21. dubna 2015

Co si o mně asi tak řeknou lidi..?

Jednou mi moje máma řekla, že mě obdivuje, že neřešim okolí. To mi bylo 18, měla jsem fialovobílý dredy, piercing v jazyku a v nose, nosila jsem výrazný barevný hadry, ofinu a četla jsem Shakespearea (nejenom). V tý době jsem nechápala co je na tom jako těžkýho...

...a nechápu to ani teď. Rozumím tomu, že není příjemný slyšet kritiku. A ještě míň příjemný je slyšet takovou tu hnusnou kritiku, jejímž cílem je vás bodnout a poranit a ne vám pomoct ke zlepšení. Ale podívejme se na sebe a na život shora, jako se třeba díváte na model vláčkodráhy. Neberte to jako svůj život, ale jako život lidský jednotky na Zemi. Dobrý? Blbý? Spokojení? Nespokojení? A teď se srovnejte s lidskou jednotkou, která to opravdu, ale opravdu nemá jednoduchý (pro příklad africký děti... nepálský děti... lidi, který kvůli práci od rodiny dělí stovky a tisíce kiláků). Představte si, že někomu ležíte v žaludku jen proto, že se odlišujete. Nebo proto, že se nebojíte vyjádřit a jít si za svým. A je jedno jestli je to zvláštní koníček, názory, móda, aura. Vážně má cenu něco takovýho prožívat ve srovnání s těma jednotkama v závorce výše?
Zdroj: weheartit.com

Není to špatný, když vás někdo řeší jen proto, co máte na sobě? Jak se asi má takovej člověk? Má fajn život? Pestrej? Řešit negativně něčí hadry jen proto, že jsou jiný a třeba extravagantní, no je vyloženě trapas.

Není to špatný, když vás někdo řeší proto, co se vám líbí a co rádi děláte? Nebo kvůli tomu co si myslíte? Řekněte - není to smutný, že těm lidem asi dělá nějakým způsobem dobře řešit vzhled, povahu či koníčky někoho jinýho? Tyhle lidi jsou hloupý. A proč by nás mělo vykolejit, že si o nás hloupý lidi myslej něco nesympatickýho? 

Dejte mi na to odpověď, protože já v tom žádnou logiku nevidím.

Jistě se objeví argumenty, že někomu třeba záleží na tom, co si o nich budou myslet jejich blízký nebo kámoši. Jasně. Bude si o vás kamarádka myslet něco špatnýho aniž by vám to asertivně řekla? A je to pak pořád kamarádka? Stojí vám kamarádka, která si o vás myslí špatný věci za to? 

Neomezujte se dál, než k hranicím běžnýho lidskýho vzájemnýho respektu. Víte jak pak ta Česká republika bude barevná a svá a zajímavá? A třeba ubyde kyselejch xichtů. Hezký den!

5 komentářů:

  1. Bože.... ty mi mluvíš z duše!!!! Díky za zvednutí nálady, že na světě jsou podobně smýšlející lidi jako já =)

    Parádní článek!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) A taky jsem ráda, že někdo uvažuje podobně .))

      Vymazat
    2. tak koukáš na blázna, co tancuje a zpívá v centru Brna... přestal jsem řešit, co si myslí =D

      Vymazat
    3. Tomu se říká správnej elán do života! :))

      Vymazat
  2. Se stylem smýšlení "mějte dobrou náladu, ať naštvete lidi okolo" nevím, kolik ubude kyselých xichtů.

    Ale máš pravdu, kamarádka, která mi řekne, že bych se měla buď změnit nebo odstěhovat, protože sem nezapadám, mi za energii vážně nestojí! To radši budu chodit po obrubnících a smát se u toho na svět :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)