6. září 2014

Strasti touhy po vlastním webu...

Chcete-li mít kromě blogu, kam píšete každou volovinu (oblíbené slovo mého milého Č.), taky webovou stránku, kde budete prezentovat svou fotografickou práci, a tím si seženete víc fanoušků na FB stránku, a tím snad i víc zájemců o vaše fotky, musíte učinit hromadu úkolů:

Zdroj: weheartit.com
Hlavně musíte mít technicky zdatnýho přítele! Bez toho neuděláte ani ťuk. Tento technicky zdatný přítel vám poradí, že musíte zaplatit webhosting a zajistit doménu. Ha! Vypadá to jednoduše, co? Nenechte se zmást, milé holčičky.

Druhá věc je zařídit tedy tu doménu. Do googlu zadejte něco jako "Registrovat doménu". Vyjedou vám ňáký odkazy. Na něco klikněte, vymyslete doménu, registrujte, zaplaťte, počkejte, až bude schválená a přijde vám potvrzovací mail. Tak, tím jsme tedy skončili tím nejvíc nejjednodušším krokem (když nepočítám poslech přítelových rad, viz bod jedna).

Zatřetí je tedy nutné najít něco, co vám poskytne webhosting. Do teď nevím jak se to založilo a to to existuje už 2 měsíce! Webhosting zaplacen, přítel zajistil "operační systém", kterým budu svůj budoucí a řádně vymazlenej web ovládat. Spojil mi to (nějak, neptejte se jak) s Wordpressem. Ne že bych věděla kam v tom kliknout...

Doména i webhosting jedou, nikde žádnej problém (vykřičník). Ale chceme, aby web vypadal k světu, profesionálně a reprezentativně, když už do toho vrážim ty prachy, žejo! Zajistíme vzhledovou šablonu. Prdneme ji na web. Nefunguje. Dáme si tejden voraz. Prdneme ji tam znovu. Funguje, avšak nepojímá fotky. Poměrně zásadní problém, když máte v zájmu prezentovat svoje portfolio. Dáme si zas tejden voraz. Nebo radši dva.

Zase to zkoušíme. Přítel začíná jevit známky lehkého vyčerpání. Užiju tedy svých manipulačních schopností a naslibuju dostatečný přísun sexuálních služeb polibků a Milý se s jistou postkoitální rozhodností ujme situace: zkouší pět - deset- dvacet - možností, jak nahrát fotky, aby se zobrazily na úvodní stránce. Hodina v pejru. Druhá. Za hodinu začíná koncert Wanastovek, kam jdeme (napsala jsem ty Wanastovky dobře? Vždycky v tom mám guláš..mám hlad..). Měli bychom jít pomalu na bus... přítel zuřivě kliká, oči zarudlé, nereaguje na slovní podněty, nereaguje na nabídku pomoci, nereaguje na slíbený přísun polibků.

Zdroj: weheartit.com
Týdny a týdny jsme pracovali na mém webu (já jsem psala blog, na webu pracoval Č.). Obětovali jsme tomu neskutečnejch hodin práce. A konečně se na webu zobrazuje přesně jedno album a s náhodnejma fotkama, který fotil Č. a ne já. A teď ještě logo.
"Jakou to má mít teda barvu?" ptá se Č.
"No přece tu červánkovou!" odpovídám.
"Jako tudle??" ukazuje Č. na barvu v šabloně. "Nooo. To jako nevíš, co je červánková??".

Teď jdem na ten koncert a budu doufat, že Č. mezitím způsob zveřejňování fotek na houmpejdži nezapomene... Pac a pusu!



3 komentáře:

  1. Super :D si ma pobavila týmto :D
    Pevné nervy ešte prajem :)

    www.danycuks.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Pobavilo :D Č. musí mít pořádný nervy, a Ty vlastně taky :D Wanastovky mi taky dělají problém, snažím se je moc nepsat :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)