19. listopadu 2015

Travel | The making of Harry Potter | London

Moji milí,

doporučuju nečíst tenhle článek. Nečíst ho pokud se do Warner Bros. studií taky chystáte mrknout se na to jak se dělal Harry Potter. Nečíst ho pokud chcete bejt překvapení... takže tři, dva jedna, zavřít stránku...

Hotovo?

Fajn..

Na konci srpna mě postihla nepopsatelná touha jet někam na vejlet a jako ultrafanouška HP mě napadl právě Londýn. Už jsem tam byla a byla jsem zklamaná, ale to jsem jela za památkama (tam totiž žádný nejsou, haha..), kdežto teď jsme chtěly s britskou kamarádkou Hayley za dobrodružstvím! Koupily jsme velmi levně letenku u RyanAir (za 1600,- zpáteční, no neberte to!) a v pátek v 11 večer nám to letělo.

Vejlet začínal a končil velkým dobrodružstvím na letišti - na Stansted jsme doletěly o půlnoci anglickýho času a páč jsme chudý, nechtěly jsme utrácet za taxík a další noc hotelu. Proto jsme první noc strávily na letišti. Docela se to dalo, ale bylo chladno a nemohly jsme usnout (doporučuju si vzít deku a polštářek, nebo rovnou spacák, pokud hodláte podnikat to samý - a rozhodně nebudete sami, protože tam takhle bivakujou v noci všichni). Ráno v 7 jsme nasedly na vlak a dorazily jsme na Liverpool street. Nás hostel byl v Hammersmithu (konečná Circle line, 2. zóna) asi 30 min od centra, takže pohodová cesta. Za hostel jsme na dvě noci v pokoji pro dvě osoby platily 3200,- dohromady. A navíc Hammersmith je docela pěkná oblast. Hostel se jmenoval Abercorn House Hostel a je asi 2 minuty pěšky od metra. Nemohly jsme si stěžovat! (možná jen na fakt, že za wifi se platí libra na hodinu a sprchy jsou šérovaný a míšený, ale luxus jsme nepotřebovaly).


Na hostelu jsme se konečně pořádně vyspaly, večer jsme si zašly na jídlo a český pivo a nachystaly jsme si naše speciální úbory na neděli - v neděli totiž nastal velkej den! Náš Harry Potter den! Voblíkly jsme se děsně cool (já jsem měla tričko Avada Kedavra, na krku Always náhrdelník, nehty v barvách Havraspáru, nebelvírskou šálu, tetování Alohomora na hrudníku.. to už tam mám teda dlouho, ale musím to zmínit páč jsem si připadala fakt hrozně hustě!) a jely jsme do centra na Millenium most. To je ten, jak v šestým díle na začátku spadnul do Temže kvůli Smrtijedům. Pak jsme šly vočíhnout nedalekou St. Paul's Cathedral, na oběd a pak už konečně vlakem na Watford Junction, odkud nás harrypottří bus zavezl k WB studiím (zpáteční jízdenka za 2 libry).





Lístky do HP světa (ha.ha..) jsme měly na 17:30, ale protože byla neděle a nebylo moc plno, pustili nás už v 17. Hned na začátku můžete vidět přístěnek pod schody a rodinné fotky Dursleyových. Sranda. Ona obecně celá vstupní hala je krásná, na stěnách jsou mega fotky herců, je tam šatna, kavárna, vstup do shopu a v naše případě tam byl taky obr vánoční strom, protože od 13.11. do 31.1. jsou tam Christmas in Hogwarts. To znamená, že kromě vánoční výzdoby můžete vidět i vánoční hostinu, dárečky a cítit vánoční vůně (jo, až tak vymakaný to je).

Nebudu vám konkrétně popisovat co tam uvidíte, protože i když jsem vás na začátku varovala, ať to nečtete, je mi jasný, že jste došli až sem.. tak jen pár fotek, dojem si pak uděláte sami až tam pojedete. Bylo to tam přenádherný, Hayley se správně vyjádřila, že je to slovy nepopsatelný jakej zážitek jsme měly! A začátek vaší tour bude velkolepej, však uvidíte, až se tam vydáte.

Fotek přidávám jen pár takhle k článku, až mi bude doma fungovat internet tak udělám samostatnej random článek jen s fotkama z HP světa.


Velká síň. 
Doupě.

Malfoy Manor

Brumbálova pracovna.

My dvě v zrcadle z Erisedu.

Velká síň.
Něco organizačně - stálo nás to děsně moc peněz. Respektive moc na naše poměry.. měly jsme strop 3500 Kč na útratu v Londýně včetně bydlení a jídla, ale uvalily jsme 5000 Kč (plus 33 liber vstup do HP studií, letenka, booking vlaku z letiště a booking busu do studií). Dohromady jsme skoro na desítce. Jakože - stálo to za to, to zas né že né, jenom bych tak nějak potřebovala si to rozložit a našetřit, než to dát z jedný výplaty. Nejhorší je doprava po Londýně - celodenní lístek na metro tam vyjde na 500 Kč...jednotlivý lístky v průměru na 300 Kč (tzn. z našeho Hammersmithu někam a zpět, bez přestupů nebo dřívějšího výlezu z metra). To si takhle zaplatíte pár jízdenek a jste zruinovaný :))

Nebyly jsme bohužel tak moc cool jak jsme si myslely, že budem v těch našich oděvech, páč tam byly slečny, co měly bradavický hábity, hůlky a pod. Ale jsme opravdu tak zamilovaný do story o Harrym, že jsme několikrát neměly daleko k slzám dojetí. Je nám fuk, že jsme velký a že se nám lidi smějou a tvrděj, že je to pro děti. My svět Harryho Pottera prostě milujem a tenhle trip byl splněnej sen! Zážitek na celej život, něco, co si už na pořád budeme pamatovat. Pokud tam chcete taky jet, ale třeba váháte, rozsekněte to a jeďte - ono 10 tisíc zase tolik není, letenka je ve stejný ceně jako jízdenka busem, ušetřit můžete hodně na ubytku pokud pojedete couchsurfovat...

Je to neopakovatelnej zážitek a já jsem děsně šťastná, že jsem tam mohla bejt!

(konec dramaticky duchaplného závěru).

Máte-li nějaký dotazy, dejte vědět do komentářů, zodpovím co bude v mejch silách ;)

A na konec mám já dotaz - jste harrypottřaři nebo pánprstenáři? ;))


14 komentářů:

  1. Neskutočne ti závidím! :OOO Ja som tam tak chcela ísť!

    Tiež ťa pozývam, aby si sa zapojila do súťaže na našom blogu (ak ti nevadí čítať knihy v slovenčine samozrejme) o jednu z najlepších kníh tohto roka DÁM TI AJ SLNKO!
    http://booklovers-world.blogspot.sk/2015/11/sutaz-takto-sa-vsetko-zacina.html

    OdpovědětVymazat
  2. krásne fotky :) ja mám radšej Harryho Pottera :D
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  3. Kamčo, já mám 33 a Harryho mám taky moc ráda! Věřím, že to byl zážitek, ráda bych se tam taky někdy podívala.
    Jo a žeru i Pána prstenů :D
    Hezký zbytek týdne, Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. V HP studiích jsem byla letos v květnu a sdílím tvůj názor. Také mě to mírně zklamalo, čekala jsem prostě něco víc a navíc bylo všude spoustu lidí a já jako malý človíček mám na všech fotkách kousky hlav. Ale jinak to bylo fajn. Nejúžasnější byl ten model Bradavic na konci, ten byl opravdu velkolepý. A samozřejmě obchůdek na závěr, i když nebudu tě opakovat, všechno je tak strašně drahý. Nejlepší bylo, jak měly hůlky v různých cenových kategoriích, z čehož byla Harryho samozřejmě nejdražší. Tak jsem koupila jenom nějaké spešl HP sladkosti jako dárek, pár pohlednic a tričko s nápisem "Muggle" pro bratra (to jsem si nemohla si odpustit). Ale jedna Asiatka (kterých bylo všude milion), stála frontu přede mnou tam nechala snad 120 liber. Úplně mi tehdy spadla pusa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to nezklamalo, byla jsem nadšená :) Zklamaná jsem byla pouze z cen za transport po Londýně, ale mohla jsem to čekat, no..

      Vymazat
  5. Ne a ne a neměla jsem to číst!

    Chci tam na jaře! Musel to být úžasný - dokonalý - nepřekonatelný zážitek!

    Jen tak btw, v květnu jsem byla v Londýně na 4 dny letecky, a včetně letenek (teda bez 33 liber za WB/HP) mě výlet vyšel na 7 000, včetně jídla, cestování..

    Jinak mi nedá se nezeptat, kde jsi kupovala přívěsky z první fotografie?
    A co se ti tam nejvíc líbilo?

    C.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem říkala, ať to nečtete! :D
      7000.- je v phodě, no. Nám tam hodně udělalo to, že v jednom dni jsme platily celodenní metro a pak ještě zpáteční vlak na Watford Junc., protože to tam mají zvlášť (ne jak u nás, že v Praze můžem na lítačku použít vlak českejch drah v pohodě v rámci Prahy) :/

      Přívěšky na eBay, šály taky. Triko Avada Kedavra mám už asi 4 roky z geekshirts :)
      Nejvíc se mi tam líbila ta hudba, protože hudba dělá hodně (a Harry in Winter je moje srdcovka, takže když to tam hrálo v místnosti s obřím modelem bradavickýho hradu, tak to bylo úchvatnej moment! :) ) Právě model hradu se mi líbil hodně, Velká síň a Klofan, kterej vypadá jako živej :) Jako místnost s charakterama a maskama, kostýmama atd. byla supr!

      Vymazat
    2. Děkuju za vyčerpávající odpověď.. a je vidět, že s nás již větší magoři do HP být nemohou ;-)

      Vymazat
  6. Jee, to muselo být super! Dost se mi to líbí! My sice nebyly u Harryho, ale i tak se nám Londýn líbil! A ano, ceny za MHD jsou docela přepálené, to uznávám. A vaše připravenost do HP studií se mi líbí, šály a přívěsky, a dokonce nehty - no super! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo super fotky, tam taky hrozně moc chci jet! ❤️ A na tý fotce na Millenium bridge Ti to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Do Londýna se chystám v březnu v rámci pracovní stáže a samozřejmě jsem pošilhávala po Warner Bros Studio a jejich Harrym, ale bohužel tam nemám s kým jít :( Kamarádka, která se mnou jede, na to nemá peníze a samotné se mi nechce. Furt to ale zvažuju, tak se uvidí :D <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že samotné by se mi tam asi taky nechtělo, protože tam prostě potřebuješ sdílet s někým svoje aktuální pocity.. ale myslím, že hravě najdeš nějakýho parťáka na netu :)

      Vymazat
  9. Aaaaa, jak mě to chybí! Bydlela jsem kousíček od Studia HP :)

    Unknownie.blogspot.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)