30. října 2015

DIY: Lakovanej věneček

Naprosto dokonalá romantická věc složená z desítek kytiček. Jak na kytičky jsem objevila na Pinterestu (a vy jste to tam stopro viděli taky!). Z nudy jsme to s kamarádkou (a vínem) zkusily a o 5 týdnů později, voilá, hotovej věnec! A s hrdostí a důležitým plácáním po rameni (po svém rameni) prohlašuju, že jestli se někdy vdám, tak na hlavě budu mít tuhle krásu!

Na věneček potřebujete:
  • lak(y) na nehty v oblíbené barvě/ách
  • tenkej drátek
  • čas a trpělivost
Vidíte ty "ingredience"? Skoro nic není potřeba... snad jen ta trpělivost, ta hlavně, protože výroba tohohle skvostu je běh na dlouhou trať. Drátek jsem použila ze starejch kabelů (stejně jako když jsem dělala korunu pro vílí královnu) a laky jsem vybrala mint, růžový a fialový.



Nedělejte okvětní plátky moc "tlusté" (mám namysli kulaté/široké), protože lak by se vám na ně nechytnul a stékal by. Vytvarujte z drátu tedy kytičku s podlouhlými tenkými okvětními lístky. Drátový "stonek" nechte dlouhý, aby se vám pak dobře pletl věneček (je to stejné jako když děláte věnec z pampelišek). Lakem na nehty přejeďte po okvětním plátku tak, aby lak vyplnil plátek, ale nestáhnul se zpátky do jedný kapky. Mně nejvíc fungovalo plátek potírat cik-cak ze strany na stranu a končit uprostřed.

Jakmile kytičky zaschnou, můžeme začít dělat samotnej věneček - vemte si kytičku s co nejdelším drátkem, na drátek položte druhou kytičku a drátek jednou převiňte nahoru, položte mezi oba květy, zahněte ho zpět dolů a urovnejte ho podél prvního drátku. A takhle budete pokračovat stále dokola. Tady je perfektní video pokud byste to náhodou neuměli, ale jsem si jistá, že umíte :) : click.



Je to fakt piplačka, ale stojí to za to! Když máte věneček hojně obloženej kytičkama, ne konci ustřihněte přečuhující drátky, jednou či dvěma kytkama konce spojte a pevně omotejte a pro jistotu přidejte ještě kus samotnýho drátu na omotání. A máte hotovo!





Hezký den :)


12 komentářů:

  1. to vypadá krásně :)) a moc ti to sluší :))

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, nádhera! A jako věnečkovou nevěstu si tě z fleku dokážu představit ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to nádherně! :) Já jsem dřív vyráběla takové barevné stromečky z drátků na kámen, celkem mě to dost bavilo, tohle vypadá ale mnohem pracněji :)

    Ráda bych Tě pozvala na svou GIVEAWAY :)

    OdpovědětVymazat
  4. ach kaktus, to je nádhera!!! ak môžem, nechám sa inšpirovať, hneď si tento článok dávam do záložiek! :) *_*.

    Kejmy <3.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě :) Budu ráda, když mi pak ukážeš výsledek! :)

      Vymazat
  5. Tak to je dokonale povedený!! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je super! :-) skvělý nápad!
    http://wecreateyoutoo.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. To je krása!
    Ještě si se nezapojila do soutěže na blogu? Tak honem soutěž totiž dnes končí!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  8. Ježiš to vypadá krásně! Jen to musí být fakt piplačka a věřím, že té trpělivosti je třeba hromada! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, ale za tu něžnou krásu to stojí :) Už dělám další.

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)