5. listopadu 2015

Recenze: S kým dnes budeš spát?

Proč tahle knížka, když mi Sophie Kinsella moc nesedí? (teda.. četla jsem jenom jednu knížku, nudila mě a nedočetla jsem ji, a to Báječný svět shopaholiků) Protože je o Španělsku, ke kterýmu mám mírnej citovej vztah, a proto, že mi z recenze tuším u Charmedky  (?) přišla knížka sympatická. Tak se na to podívejme!

Gerard má ve Španělsku vilu a pozve tam rodinu svého kamaráda Hugha. Bohužel však omylem pozve na stejný termín i rodinu kamarádky Chloe. Rodiny se o sobě dozví až když se ve vile sejdou. A Gerard si v pohodlí hoví doma v Británii. Rodiny jsou v šoku, snaží se situaci řešit, nicméně protože vila je dost velká, s bazénem a citronovým sadem, rozhodnou se, že se nějak sžijí dovolenou stráví společně. A postupně zjistí, že je Gerard na stejný termín pozval schválně.

Hugh má manželku Amandu a dvě malé dcery a na dovolenou vyjeli s chůvou Jennou, Chloe má 13 let přítele Philipa a dva syny. Amanda, Philip ani děti s chůvou netuší, že Chloe a Hugh se znají už z dřívějška. Vyplyne tajemství na povrch? Jak dopadnou skřípající vztahy a Philipovy problémy v práci?

Řekněme, že knížka má celkem normální obálku. Jo, zavání to trochu babským románem (což to koneckonců je), ale pořád se to jeví spíš jako babskej román "na úrovni" a ne Danielle Steel. Příběh je psán čtivě a až do poloviny mě to celkem bavilo. Druhá polovina je co se týče příběhu celkem stupidní, po dočtení jsem měla pocit ztráty času. Semtam se v knize objevujou klasický telenovelistický fráze a situace, jako třeba, že Chloe "je přece silná, problémy zvládá a na Hugha nemyslela celých 15 let", ale přitom se kácí z toho, jakým způsobem si Hugh nalil whiskey. Chloe si taky velmi ráda dává v rámci vzteku nebo úzkosti pěst na čelo a k tomu se celé osazenstvo (kromě dětí) chodí do pracovny dívat na kila fotek Gerarda, aby se na fotky mohli vyřvat a vyvztekat, že na ně ušil boudu.

No zkrátka, je to brak. Žádná z postav kromě dredaté chůvy Jenny mi nebyla sympatická. Jenna mi přišla fajn, protože byla taková pozitivně "voráchlá" a zároveň zodpovědná.

Knížku si přečtěte, není vyloženě blbá, jenom není nijak zajímavá a nenechá ve vás žádnej zážitek. Dávám jí 20 %.

Název: S kým dnes budeš spát
Autor: Sophie Kinsella
Počet stran: 240
Nakladatelství: BB Art
Rok vydání: 2015
Vazba: Vázaná
ISBN: 978-80-7507-056-2

Jak se veledílo líbilo vám? Co teď čtete? Jakou knížku byste mi doporučili 
na hnusný temný zimní večery? :)




2 komentáře:

  1. Ja Sophie Kinsellu miluju. Ted jsem ale v jejich knihach pozadu, chybi mi asi tri. Tuhle jsem take necetla, mam ji na wishlistu, ty novejsi mi proste chybi :-/ Skoda, ze Tobe autorka viditelne moc nesedi.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. pocit ztráty času jsem měla také :( celkově o ničem

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)