30. srpna 2015

DIY: Univerzální pytlíček

Návod, kterej se vám chystám dneska ukázat, tady mám nafocenej už od listopadu 2014. No věřili byste tomu, že jsem takovej lenoch a ještě jsem ho nesepsala? Původně bylo zamýšleno, že to bude obal na knížku k vánocům pro přítelovu a mou mamku a pro babičky. Nakonec je z toho univerzální pytlíček třeba na žabky nebo přezůvky, na cestovní kosmetiku nebo na cokoliv jinýho, co potřebujete uložit do fešnýho vyšívanýho plátěnýho fusaku.

Protože jsem nevzdělanej ignorant, nevěděla jsem, že na první pytlík vyšívám holubici míru. Považovala jem to za pěknej motiv ptáka s kusem haluze.. no nic..


Co budeme potřebovat?

  • bavlněnou látku o velikosti cca 30 cm x 45-50 cm (já jsem to měřila podle konkrétní knížky)
  • šicí stroj nebo jehlu a nit
  • nůžky
  • motiv na vyšívání
  • bavlnky
  • stuhu
Na další pytlík už jsem vyšila panenku - ověřila jsem si, že tahle panenka není žádnej něcoznamenající symbol. Předlohy k vyšívání jsem si našla na netu a páč němám tiskárnu, obrázek předlohy jsem si na PC hooodně zvětšila a látku jsem položila přímo na monitor (a ten jsem si hodně podsvítila). Překreslovalo se to blbě, ale šlo to!

Krok č. 1:
Látku přehněte na půl a podle pravítka nebo toho, co budete do pytlíčku dávat, si odměřte požadované množství. Obdélník vystřihněte a vzniknou vám dvě stejně velké plochy.


Krok č. 2:
Na jeden z kusů látky si překreslete vyšívací vzor. Nejlíp se mi to dělalo žlutou fixkou, která jde dobře vyprat (stačí namočit do vody s práškem na praní a nechat 10 min ležet). Vzor vyšijte - návod zde.

Krok č. 3:
Ustřihněte si asi 6 cm dlouhej kus stuhy, ta nám bude sloužit na očko dole "na dně" pytlíčku. Očko budeme dělat proto, že kdybychom do pytlíčku dali něco menšího, obal přehneme na půl a horní stuhu, kterou budeme šít později, můžeme provléknout spodním okem a zavázat. Látku si k sobě sešpendlíkujte tak, že spodní stuhu připevníte u dolního okraje doprostřed. Strany sešijte a sešíváním přišijete i očko ze stuhy. Jednu z kratších stran nechte samozřejmě nesešitou. Okraje nesešité horní strany si zahněte dovnitř a zašijte, abyste začistili okraje.



Krok č. 4:
Do prostředka horního otvoru k začištěným okrajům našijte naproti sobě dva pruhy stuhy o délce cca 15 cm. Délka opět závisí na tom, jak velkej bude váš pytlík.


A hotovo! Nahoře máte ukázáno, jak vázat pytlík na půlku, jinak ho samozřejmě můžete zavazovat jen nahoře na horní stužky.



Do čeho si vy balíte věci? Používáte igelitky nebo látkový pytlíky? ;)


1 komentář:

  1. Pěkný nápad moc se ti to povedlo. :)
    http://anyworld0036.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)