27. září 2015

Proč blog? Proč fialová? Proč zmrzlina?

Dobré ranní kuropění!
Doufám, že se máte fajn a že se kocháte tím sluníčkem venku.

Zdroj: weheartit.com
Včera jsem dělala doma generální úklid. Opravdu. Moc lidí mi to nevěří, že taky dělám velký úklidy (možná proto, že je fakt nedělám..), ale včera jsem měla muže pryč z domu a mohla jsem si svobodně pouštět jakýkoliv písničky jsem chtěla (navíc na jeho kompu, ha!), takže jsem se dala do zpěvu a uklízení. Fakt už to to naše bydlení potřebovalo.. No a v tý souvislosti mě napadaly myšlenky jako "Tohle bych mohla napsat na blog.." a "A tadyto bych taky mohla napsat na blog.." a tak. Ale vzápětí jsem si říkala, jestli už trochu neblbnu... čili...

Proč bloguju?
Dámy a pánové, dovolte mi představit vám svou blogovou historii. Jakejsi blog jsem měla už ve 13-14 letech, kdy jsem toužila po klukovi (měly ho všechny kamarádky!) a blog jsem tedy věnovala lásce. Jmenoval se "love-web" a byla na něm hromada postahovanejch obrázků, skoro žádná vlastní "tvorba", vypadal hrozně, ale bavil mě. V patnácti jsem pak chytla eko-období, kdy jsem se snažila aktivně psát o tom, jak chránit zemi (spoustu věcí, který jsem tam psala, dělám do teď - např. nesnáším, když někdo nechá týct vodu jen tak - ale blog už neexistuje). Řekněme tedy, že jsem tak nějak plynule blogovala od 13 až do asi 17. A bylo to v době, kdy ještě v Česku nebyla tady ta módní vlna vlastnit blog.

Ve mejch jednadvaceti se sem ta vlna dostala, ale to už jsem dávno sledovala youtuberky z Ameriky, takže jsem se tak nějak samovolně přenesla i na čtení českejch blogů a sledování českejch youtuberů. A protože mi začaly moje staré, už zrušené, blogy chybět, založila jsem tenhle!

Proč fialová?
Chtěla jsem se vyhnout takový tý "bílý vlně", kdy najednou všechny blogy byly (a jsou) bílý s určitým druhem písma a sem tam barevnej text. Podle mě je to nuda a nuda to není jenom pokud máte nějaký peckový záhlaví (což nemá jen tak někdo). A protože fialová je prostě moje barva (ve všech odstínech), zvolila jsem právě fialový pozadí! Jednoduchý.

Proč zmrzlina?
Znovu - chtěla jsem se vyhnout worldům a lifeům a diaryům a světům atd. Zároveň jsem v názvu chtěla specifikovat tu fialovou barvu. Chtěla jsem tu fialovou spojit s něčím, co fialový není a zároveň co mám ráda. No, a kolikrát jste už viděli fialovou zmrzlinu? Já jsem vždycky viděla jen růžovou, která už šla trochu do fialova, nebo tm. modrou, ale klasickou regulérní fialovou jsem ještě nepotkala (ano, zmrzliny, který jsou na mým záhlaví, dobarvil Photoshop).

Proč bloguju?
Začalo to tím, že jsem byla díky svý tehdejší práci v kosmetický firmě zahalená kosmetikou až po nos a přišlo mi fajn o tom psát (jako asi všem). Nechtěla jsem ale blog specifikovat jen jako kosmetickej. Postupně se k tomu přidávala potřeba psát nějaký užitečný články (jako např. článek o nitroděložním tělísku apod.) nebo cestovací články a olalá - je z toho všeobecnej blog a můj mozek přemejšlí deformovaně, blogově a chce na blog psát i o úklidu bytu...

Btw. obnovila jsem si Ask (ani nevim, jestli je to dobrej nápad..), tak mi můžete zběsile pokládat dotazy jeden za druhým ZDE :)

Jak často uklízíte? Vzbuzujete to ve vás nějakou inspiraci? :))

Mějte čupr prodlouženej vejkend!

15 komentářů:

  1. Hehe, blogů jsem měla taky několik :D Jeden, o kterém se narada zmiňuju (a nechám si to dále pro sebe), pak nějaký blog o beatlech (vw beatle, moje nejoblíbenější autíčko) a pak teda deníček, který mám dodnes. A hrozně nerada uklízím, zrovna dneska jsem se do něčeho pustila, a pořád u toho prokrastinuju! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k tomu, že sdílím pokoj s kočkou, musím utírat prach a vytírat obden. Jinak mám možnost si složit z těch chlupů další kočku :-) Naštěstí mě to ale baví, protože jsem (no..možná závislá) na pocitu z čistoty a té vůně :) Jinak co se týká úklidu ve skříni a takové ty zbytečnosti jako mytí oken, to dělám tak jednou za dva-tři měsíce :) .. Jinak s blogováním to máme podobně.. já si dělala první blog někdy v šesté třídě na základce a víceméně mě to drží do teď. Na jednu stranu si říkám, proč jsem svůj první blog mazala. Jednak bych se možná nějakým článkům zasmála a za druhé vím, že i když jsem na něj už dlouho nepřispívala a měla jsem jinej blog, chodilo na něj pořád ještě docela hodně lidí.. No jo.. :) Jo a mimochodem, jak se ti líbí kniha Pevné pouto ? :)))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a jakou máš kočku? :)
      Já jako nechci se vymlouvat, ale já na úklid ani tak moc nemám čas. V zimě třeba i jo, ale v létě uklízím většinou v neděli večer, protože přes tejden furt něco mám nebo něco musim dělat (nejčastějš fotky).
      Pevné pouto se mi zatím líbí, ale je pravda, že kdybych to četla dřív než jsem viděla film, asi by mě to tolik nebralo... je to psané čtivě, to jooo, a děj je víceméně jako ve filmu, ale moje fantazie by si pravděpodobně neuměla představit to knižní nebe (teď si ho představuju tak jako ve filmu :) ). Ale je supr, že v kknížce jsou vysvětleny různý drobnosti, co ve filmu nejsou (např. co konkrétně se stalo v tom poli - ve filmu to není konkrétní co udělal pan Harvey Sussie, i když to všichni tuší, ale v knížce to je :) )

      Vymazat
    2. Tak číča je správná pouliční černobílá směs :-)) Aha, no tak to nevím, jestli se do té knihy mám pouštět.. uvidíme, uvidíme :-)

      Vymazat
  3. Skvělý článek!! Já velký uklid dělala minulý víkend ;)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se mi líbí název tvého blogu, líbí se mi, že je to originální a opravdu si každý pod "tím fialovým blogem" vybaví tebe. :) A s tím úklidem to máme podobně - generální úklidy ze zásady nikdy, občas sem tam něco poklidím aby se neřeklo :D
    Ježkovy voči | Dede =)

    OdpovědětVymazat
  5. S blogovanim to mame podobne :) a jinak ta fialova je skvela, spolu se zahlavim a celkovou propojenosti jsi diky tomu pro me lehce zapamatovatelna, takze super tah :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super. zrovna gruntuji, respektive vybaluji a snazim se najit dalsi misto pro veci...

    OdpovědětVymazat
  7. Uklízím každý týden lehce (svůj pokoj porovnám, vyluxuji byt a narovnám pokřivené věci), jednou za čtrnáct dní i vytírám (zem, poličky), dělám i koupelnu, a když je hezky a jsem čilá, tak jednou za půl roku se vrhnu i na okna. Někdy dělám debordelizaci koupelny a svého pokoje, prostě kdy cítím, že to potřebuji a docela si to užívám, když se do toho dostanu. :-D

    Jinak se mi moc líbí, že ses nad tím při zakládání tak zamyslela. Dokonce jsi mě donutila přemýšlet nad svým začátkem a pseudonymem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, debordelizaci koupelny bych potřebovala! :))
      A jakej je tvůj začátek? ;)

      Vymazat
  8. pred nedávnom som si harmonizovala izbu, skoro polku veci som dala na bazár alebo vyhodila teraz mi izba dýcha a má konečne voľnosť, čo sa týka poriadku v byte aj keď si urobím poriadok tak o 5m je bordel pretože mi to moja dcérka miluje neporiadok :D :D ,

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Ehm, přijdu si najednou tak nějak obyčejně :) v názvu World, blog bílej ... :) a úklidy jednou za čas miluju, dokážu se u toho vyřádit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)