12. ledna 2016

RAW dort

Pamatujete si jak jsem tady zdrbla to, jak si lidi hashtagujou #healthylifestyle po tom, co si nechaj vyklíčit puding z chia semínek? Tak dneska, aby se neřeklo, že plkám o tom, co neznám, jsem šla na speciální akci. Byla to akce mojí kamarádky K. a chtěly jsme si proaktivně zkusit raw recept - jahodovo citronový raw "cheesecake".
Zdroj: weheartit.com
Těšila jsem se moc, nejen kvůli sladkostem, navíc zdravejm, ale hlavně kvůli alkoholu (víno) a mezinárodnímu přátelskému opojení (šla i britská kamarádka H.). V plánu bylo nějaké to "sexveměstě" holčičí tlachání o chlapech, sexu, formách na dort, Budapešti, sexu, receptu, vínu, Budapešti, sexu, ... ale hlavně výroba daného dortu! Našly jsme si recept kdesi na webu a slezly jsme se s K. a H. před Albertem. Inu, Albert jsme co se týče zajímavých potravin hodně přecenily - sušené datle? Nemají. Kešu ořechy? Nemají. Agávový sirup? Nemají!! Navíc jsme zjistily, že se kešu ořechy musí alespoň na 6 hodin namočit a samozřejmě je potřeba robot. Na rozemletí. Na rozemletí těch ořechů a sušeného ovoce. Což si K. nebyla jistá, jestli má... Co si počneme?? 

V Albertu jsme se zeptaly speciálně vyškoleného personálu, jestli se ho můžeme na něco zeptat a po kladné odpovědi jsme se tázaly na sušené datle. V odpověď jsme dostaly, že personál neví, páč není personál. Tím tedy školenost personálu začíná i končí (ale ten pán fakt táhl paletu s pivama!).

Zdroj: weheartit.com
Takže jsme se zeptaly jiného (již ne školeného) personálu na tutéž otázku. Prý se to dá najít v oddělení zeleniny. Datle nikde. Odchytli jsme si místního "zelináře" a stále jsme trvaly na datlích. Nemaj. Shit! Použijem švestky, chce to prostě něco lepivýho (byla-li by nouze ještě větší, mohly bychom použít Herkules.. je voděodolnej a zdraví nezávadnej*). Kešu ořechy? Problém sám o sobě, páč je NIKDO (Káčo!!) nenamočil přes noc, páč NIKDO (Káčo, Kamush, Hayley!!) nečet ten recept pořádně (Hayley omlouvá to, že neumí česky). Dobře tedy, agávovej sirup. Káča jako vhodnou alternativu (páč ho Albert samozřejmě nemá) vybrala Bio javorový sirup, sirup jako sirup. To už jsme ale mohly vzít Hello Lesní směs, páč dle Hayley javorovej sirup není raw... byla tady možnost vykašlat se na complete raw a udělat jenom part of raw

Večer to byl skvělej, potlachaly jsme o těch chlapech, sexu a Budapešti, nad pizzou z mrazáku a s levným červeným vínem... tak příště. To už to fakt dáme!

*to není citace výrobce.


4 komentáře:

  1. Hodně dobrý :D Hele datle se teďka nedají po Vánocích skoro nikde, jako by je snad lidi vyjedli. Albert není moc dobrý na alternativní suroviny, tesco se mi zda lepší :-) Ale zase mají v albertu dobré kokosové mléko, které se dá použít jako RAW šlehačka, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, já jsem si říkala, že v Albertu toho moc nekoupíme :)

      Vymazat
  2. No to je parádní článek, Kamčo. Pobavila jsem se, zejména u toho, jak jste kupovaly suroviny :-). Příště mě taky přizvěte, u toho musím být!
    Jinak já, jak víš nijak výrazně #healthylifestyle nezastávám, ale zrovna raw dezerty jsou fantastické, aby taky ne, jsou to samé poctivé suroviny. Požádala jsem taky narozeníška o nádhernou kuchařku Sladká rawmance, jednak má nádherné, ale fakt překrásné fotky, vtipnej název a taky skvělý recepty.
    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten název už jsem někde slyšela a taky se mi to líbilo, bych si to pořídila jen kvůli tomu :D

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)