27. ledna 2015

Švindl tiramisu

Tohle jednoduchý tiramisu jsem našla na netu. Není z marcarpone, takže to je spíš taková levnější česká verze, ale já jako běžnej občasnej restaurační konzument tiramisu bych to ani nepoznala. Co mě nepřestane překvapovat je to, že se lidi dokážou pohádat fakt kvůli každý kravině - u původního receptu konkrétně kvůli tomu, že si autorka dovolila tiramisu nazývat tiramisu i když není z mascarpone. Takže my se tady tomu prosím vyhneme, ano, páč já na tyhle debaty nemám náladu :) (navíc já jsem si recept trochu upravila a aspoň jednu porci mascarpone jsem tam prskla!)

Užijte si tenhle dezert a nepřežeňte to se sílou toho kafe jako já, páč já jsem si dala tiramisu k snídani a jsem tak naspeedovaná, že se mi točí hlava a melu blbosti :))


Co potřebujeme?

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek klasickýho pomazánkovýho másla bez příchuti
  • rozpustnou kávu
  • piškoty
  • kávovej hrníček cukru nebo víc, podle chuti
  • 1 pytlíček vanilkovýho cukru
  • holandské kakao na posypání
Smetanu, mascarpone, pomazánkový máslo a cukry společně smícháme. Promícháme dobře, aby se cukry rozpustily a krémy spojily v jeden hladkej děsně dobrej krém.

Uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladnout aspoň do vlažna. Do dortové formy (případně do zapékací mísy nebo hluboké misky) na dno naskládáme piškoty nasáknuté kávou a potřeme jednou vrstvou krému. Na to naskládáme další okávované piškoty a zase krém. Celkem budeme mít tři vrstvy piškotů a tři krému, tiramisu končí nahoře krémem, který hojně posypeme hořkým kakaem.

Tiramisu dáme do ledničky aspoň přes noc, aby si sednul a ztuhnul. Dobrou chuť! :)




4 komentáře:

  1. nehádám se, že to není tiramisu, to vůbec ne :), ale pouze z mascarpone je tiramisu prostě nejlepší :)..já ho dělám jen tehdy, když je v Lidlu italský týden..pak vyjde velká vanička mascarpone i dlouhé piškoty o dost levněji a zapráší se po něm raz dva :)

    OdpovědětVymazat
  2. výborný recept, tiramisu miluju :)))) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, mňam. To vypadá moc dobře, udělala si mi chutě :(

    http://life-by-mrsjagr.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to parádně! Já mám problém s pomazánkovým máslem, protože je na mě hodně těžké a nechutná mi, toť k otázce pravé vs. nepravé tiramisu :D Ale sama ho doma nedělám, takže je možná čas začít :) Díky za tip. bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)