27. července 2015

Kempování - Chlum, Hluboká, Červená Lhota

Už přes měsíc jsme s kamarádkama měly v plánu vyrazit na minidovču do jižních Čech. A tenhle vejkend byl náš! Nabraly jsme spacáky, stan, prachy a nějaký ty lahve vína a vyrazily jsme. Nevěděly jsme přesně, kam pojedem, jsme prostě hrozně hustý spontánní holky!

Cestou tam jsme chytly déšť a zácpu (dopravní), zajely jsme si do vietnamskýho obchodu pro sváču a odnesly jsme si hrozně hustý fešný klobouky za 60 kaček a pouťový prstýnky! Hustý, co?
Auto a stmívání nás zaválo do městyse Chlum u Třeboně.

Zaujal nás tam kemp u rybníka Hejtman. Velikánskej, pro auta, karavany i stany a navíc s chatkama. Na recepci už nikdo nebyl, tak jsme sockovaly, že ráno odjedem a nezaplatíme, ale jsme hodný holky, takže ještě ten večer jsme sháněly paňmámu abychom mohly řádně zaplatit ubytko. Navíc jsme tam nakonec zůstaly až do neděle a bez úhrady by nás nepustili ven.


V pátek po postavení stanu a nachystání spaní jsme si otevřely obě lahve vína a zpívajíce jsme si to štrádovaly na místní párty do domu kultury. Na ten jsme se zeptaly cestou dvou týpků a ti nám to popsali jako "barák v parku, co svítí jako bordel". A fakt nebylo těžké to najít, páč popis odpovídal.

Těšily jsme se na vesnický disco a místní společnost. A byly jsme víc než příjemně překvapené když jsme vlezly do KD a viděly jsme perfektní disco parket! Postupem večera, kdy jsme se seznamovaly, jsme navíc zjistily, že polovina diskotéky jsou Rakušani. Oprášila jsem svou Němčinu a v rámci alkoholového opojení jsem se snažila šprechtit... neúspěšně..

Ráda bych zmínila, že na diskotéce rozdávali óbr brejle za 5 panáků. My jsme "domů" přišly s asi sedmero brejlema... ne, že bychom tolik pily...

V sobotu byla v plánu návštěva Hluboké. Jelikož se holky družily hodně, vzaly jsme sebou dva kluky, se kterejma jsme se sčuchly předchozího večera. Hluboká je fakt skvělej zámek, nádhernej s krásným parkem. Cestou zpátky do kempu jsme si dali záležet na epesním příjezdu do kempu - okýnka dole, hudba nahlas, tančíme v autě, představte si to jo.. pricezničky... a pak jsme najeli na kanál a málem jsme si prorazili nádrž na olej v autě. Naštěstí bylo všechno v cajku, olej zůstal na svým místě a auto neutrpělo větší újmu. Mohlo se jít rozdělávat oheň.





Miluju opíkání buřtů! A není to ani tak kvůli buřtům, ale kvůli tý atmosféře, společnosti a čumění na oheň. A my jsme opíkali s partou kluků hned u rybníka a řeknu vám - ten západ slunce stál za to! Chleba jsme měli domácí slovenskej, což mi připomnělo moje mládí (haha) kdy jsme jedli chleba od slovenský prababičky.

Holky šly večer zase pařit, ale mě 6 hodin tance v pátek stačilo, takže jsem šla spát. V noci byla taková kosa, že jsem se zimou pořád budila a rozhodla jsem se si k Vánocům přát pořádnej spacák!

V neděli byl den odjezdu. Ačkoliv holky vypadaly použitě (já jsem byla svěží, protože jsem chrněla 12 hodin), jely jsme se zastávkou v Jindřichově Hrandci na Červenou Lhotu. Jindřichův Hradec je děsně pěkný město! V pizzerii jsme si daly děsně dobrou pizzu a děsně velký pivo (velký voči) a pokračovalo se dál. Červená Lhota mě nijak extra nezaujala, prostě domeček na vodě. Udělaly jsme pár fotek, prohlídly jsme si suvenýry, daly jsme si zmrzku a vydaly jsme se domů.

Teď něco málo organizačně:
Celej vejkend mě včetně pátečního utrácení vyšel na cca 1800 Kč, kemp v Chlumu u Třeboně hodnotím 10/10 a jmenuje se Sever (ačkoliv na jednom domečku je tam napsáno Nataša). Sprchy jsou tam fajn, čistý a zamykací, za 20,- na 10 minut, což vystačí i na umytí hlavy. Záchody v poho, vystačily jsme si bez vlastního toaleťáku, i když občas jsme ho musely nahrazovat papírovejma utěrkama. Okolo je spousta možností na výlety. Kemp je spíš rodinnějšícho charakteru, takže tam potkáte hodně dětí.






Kempujete? Máte tip na dobrej kemp? Už totiž plánujem příští vejlet :)

9 komentářů:

  1. Hezkyy! To vypadá jako parádní výlet! Já jsem kempovat byla naposledy asi dva roky zpátky, ale předtím jsme kempovali hodně. Letos chystáme vzrušo pod širákem (někde na Bouzově), tak se těším ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týýjo, pod širákem bych se možná bála, nesmělo by to bejt v lese! :D Bude pak nějakej článek o tom? :)

      Vymazat
    2. Uvidíme, jak se to povede :D já jsem už po širákem párkrát spala, ale většinou na zahradě :D

      Vymazat
  2. opravdu nádherné fotky, a ta zmrzlina...mnam! :D:)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. v chlumu mám tetu, takže vím o čem mluvíš ;) na ten park, tam nic nemá, tam si člověk odpočine jak nikdy...
    za mě červená lhota je jedna z největších pecek v čr ;) jen to okolí a to placený parkoviště je na pěst...

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  4. super fotky a post, vyzerá to, že ste si to s holkami užili :)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Okolí Chlumu je malebný a krásný, nedávno jsem tam byla, takže určitě souhlasím s tvým výběrem :)

    Fascinují mě tvé fotky, úplně je z nich cítit léto .. jo a jak ti mohla být zima? :)

    C.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      No první noc mi zima nebyla, páč jsem byla ožralá a druhou noc jsem už ožralá nebyla, tak jsem kosla :D to bylo v tom období mezi vedrama, jak v noci foukalo a občas zapršelo :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)