31. března 2015

Velká rtěnková recenze

Rtěnky. Jakmile je jednou zkusíte a zvyknete si na výraznost, budete chtít víc a víc! Naučíte se vychytat správnej odstín právě pro vás, budete sledovat novinky a další možnosti. Rtěnky totiž nejen že vypadají na rtech fešně, ale rtěnky vypadají hezky i obalově, spoustu z nich hydratuje, takže můžete zahodit balzám a už jsou i dlouhotrvající, u kterejch nemáte pocit, že vám zalepí papulu. Podívejte se se mnou na řadu rtěnek, která mám doma:


Avon Ultra Color Rich
Chcete-li perfektně sytou a krémovou rtěnku, která relativně fajnově drží a není extra drahá, sáhněte po téhle. Mám dvě (první dvě zleva), tmavší fialová je odstín Oxford Wine, světlejší Hot Pink. Dají se pořídit i za stovku, stačí jeden tah a rty jsou syté, s hebkým vzhledem. Rtěnka nezalejzá do vrásek. Vydrží bez jídla asi 3 hodiny. Nevysušuje, nicméně hydratační taky úplně není.

Ultra Color Rich Matte
Poslední na první fotce, v tmavém obalu. Rtěnka je matná jen tak lehce, nedokonale. Ale vysušuje hodně, jako všechny matné rtěnky. Můj odstín se jmenuje Matte Grace. Rtěnka taky neleze do vrásek, drží docela dlouho, bez jídla až pět hodin.


Makeup Academy
Rudá "cruelovská" rtěnka je jemná pekelně sytá rtěnka od Makeup Academy. Na fotce vypadá poněkud oranžovější, ve skutečnosti je však odstín číslo 13 klasická rudá barva. Rtěnka je na rtech moc příjemná, nevysušuje, neleze do vrásek a docela i drží, bez jídla 3 hodiny. Cena není vysoká a když pominete hloubku ostrosti fotky, uvidíte, že rtěnka ve dně skrývá navíc lesk ve stejné barvě. Ten ale bohužel z kelímečku bez štětečku nedostanete.

Makeup Revolution
Bárbínovsky růžová rtěnka v odstínu Cheer od Makeup Revolution mi bohužel nesedí vůbec. Nejen kvůli mému typu pleti, ale ani moc nekryje, je to spíš růžový balzámek pro holčičky. Když si všimnete, rtěnky vypadají téměř stejně (mám na mysli obaly). Rtěnka od MR má lesk naopak ve víčku. Situace s vyndáváním lesku je stejná - bez štětečku se lesk nepohne. Vysunování rtěnky jde navíc ztuha, že bych měla jen vadné balení?


Avon
První rtěnka z téhle fotky je poměrně starší rtěnka Avon, navíc z výprodeje a už ani Google mi nedohledal její název a obrázek. Nicméně je hezky sytá a vlastně stejně dobrá jako Ultra Colour Rich. Můj odstín je Drawn to you.

Avon Ultra Color Bold
Pokud Avon chtěl udělat ještě sytější rtěnku, než je klasická UCR, ani moc se mu to nepodařilo. Ale není to tím, že by Bold byla špatná. Jen normální UCR jsou prostě syté dost. Bold v odstínu Extreme Mauve mi přijde trošku sušší, ale rty nevysušuje, jen se hůř natírá. Zase stačí jen jedna vrstva a cena není vysoká.

Ultra Color Indulgence
Z odstínu téhle rtěnky jsem byla tak nadšená, že jsem ji prostě musela mít! (Spring Lilac) Navíc je za jarní cenu 99 Kč. Nicméně gelová konzistence zapříčiňuje, že rtěnka potřebuje 3-4 tahy k tomu, aby byla na rtech sytá. A potom vám v puse vytvoří nepříjemnou pachuť umělé hmoty. Tuhle rtěnku proto nosím jen v kombinaci se žvejkou.


Oriflame Lip Impact Crayon
Tyhle rtěnečky se zdají na rtech dokonalou věcí...pokud nejste vy jejich nositelem. Rtěnky jsou krémové a dokonale voní, stačí jedna vrstva a hotovo. Ale těch věcí okolo - rtěnka je tak matlavá, že se vám bude celý den obtiskávat na zuby, pokud ji budete strouhat, většina krémové barvy zůstane ve strouhátku a po koupelně. leze do vrásek. Škoda.

Sorry za tolik Avonu, ale jako ex-zaměstnankyně jsem prostě zásobená :))

Která rtěnka je pro vás absolutní peckou? A co odstíny - kterej je ten váš?

6 komentářů:

  1. Tak odstínově je pro mě asi jedna či dvě. Já jsem hlavně na tmavě růžové až do fialova :) Ale mám i nějaké nude a oranžové :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Haa, mám jednu z rtěnek od Avonu, řekla bych, že to bude jedna z edice nějakých matných, a je super! (slyšííš too? Super!!! :D) Já výrazné rtěnky můžu, nudné rtěnky doma ani nemám, jednou jsem si jednu pořídila od elfu, a vypadala jsem, jako bych si rty přetřela korektorem :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi ale jistě byla trendy mezi mladými děvčaty, jejichž víčka klesají dolů pod nánosem řaseny!! No neber to! :)))

      Vymazat
  3. Jééé, taky jsem rtěnková! A jak víš, u mě vedou všechny sytě růžové a fuchsiové až skoro dofialova odstíny. Líbí se mi právě ta růžová Spring Lilac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spring Lilac je právě ta nová Indulgence jak jsme se bavily! :)

      Vymazat
  4. Ja mám radšej bledšie, prirodzenejšie farby, také ružovkasté, no možno by som skúsila už aj niečo výraznejšie :)
    https://thebrunettesaladsblog.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)