18. října 2014

Taková ta velká žádost..

Zdroj: weheartit.com
Seděli jsme takhle s Č. na sedačce u něj doma... asi před měsícem a půl. Drželi jsme se za ruce a povídali jsme si. Zrovna se mu vrátil kamarád z Francie, kde pět let žil (závist). Bylo pěkný dopoledne, domem voněl oběd. Venku sluníčko a výhled na skálu Homolku, občas bylo slyšet káně nad lesem. Jablíčka začínala zrát..

Já vás mystifikuju. Výše uvedenej popis je sice pravdivej, nicméně šlo o žádost jiného rázu: "Nechceš se mnou bydlet?" usmál se na mě Č. něžně a trochu nesměle. A já jsem řekla "Ano!".

A tím končí romantika a pohádka. Budem spolu bydlet, ale jak na to??


V první řadě, pečem na realitky. Jsou to vydřiduši a nakecaj vám cokoliv, aby z vás dostali ňákej ten tisíc, kterej je dle mýho názoru úplně zbytečný obětovat. Nuže, bezrealitky.cz to jistí. Říkám si - pohoda, to začnem hledat teď (rozuměj před tím měsícem a půl) a do tý poloviny listopadu v pohodičce něco najdem. Každej den najdu pár pěknejch (co pěknejch, ale vytuněnejch!) bytů, ukážu je Drahému s očekáváním stejně velkého úžasu, do jakého jsem byla uvedena já. Překážka číslo jedna - Drahý se ofrňuje. Je to v řiti. Je to hnusný. Není to zajímavý. Tohle je obyčejný. A tohle je moc panelákový. A tohle je v řiti a navíc panelákový. A tohle je drahý.

Druhá překážka nastala, když jsem se naplno pustila do snění: Žádnej gauč v obýváku, ale huňatej koberec na zemi a na tom hromada polštářů, na který sama ušiju potahy! A jako stůl takovej ten malej konferenční stolek z Ikey, kterýmu ufiknem nohy, aby byl nižší! Musela jsem si to u Drahého trochu prosadit ale nakonec podlehl mým prosbám (a úplatkům řekněme.. ehm.. nepublikovatelného rázu) a též souhlasil. Spíš myslím, že chtěl, abych konečně sklapla. Navíc mě ale překvapil tím, že místo stolečku z nábytkového gigantu Ikea (páč my jsme umělci, bohémové, my nepojedem do Ikey!!) sežene cívku na kabely!

Zdroj: weheartit.com
Kauce byla třetí překážka. Jako bývalá au-pair a následně 2 měsíce nezaměstnaná osoba jsem zadlužená téměž u všech babiček a dědečků, kteří jsou ještě naživu (tedy všichni.. zaťukávám). Nicméně stále ještě bydlím u babičky a ta mi dovolila jí "nájemné" splatit ve dvou až třech měsíčních splátkách, čili když přestanu utrácet za kraviny a chodit na kafíčka, budu si moct s odřenejma ušima uložit polovinu částky na kauci na spořicí účet. Totéž udělá i Č., kterej ovšem nadále bude moci chodit míchat svou krev s alkoholem a stále bude mít pak co jíst.

Zatím monitorujeme jestě čtvrtou překážku - ono to bydlení hned uteče. Dneska shání byt každej! Prostě 2+kk nebo 2+1 v Praze je nejvíc žádaná obytná jednotka, zdá se mi. Je polovina října, za měsíc se chceme přestěhovat a podepsat smlouvu. A ještě jsme nebyli na žádné prohlídce a to dokonce ani u bytů, kde je možný nastěhovat se až od začátku prosince! Všechno je do týdne vyfouknutý. Hledání bytu je hroznej žrout energie, to vám teda povím.

Ale už se děsně těším, až budem zabydlení a až vám sem budu moct házet tipy na dekorace a podobný kraviny, který stejně moc lidí nečte, ale mě bude fakt bavit to psát! (a taky na ty párty..).

Jak jste na tom kdy byli vy, když jste sháněli střechu nad hlavou? :) Co společné soužití s polovičkami?

8 komentářů:

  1. Oo, gratulace, tomu teda říkám žádost! Hele se sháněním bytů mám dost zkušeností. Já mám ovšem pocit, že snad všechny byty které člověk hledá zrovna nejsou (třeba i taková garsonka nebo 1+1). Tak Vám přeji, ať je hledání úspěšné, a každopádně se budu těšit na návrhy na dekoraci do bytu a podobné věci, tohle fakt můžu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A za jak dlouho jsi našla? Já si pamatuju, že jsi taky hledala poměrně dlouho, ne?
      Návrhy dekorací už se mi rýsujou v hlavě! :))

      Vymazat
    2. No první byt jsem našla do týdne (musela jsem) a na ten druhý jsem měla cca 1,5 a nějak to vyšlo taky na poslední chvíli :-)

      Vymazat
  2. Wow, paráda, gratuluju, Kamčo! Už jsem se teda těšila na fotku prstýnku, jak jsem viděla Phoebe, Rachel a Monicu, ale žádost je to velká na podobný úrovni:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vim, jsem to tak napsala schválně v naději, že si zvednu čtenost :D :)) a děkuju!

      Vymazat
  3. Hmmm, to je velika zadost a moc gratuluju. Zaroven ale drzim palce, abyste neco nasli, doopravdy to neni sranda, nikde... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  4. Ooo, to je tedy velka zadost ;-) a gratuluju k ni, zaroven ale drzim palce, abyste neco nasli, protoze je problem cokoli najit kdekoli... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  5. já už s přítelem bydlím dlouho, ale bydlíme v horním patře rodinného baráčku jeho rodičů :), takže s bytem neporadím :(..ale na dekorace se moc těším !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)