19. května 2014

Chutnaly mi kalamáry?

Když jsem ještě bydlela u našich, často jsme se s bráškou a ségrou dívali na Faktor strachu. Nevím jestli to ještě dávají, ale byla to taková ta soutěž o prachy, kde šílenci plnili úkoly týkající se toho, z čeho měli strach. Úkoly byly tři. Jeden z nich byl vždycky nějak nechutnej - třeba sníst tři vařený prasečí dělohy a podobně. V jednom dílu museli soutěžíci lovit cosi v nádrži se shnilejma kalamárama. Z toho dílu jsem se málem pozvracela.

To jen tak na úvod...

...a v pátek večer jsem vlezla do kuchyně pro vodu a hostmum ukázala na cosi bílého a lesklého, co tam leželo na talíři na lince připravné na vaření/smažení, a zeptala se, jestli to chci ochutnat. Ptala jsem se, co to je, protože v jídle jsem dost konzervativní, a řekla mi, že je to "fish". Tak jsem si řekla, proč né, zkusím to.

Když to bylo hotové, ukrojila jsem si pořádnej kus tohoto čehosi a ochutnala jsem. Materiál této "ryby" byl asi jako zpařený lino, z čehož se mi trošku navalovalo, ale chutově to nebylo špatný. Bylo to plněné krevetami a správně okořeněné.

Pak přišel hostdad a ptal se, jak mi to chutná. Říkám, že docela jooooo. "To jsou kalamáry," řekl mi. A v tu chvíli se mi vybavil zmíněnej díl Faktoru strachu a myslela jsem, že vyzvracím obsah žaludku. Pak jsem udělala věc, kterou jsem dělat neměla - po večeři (kalamáry jsem nechala netknutý, snědla jsem jenom přílohu) jsem si googlila, jak takovej kalamár vypadá. Vypadá to jako pinďour mimožemšťana.
Zdroj: receptyonline.cz/

A vařené zhruba takto:
Zdroj: recepty-fotky.chytrazena.cz/

Takže ne, kalamáry mi nechutnaly. V životě už to nedám do pusy, to radši fakt sním ten kousek zpařenýho lina...

(Ale je moc milé, jak se moje hostfamily stará, jeslti mi to chutnalo. Když zjistili, že jsem to nesnědla, přišli na mnou jeslti bych chtěla něco jinýho :) )

Jedli jste kalamáry? Chutnalo?

2 komentáře:

  1. :D Vypadá to fakt hrozně. Ale já tyhle mršky jedla kdysi a docela mi to chutnalo :) Ono asi záleží na tom, jak se to připraví ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé, ten "materiál" bude pořád stejnej :)) A ta vzpomínka na faktor strachu taky :D

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)