3. ledna 2016

Novoroční ohňostroj

Je třetího ledna, my jsme se před hoďkou vzbudili, zašli do Tesca pro stravu člověčí i kočičí... a teď vám s křížem po funuse povím svůj zážitek s ohňostrojem... bude to dramatické, jako vždy..

Silvestr byl hrozně cool, tak nějak jsme slavili až do půlnoci (dnešní... té, která byla v dnešní noci..)... takže jestli správně počítáte, byly to 2 a půl dne. Ale zpět k pointě - poté, co jsme na Silvestra 16 hodin pařili, hráli karty a Activity, upíjeli třicetilitrovej sud piva a hráli Bang vo panáky "zlýho pití" (Red Label), prospali jsme se pár hodin a po snídani ve čtyři odpoledne jsme se velkou slávou vydali na pražskej novoroční ohňostroj. Protože předloni a loni nám to nevyšlo, letos byl náš rok! Překonali jsme se (tu lenost) a vyrazili jsme pěšky na bus. Náš plán byl jasnej - jedeme na Parukářku, tam to prej bude nejlíp vidět.
Zdroj: weheartit.com

Podotknouti je záhodno - dali jsme si zkratku na zastávku v jiný ulici, kam jsme došli, abychom využili bus, kterej u nás u baráku nejezdí. Nepřekvapilo nás, že daná zastávka, která je víc u hlavního chodníku, byla obsypaná lidma, všichni mířili na Parukářku, stopro! Pak přijel první autobus a situace se začala pozdávat nepříjemnou, páč bus ani neotevřel dveře jak byl narvanej, symbolicky zastavil, aby se nám vysmál a pak jel zase dál.

V pohodě, máme ještě 20 minut, počkáme na další... co čert nechtěl, i další dva busy na tom byly podobně, ten jeden aspoň dveře otevřel, protože nějakej obětavej člověk vystupoval.. místo něj se do busu nějak narvala pětičlená rodina.. vsadím se, že autobusák použil nezjistitelné zvětšovací kouzlo, jinak to nechápu!

Samozřemě když byl svátek, busy měly dlouhý intervaly a když nám takhle odjely všechny narvaný dopravní prostředky jedoucí naším směrem, byli jsme nuceni jet jiným autobusem do Riegrovejch sadů (kterej jede mimochodemi přes tu naši zastávku). Přijeli jsme o 5 minut pozdě a jestli jsme si mysleli, že jako vždycky nezačne nic na čas, ohňostroj samozřemě začal... našli jsme si v rychlosti plac a dali jsme se do sledování "té krásy"...

Zdroj: weheartit.com
Bohužel, naše poloha v Riegráčích nebyla ideální, proto jsme neviděli takové ty přízemní výpaly, ale jen výprsky na obloze. Chvilku jsme si postáli, atmosféru narvanýho parku jsme přikořeňovali nežinýrovanou kritikou, nesouhlasně jsme mlaskali a vrtěli hlavou, načež jsme po ukončení nejnudnějšího ohňostroje v mým životě prohlásili, že sud se sám nevypije a že jsme měli zůstat doma... kamarád dodal, že je evidentní, že se snižuje rozpočet, když si hlavní město dovolí ohňostroj jen o velikosti běžné sídlišťové oslavy nového roku.. prostě to byl trapas..

Nicméně! My nějaký cizí rachejtle k životu nepotřebujem, našemu češtsví jsme učinili zadost a zanadávali jsme si a byl čas vypustit náš lampion přání. Je to krásně magická věc - kus papíru, drátku a paliva a atmosféru to zaručí kouzelnou. Byl to první vypuštěnej lampion v roce 2016 (teda jako náš první lampion v roce 2016..), doprovázelo ho naše "ááách" a potlest pražanů v parku... a určitě doletěl až do Afriky!

Přeju Vám krásnej novej rok a slibuju, že články tady nebudou 
tak negativní, jako je tenhle první! :))


6 komentářů:

  1. Tenhle článek není negativní, tenhle článek je super. Víc takových zážitků, prosím - je to sice trošičku škodolibé, ale já se řežu smíchy... :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  2. Do nového roku ti přeji mnoho úspěchů a štěstí jak v životě osobním tak blogovém :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je masakr =D Já na ty brněnské nechodím, nestojí mi to za to... Ba naopak jsem byla udivena, když u nás Terka a její přítel ochali jak máme skvělý ohnostroj u nás ve čtvrti a, že je to jak Ignis Brunensis... Já na tom nic neviděla extra, ože na to koukám už pět let =D Ale tak asi to bylo velkolepé =D Jediná moje cesta byla z obýváku na balkón =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)