7 komentářů:

  1. Skvělý článek, pobavil mě. Nemyslím si, že je na tomto postu něco špatného. Vždycky to byl tak trochu můj "sen". :)

    www.byjennm.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Víš, co mě na té práci nejvíc štve? Ty peníze! (A taky, že to není žádná moc intelektuální výzva.)

    Mám pět šéfů chlapů a ano, často jsem nápomocná. Tím, že si je poslechnu, to boooohatě stačí :D (I na jehlových podpatcích!)

    Lepidlo na umělé nehty si klidně nech, ale punčochy jako má slečna na obrázku... ty bych brala klidně hned! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No víš jak, pro mě to taky samozřejmě nění životaborný terno :) Ale zatím, než mi bude focení vydělávat, je to užitečnej job pro obě strany :)
      Punčochy by se mi taky líbily!

      Vymazat
  3. Bomba! Moc jsem se zasmála fakt skvělej článek

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou, já to obdivuju. Já bych na to neměla nervy plnit každému, co si namane (tím myslím například zařizování hotelů na služebky, následné vyřizování cesťáků, atd). Pro mě jste hvězdy, a když u toho ještě vypadáte dobře a usmíváte se, tak je to super ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Služebky a tak nedělám, máme to tam komornější a víc friendly, takže tohle si šéfová zařizuje sama :)

      Vymazat
  5. já su teda taky "sekretářka" a jsem prostě kancelářská krysa =D a na podpatcích a v sukýnce fakt nelítám, jsme na základce ne v nadnárodní korporaci =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)