29. září 2013

Procházka babím létem

Včera byla Praha plná kultury a atmosféry! Nejenom proto, že byl státní svátek. Prostě se těch akcí najednou sešlo docela hodně. S kamarádkou jsme si zašly na oběd a na procházku.

Byly jsme na obědě v palačinkárně - Creperie U Slepé kočičky. Super creperie na Letné. Krásně zařízená, megavelkej výběr palačinek (slaných i sladkých), pití, dalších jídel, alko-nápojů. Obsluha mě dřív štvala, ale včera tam byl velmi milej pán! Palačinku koupíte v rozmezí od 80,- do 160,- kaček a je to teda palačina přes celej talíř, klasický hlavní jídlo.

Když jsme pak přecházely přes Staromák, abychom došly na nábřeží, potkali jsme tam uprostřed udivenýho davu hustýho pána: Roztočil obyčenej plastovej půllitr s pivem na trojúhelníku od kulečníku a protáhnul se tenisovou raketou. Prostě hustý!

Na Smetanově nábřeží byla zavřená ulice (ale tramvaje tamtudy projížděly, nepochopíš) a byly tam nějaký trhy a tak. Byla to strašně fajn atmosféra - projít se po silnici (když dáváš bacha na tramvaje), nespěchat, užívat si slunko a vůni jídla: 




Daly jsme si domácí limošky - citronádu a malinádu. Vypadá to krásně, že? Nebylo to úplně špatný, ale šlo jeno minerálku s malinama. Chuť v podstatě žádná. Na žízeň dobrý:

Vypadám jako moje máma... achjo..:

Na náplavce naopak byla akce Lidé a Země, což jsem si představovala jako super akci plnou cizinců, zajímavýho programu, informací o světě. Byla jsem dost zklamaná, když šlo o k sobě dvě přivázaný lodě, kde bylo asi 8 stánečků v podstatě s ničím, jeden kouzelník a pod nohy lezoucí lidi:


Celej den jsme s A. zakončily v Café Amandine, protože jsem měly chuť na něco dobrýho a na nábřeží ani na náplavce nás nic nezaujalo. Vybíraly jsme 15 minut, protože ty dortíky a dobroty, které v Amandine mají, to je lahoda jak pro oko, tak pro jazyk. Navíc tam mají třeba domácí limonády (včetně levandulové, úúúúú!). Zajděte tam, krásně to tam vypadá i chutná. Capuccino, Čokoládová tartaletka, Borůvkovej tarte, Mandlové Latté:
Jak jste se měli vy na svatého Václava? 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)