11. září 2013

Rotterdam - 1. cast



Predem omluvte, ze pisu jako trubka, ale pisu na nizozemske klavesnici a tady pochopitelne nejsou hacky a carky. Jsem tady na dovolene u sestrenice, ktera tu zije, vcera jsem po strastiplnem veceru dorazila po pulnoci na rotterdamske letiste The Hague. Bylo to drama nad drama - na letiste jsem jela hned po praci, protoze domu a zpet bych to nestihala (chapete, Petrovice, konec sveta). Byla jsem tedy plne smirena s tim, ze tam budu 4 hodiny cekat (ono i normalne se ceka aspon 2 hodiny). Lilo jako z konve, takze jsem sla uschnout a nasytit se do mekace.

V mekaci jsem potkala rodinu z vychodu - dve maminky, ktere mely odhalene jen ocni okoli a kousek rukou, hromada deti a pan, ktery byl naopak obleceny uplne evropsky. Holcicky mely satky zakryte vlasy, huuuuusty! Ja jsem jako videla uz kolikat cizince z techhle zemi, ale ne takhle najednou s dvema maminkama a ne takhle starsi = uplne zahalene (mladsi slecny vetsinou nosi jen ty satky pres vlasy). Ackoliv jsem na ne nechtela moc zirat, nedalo mi to a po ocku jsem pokukovala. Dost me to fascinovalo. Obe zahalene maminky si totiz prinesly zmrzlinu, takze jsem vyckavala na moment, kdy ji zacnou jist. Ony si ten satek pres oblicej pri kazde lzicce nadzvedavaly! Tomu se rika trpelivost.

Pak jsem se sla samozrejme checknout. Slo to pomerne rychle. Problem nastal az v 'cekarne' u gatu. Otevirat se ma pul hodiny pred odletem, jenze neotevreli ji ani v cas odletu. Zkratka - leteli jsme az za hodinu, takze jsem hned psala sestrenici, ze doletime az o pulnoci.

Let by byl i pres dest pomerne pohodovy, ale byly hrooooozne turbulence a i kdyz si litani maximalne uzivam, ted jsem byla hrozne unavena a z turbulenci jsem mela fakt spatnej pocit. Jedna slecna dokonce vyjekla, jak se bala. Navic nejaci cesti dementi udelali neco (nevim co, predpokladam, ze zapli mobily), co narusilo bezpecnost letu a dostali lagos vylagos od letusek jak primo po dane udalosti na palube, tak po pristani venku pred odjezdem busu, co vas hodi az ke vchodu letiste. Diky tomu mi ujel posledni bus a musela jsem jet do centra Rotterdamu taxikem (dluzite mi 11 euro, blbci!!). Mozna, ze se zda jak Rotterdam znam, ale praveze neznam, byla jsem tu jednou, takze jsem byla maximalne ve stresu z toho, ze v noci pojedu nekam spatne, neco se mi stane, blbe vystoupim, neco se posere... vite jak.
Fotka: Rotterdamska cicina.
Rotterdamska cooooool kocka se skalpovanym uchem.
Ale jsem tady, je tady hnusny pocasi, takze jsem dneska jenom odpocivala u knizky a muziky, zahrivala jsem se cajem (pac sestrenka je na to samozrejme zvykla a zima ji neni a ja tady v triku s dlouhym rukavem, svetru a satcich a furt kosa) a do viru mesta se vydam zitra! Tak se behem nasledujich dni teste na me dalsi postrehy!

(Verte, ze neni zadna prca psat na tehle klavesnici, zvlast, kdyz ovladam psani vsema deseti a Z je tam, kde na ceske klavesnici Y a naopak - nemluve o zavorkach, uvozovkach, otaznich a podobne :) )

Mejte se fanfarove a podelte se se mnou kam v Rotterdamu zajit, pokud jste tady byli!




5 komentářů:

  1. Tý jo, závidím cestování :) A protože máš ráda tagy, tak tady jeden máš : http://coctailbycath.blogspot.cz/2013/09/liebster-blog-award.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som raz na let do Grácka čakala 10 hodín na letisku 8D skoro sme sa tam zabili už od nervov a nudy, nemohli sme ani nikam ísť, lebo už sme boli aj skontrolovaný aj s batožinami v lietadle, len sme nemohli ísť, proste skvelé niečo 8D

    Rada cestujem, rada by som sa pozrela aj do Roterdamu, určite potom ukáž nejaké fotky, ani netuším, čo tam všetko je 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to by mě zabilo to čekání! Fotky určitě nějaké ukážu :)

      Vymazat
  3. Rotterdam je skvělý! Byla jsem tam asi 2x, ale před sto lety, takže neporadím :-)
    Jinak pozorovat Arabky při jídle je často vážně nechutný pohled...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bell, já myslím, že ty jsi byla všude! :D Moc ráda čtu tvoje cestovatelské články :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)