3. března 2014

Vypatláno v únoru!

Březen, za kamna vlezem! Já za kamna nelezu, páč žádný nemám a páč je venku kráááásně! Už si pomalu chystám žaludek a pravou paži na vzpírání půllitru zlatého moku v riegráčích na dece.

Dneska pro vás mám spotřebované produkty a jejich hodnocení z měsíce února.


Spolubydlící mi vyčinila, že každej měsíc spotřebuju hrozný množství kosmetiky. Tak abych to uvedla na pravou míru - to není tak, že bych každej měsíc tohle všechno spotřebovala. To jsem prostě jen v tom daným měsíci došla těmto produktům na dno. Jinak mi jejich spotřeba trvala třeba dva týdny (šampon), měsíc (pleťová vody) nebo čtvrt roku (tělovej krém).

Ziaja Micelární olivová voda byla dárkem od společnosti Ziaja (děkuju!). Zpočátku jsem z ní byla nadšená - nelepila, odličovala hned, na tamponku byla správně "mokrá", balení je oukej, voda se dávkuje dobře. Dokonce mi ani nevadilo, že nevoní (já jsem na ty vůně, nicméně chápu, že slečny chtějí micelárky  spíš nenavoněné). Voda celkem i hydratovala a hodně zjemňovala pleť. Ale pokud se vám micelárka dostala při odličování do očí ve větší míře, než standardní, pálilo to. Ano, šlo to vydržet, žádná trága - vymrkat, utřít a pohoda, ale jiné micelárky nepálí, tak proč tahle jo? Škoda.


Balea olejíček na zničené vlasy tak nádherně voní, že i když mým konečkům nepomohl ani jako prevence (za 80 Kč jsem toho ani tolik neočekávala), provoněl, zjemnil a naleštil moje vlasy natolik, že jsem se do něj zamilovala. Hned jsem ho musela koupit i sestře! Pokud si dáte olejíček na vlasy ráno (jenom trošičku, ať nejste umaštěnky), ještě večer při zafoukání větru ucítíte z vlasů příjemnou nevtíravou vůni. Ačkoliv nesplnil svůj konečky-napravovací smysl, stejně mu uděluju všech 5 zmrzlin!


Ziaja Intimní sprchový gel byl opět dárek od společnosti Ziaja (a opět děkuju!). Gel byl navoněný a v případě intimních gelů naopak preferuju neparfemaci. Byla jsem tedy celkem skeptická a sledovala jsem, co se po použití bude dít na území země zaslíbené. Žádné podráždění se nedostavilo, velkej palec nahoru! Konzistence mě zaskočila (jako puding), ale proč ne. Vadilo mi ale dávkování - v mokrých rukách lahvička klouže, protože se musí docela hodně stlačit, aby se vám pudingová konzistence gelu nevrátila zpátky do lahvičky. Čtyři zmrzky.


Farmona Olej do koupele Tutti Frutti s vůní perníčků mě dostal! Slaďoučká, řekla bych vánoční vůně mě ohromila. Olej vám ve vaně vytvoří o něco hutnější pěnu, než klasická pěna do koupele. Provoní vám celej byt včetně vás. Budete k sežrání (jako ten olej, protože to máte fakt chuť nalít si ho do kafe!). A nelekejte se toho oleje v názvu, konzistence není mastná a nezanechá ani fleky na vaně.


Avon Planet SPA maska na vlasy s výtažkem s mořských řas je taková nijaká. Nejvíc se mi líbilo balení a netradiční specifická vůně, která se ale nemusí líbit každému (je to fakt vůně, kterou jsem jinde než v téhle avonové řadě necítila). Maska mi vlasy nezjemnila, nerozzářila, neozdravila. Nechala mi na vlasech na omak podivnej povlak. Vlastně vůbec nevím, jak ji ohodnotit. Dám dvě zmrzliny...


Protože léčím svou pleť na kožním, dostala jsem k receptu na speciální léky taky pár vzorečků hydratačního krému La Roche Posay. Krém je lehoučký jako pírko, strašně skvěle se vstřebává a hydratuje jako blázen. Můj suchej nos byl po nanesení krému jako znovuzrozenej (no já teda perlím... znovuzrozenej nos? Ha..!). Dost vážně uvažuju o nákupu plného balení.


Šampon Bohemia Herbs s levandulí dokonale voní. Miluju levanduli a sním o levandulových "plantážích". Šampon je poměrně fajn - vlasy umeje, nejsou zplihlé, voní po levanduli. Co víc si přát, ptáte se. Já bych si ale přála, aby víc pěnil. Je ho potřeba dvakrát tolik, co jiného šamponu, abych si mohla tu svou čupřinu pořádně namydlit.


A to je všechno, dámy a pánové! Zkoušeli jste něco z popsaného? Jak vám to vyhovovalo? Svěřte se mi v komentářích :)

Mějte se a smějte se!

6 komentářů:

  1. krém do kupela s vonnou perníčku? hmmm ten musel byť skvelý

    OdpovědětVymazat
  2. Sampon na dva tydny? To je docela velka spotreba:)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhé husté vlasy a ofina = šampony u mě jedou jak na běžícím páse :))

      Vymazat
    2. Mam taky dlouhy a husty, patku, kdyz si ji scesu, ale dva tydny mi vystaci cestovni. Me se tolik nemastej no, myju klidne po ctyrech dnech:)

      Vymazat
    3. Teď beru léky, který mi vysušujou kůži, takže se mi taky moc nemastěj, ale ještě měsíc dozadu jsem musela mýt každej den nebo obden :/ Často taky vlasy umyju, protože v nich mám hodně gelu a laku nebo protože nedrží tvar :)

      Vymazat
  3. Zdieľame rovnaké pocit, Balea je ako olej na vlasy nič moc, mojím vlasom nepomáha, ba čo viac, zdá sa mi, že ich ešte viac vysušuje, ale tá vôňa, to je luxus, fakt krása, sladká nádherná opojná vôňa ktorá nezmizne, až kým si svoje vlasy neumyjem a to stačí fakt jedno jediné napumpovanie. Krása, toto Balei vyšlo. No a ďalšou vydarenou vecičkou je Effaclar H, má jemnú vôňu a je tak ľahký, fakt parádny kúsok pre mastnú pleť ako stvorený, používam ho dokonca aj ako podklad pod make-up a funguje, slúži ako má, nevytvárajú sa mi na pleti hrudky, mám plné balenie a za mesiac používania som už skoro v polke balenia, ale oplatilo sa.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)