31. ledna 2016

Food tip | Dynamo

Čestmír měl 8. ledna svátek a tak jsem mu nadělila voucher do restaurace Dynamo. Byla to akce na dva saláty, dva steaky s pečenou řepou a pečenými brambory a dva dezerty. Říkali jsme si, že si uděláme pěknej věčer. Přáznám se vám, že jsem nikdy předtím hovězí steak neměla, nějak na to nejsem. Takže jak se nám líbilo v Dynamu?

Restauce je kousek od Národního divadla, v ulici Pštrosova. Našli jsme ji poměrně snadno. Přivítala nás velmi příjemná obsluha a pěkné prostředí. Možná to bude znít divně, ale restaurace na mě působí jako kdybych byla v retro kuchyni za totáče - míněno ovšem pozitivně. Má atmosféru, není nijak útulná, ale je krásná, stylově vymalovaná (či vytapetovaná...?) a sladěná, s pěkným nábytkem. Je to prostě šik místo rozdělené na dvě místnosti.

Jak už jsem řekla, obsluha byla velmi milá, ale fakt nesmírně. Kdyby to takhle bylo ve všech podnicích kam chodím utrácet prachy, jistě by všichni měli větší výdělky. Předali jsme jim voucher a donesli nám salát. Prostě pokrájená zelenina se zálivkou z oleje a koření. Nic víc, nic míň. Byla toho docela kopa.

Zeptali se nás, jak si steaky přejeme připravit. Protože jsme steakový začátečníci, přáli jsme si steaky spíše propéct. Ačkoliv nám steaky, řepa i brambory moc chutnaly, bohužel byl steak propečený středně, spíš méně středně. Vyloženě mi to nevadilo, ale asi bych preferovala přece jenom propečenější maso. Řepa byla výborná. Já řepu nemám moc ráda, ale pečená a takhle s masem a bramborama? No fíha, to byla fakt dobrota! A obecně to byla velká porce, myslím, že by mi klidně vystačila na dvakrát.




Dezert jsme poprosili přinést později, protože jsem byla fakt plná. Když jsme ho dostali, byla to buchtička se semínky položená na smetaně (asi?), na které byla zase řepa. Nad tím jsem se trochu pozastavila, ale proč ne, ráda objevuju nový zajímavý chutě. Nicméně buchtička doplněná troškou řepy mě neoslila, takže jsem řepu odložila a jedla jen zákusek. A bylo to fajn.

Obecně na mě restaurace působila velmi klidně, příjemně, ráda jsem tam strávila svůj čas a utratila svoje peníze. Klidně se tam kdykoliv vrátím.

Restaurant Dynamo
Pštrosova 220/29


1 komentář:

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)