9. března 2016

Questerland | Harrypottří úniková hra!

Tož jasně, jak bych taky mohla nejít na únikovku s tématem Harryho Pottera. To bych byla blááázen a špatnej potterhead!

V Questerlandu jsem byli včera a únikovku jsme si objednali po tom, co jsme v pondělí shlídli oba díly Relikvií smrti (první dokonce ve 3D). K filmům jsme si udělali vlastní mnoholičnej lektvar, zlatonky, mudlovskou pizzu a já jsem vařila máslovej ležák. Únikovka už měla být jenom třešničkou na dortu.

Questerland je únikovka, která zatím funguje jen 7 měsíců, a sídlí mezi Mírákem a Riegráčema - v Mánesově. Kromě Harryho Pottera tam mají ještě bankovní hru a připravují několik dalších (viz webové stránky).
V čem vlastně obecně únikovka spočívá? Jedná se o místnosti(i) s nějakým tématem a příběhem, kde se ukrývají nápovědy, hádanky a rébusy a postupně plníte nezbytné úkony k tomu, abyste splnili hlavní quest. V harrypottří únikovce v Questerlandu musíte sezbírat tři magické předměty - šutr (asi kámen mudrců?), sochu baziliška a pohár (asi ohnivý pohár?) - a hra se rozkládá ve třech místnostech.
Zdroj: FB stránka Questerlandu
Prostředí je krásné - tajemné, zapůjčej vám hůlky (ne čínský, ale kouzelnický), se kterejma fakt můžete čarovat, obrazy se hýbou a mění, najdete tam obraceč času a kouzelnické šachy.. a samozřejmě musíte mít nějakou drobnou znalost o světě HP. Úkoly jsou fajn, ale bohužel trochu moc lehké. I když jsem si hru užila, zklamalo mě, že jsme ji zvládli za 37 minut, což je prý druhý nejlepší čas. Jo, fajn, na to že jsme vůbec nijak nepospíchali je to dobrej čas., Jenže my jsme fakt s žádným úkolem neměli jinak problém, všechno jsme řešili plynule a nic se mi nezdálo jako hustá perlička, se kterou si nevím rady.

Autorům hry doporučuju úkoly stížit, ale naopak musím vyzdvihnout to, jak je řešenej krb.

Hru celkově hodnotím 60 % za efekty a za zapůjčení hůlek :)) Cena 1.500,- tomu zážitku ale neodpovídá..

7 komentářů:

  1. Ty jsi uzasna, ja normalne nevedela, ze tady mame HO unikovku! Asi se tam brzo budu muset zajit podivat! I kdyz cena teda... no ale proste Potter :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Johanko, ještě mi řekni, že jsi taky blázen do HP! :)) To si na tom focení dobře pokecáme :))

      Vymazat
    2. já jsem přímo maniak :D To určitě budeme, znám ho snad nazpaměť! :))

      Vymazat
  2. Vyzerá to naozaj dosť zaujímavo (na zaujímavosti pridávajú aj skutočné čarodejnické paličky), no tá cena sa mi celkom nepáči.. :D :)
    Inak paličky fungovali len na zaklínadlo alebo ako? :)
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, jestli to mám takhle veřejně říkat :)) Je v tom jednoduchej fígl, jestli tě to zajímá, tak mi třeba napiš na email :)

      Vymazat
  3. Tak o tomto jsem ani netušila, to zní dobře :) Ačkoliv při ceně a tvém hodnocení teda nevím, zda vyzkoušet nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, pro mě to možná bylo jednoduchý proto, že už jsem na jedný (jiný) únikovce byla a věděla jsem co za úkoly můžu čekat :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)