29. listopadu 2015

Welcome | Co jsme doma vychytali

Krásnou neděli, jakej jste měli víkend?
Můj byl relaxační a vyráběcí (chystám dva články - o únikové hře, kterou jsme navštívili včera, a nějaký to DIY) a trošku fotící. Fotila jsem doma kraviny a napadlo mě vám představit jaký vychytávky máme doma. Už jste mohli vidět naši koupelnu, teď se vrchnem na věci detailněji :)


Magnetky na ledničku jsem dostala jako dárek od Haničky a přečíst si o nich  můžete třeba tady. Čili to není naše zásluha, že máme rozvrh úklidu na ledničce připevněnej originálníma magnetama! :) Btw. moje retro fotky fotila taky Hanička.


Fotografická domácnost (to my máme!) musí samozřejmě obsahovat prvky našeho hobby. Obývák, kterej je spojenej s kuchyňským koutem a je to tedy poměrně velká místnost, nám zútulňuje "fotodeštník" na zmírnění ostrosti světla nebo blesku. Vedle je stativ a to černý kulatý je schovaná odrazná deska. Na týhle fotce taky můžete vidět mou provizorní knihovnu (pravou normální krásou knihovnu nemáme zatím kam dát).


U protější strany v obýváku leží můj splněnej sen - plocha na sežení plná polštářů plus sedací pytel, kterej dostal Č. k loňskejm Vánocům. Bohužel tuhle odpočívací plochu nevyužíváme tak často, takže si musíme víc zvát návštěvy :)) O tomhle koutku jsem snila už asi od sedmnácti a říkala jsem si, že jednoho dne, až budu bydlet sama, nebudu mít sedačku ani křesla. Jednoduchou sedačku sice máme, ale jen jednu malou, bez křesel, a tohle k tomu.


Na horní poličce regálu máme různý věci na výstavce - přáníčka, který jsem dostala ve školce do dětí, papírová maska, kterou jsem "usochala" Česťovi na sochařským workshopu podle jeho fotky, růže, která nikdy nezvadne a kterou mi Česťa poslal do Španělska, kus dřeva z nějaký kytary z nějakýho koncertu, stojánek na fotky, kde jsem já a Česťa a já a Káča, dálíovský hodiny, krasohled, ... atd. Napadá vás, proč tam jsou ty Kofoly? :)


Nápad pořídit si stojan na rtěnky mi vnuknul sám pánbu! Je to tak úžasně praktická věc - už si nemusíte lovit rtěnky v kosmetický taštičce a pátrat po vhodným odstínu čtyři hodiny. Prostě ho vidíte před sebou! Tenhle stojak stál pár kaček (mám dojem, že nestál ani stovku) a koupíte ho na eBay.


Protože máme kotě (a kdo by to byl řek, i koťátka smrděj jako starej nemytej gauner), dali jsme si na záchod aromalampičku. Denně pálíme pár čajovejch svíček a zajišťujem si tím provoněnou toaletu a chodbu. Protože ačkoliv kočičí hovínka vynášíme každej den, přece jenom je tady v bytě kotě nějakou dobu samo a hovínkům stačí pár hodin aby zasmrádly celej prostor předsíně. Aromalampička na záchodě nejen že krásně voní (mícháme jahodu se santalových dřevem), ale zároveň tuhle místnost, kam i král chodí sám, pěkně zútulní. V krabičce napravo máme schované svíčičky.


Kdo z vás si aspoň jednou za rok na ňáký pouti dá cukrovou vatu? My určitě... teda.. dřív. Máme doma totiž vatovač, takže si cukrovou vatu můžem udělat kdykoliv chceme. Cukry koupíte na aukru nebo na netu za pár kaček. A vatovač navíc vůbec není drahá věc, když vám stačí malej domácí.


Když jsme se s Č. sestěhovali (na počátku prosince 2014), docela hodně jsem vařila. I když už teď vařím míň, rádi zkoušíme nečeský recepty. Za tímhle účelem jsme si vytiskli mapu Evropy a hledali jsme si recepty podle jednotlivejch zemí. Poslední dobou jsme zkoušeli asijský věci (tikka masala, jarní závitky, ...) nebo africký jídlo, takže tam už dlouho žádná barvička nepřibyla, ale vrátíme se k tomu.

A na jaké prvky vašeho bytu jste pyšní vy? Co vám usnadňuje bytí a co vám krášlí domácnost? :)


3 komentáře:

  1. Ten pořadač na rtěnky je super! Taky jsem si ho letos pořídila :)

    Unknownie.blogspot.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
  2. Najviac sa mi páčia foto vecičky a samotný domáci fotoateliér :) no priznám sa, že ani sedacím vakom by som nepohrdla :)

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot sk

    OdpovědětVymazat
  3. jůůůů, moje magnetky, Ty je používáš! :-). Krásný to máte, ten stojánek na rtěnky je pecka a odlitek obličeje Č. je fakt nejvíc!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)