2. září 2015

Takové to domácí focení

Jednoho dne jsem si takhle řekla, že by bylo dobrý dát na blog zas nějaký líčení. A protože jsem se k večeru chystala na focení své krásné kamarádky, hodila jsem svůj obličej do gala. Nakonec bohužel kamarádka focení přesunula na jiný termín kvůli zablokované páteři, která ji drží už tři dny, takže jsem to svoje krásný líčení musela zužitkovat jinak.

Chňapla jsem foťák, objektiv a malej přítelův stativ a šla jsem do toho. Jelikož si na foťáku ostřím sama a nechtěla jsem si kvůli malýmu selfie focení tuhle funkci přenastavovat, přikázala jsem příteli posadit se na místo, kde budu sedět já (na postel) a mezitím jsem si na danou vzdálenost foťák na stativu zaostřila. Přítele jsem vyhodila zpátky ke kompu kde dělal nějakou neužitečnou činnost (nějakou práci nebo co.. pche!) a umně jsem se posadila na dané (zaostřené) místo. Páč nevim, jak moc byl nahnutej, potřebovala jsem znovu jeho asistenci, aby mi prozradil úhel jeho předchozího sedu a tímpádem bych já na fotkách nebyla rozmazaná.

Nasadit supr extra tematický náušnice (ano, to jsou ty co jsem dostala k narozeninám a který jsou tak božsky k blogu-se-hodící, že to až hezký neni! A já je miluju!), zatvářit se dobře (o svůdný pohledy už se ani nepokouším, páč jsem vždycky vypadala spíš jako nas*aná wrestlingová zápasnice), oči dolů, oči nahoru, oči do boku, aby to líčení na fotkách bylo vidět... jednou.. dvakrát... sedmkrát... jak to vypadá? Dobrý, ostrý.. líčení je vidět.. ale ty vlasy.. rozpustit.. naaranžovat... vyfotit jednou, dvakrát, třikrát.. jak to vypadá? Ježíši, co ta ofina! Znova.. urovnat ofinu.. mohla bych si zkusit zamotat ruku do vlasů, aby to vypadalo akčnějc! Vyfotit jednou, dvakrát.. pětkrát.. desetkrát.. jak to vypadá? Jo, to jde.. jasná profilovka na fejsbůk! Otočit hlavu na druhou stranu.. sklopit oči... oči zase nahoru.. jak to ta ségra dělá, že si vyfotí dvě-tři fotky a šup s tim na fb? Volám přítele, aby si šel znova sednout a ať se víc nakloní k foťáku, potřebuju si znova zaostřit na bližší vzdálenost.. dobrý.. přítel odchází už značně zpruzen.. fotím znovu.. další cvak, cvak...

Neexistujou nějaký kurzy toho jak rychle, efektivně a hezky nafotit selfie na samospoušť s dvoukilovou zrcadlovkou a stativem? Z víc než 30 fotek vyšlo těchhle pár.

Na očích mám hnědej, fialovej, růžovej a meruňkovej shimmerovej stín, linky a řasenku. Na rtech rtěnku. Na obličeji BB krém, pudr, tvářenku a upravený obočí. Kde jsou ty časy, kdy jsem se takhle namalovala! Od června nosím víceméně jen krém, pudr, řasenku a občas tužku na oči..







Tak mi to prozraďte - jaktože neumím vyfotit hezkou selfie aniž bych vyfotila 5 milionů fotek? Jak to děláte? To že mám přítele fotografa totiž neznamená, že budu mít hromadu fotek. Kovářova kobyla hadr...

Hezkej den :)

10 komentářů:

  1. Hihi, já myslím, že Tvůj přítel má svatou trpělivost!
    A počet fotek je k výsledku naprosto odpovídající :) nejhorší je se pak rozhodnout, která je nej!

    Vem si příklad, že potřebuješ JEN JEDNU FOTKU a vyfotíš jich třeba 25 - ∞ a nemůžeš se rozhodnout mezi posledními TOP třemi :-)

    Na fotkách ti to sluší! První tři jsou nádherné! Náušnice jsou božský!

    OdpovědětVymazat
  2. No, popravdě když fotím líčení (nebo rtěnku, nebo cokoliv na xichtu), děsně se u toho navztekám (a stativ nemám, takže peklo). A jinak selfíčka, takové ty nekvalitní jdou dobře, páč mám přední foťák na telefonu, a vidím se :D Ale zase se mi zdá, že to zkresluje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, to bych chtěla! Já na telefonu přední kameru nemám! :/

      Vymazat
  3. nádherný fotky kočko! Moc se ti povedly =)
    Já dělám selfií jen s mobilem v ruce =D s foťákem to jde taky naprd.... prostě mobil, ksicht, cvak, ksicht cvak =D ale neboj z 30ti fotek vyberu tak dvě, nejsi na tom nějak špatně =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  4. Já to taky neumím. Ale mám podezření, že je to hodně v tom, že člověk sám sobě na fotce se málokdy líbí, zatímco u ostatních mu to nepřijde (selfie milovníků se tohle nejspíš netýká). :)) U nás navíc víc fotím já, přítel v tom není úplně dobrý, takže jsem jen na velmi malém procentu fotek (a tam vypadám blbě :D).

    OdpovědětVymazat
  5. Sluší ti to moc... a, panebože, ty vlasy! <3 Já chci taky takový... :(

    Jo, a selfíčko, se kterým bych byla spokojená, se mi nepovedlo snad nikdy :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) (btw. ty nemáš takový, když "Zrzavá katastrofa"? :) )

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)