27. května 2015

TAG: How do I read?

TAG jsem obšlehla od Aire a snad ten blog tady dlouho nepoleží ladem a skladem jako tenhleten poslední tejden. Plánuju fotící článek, ale fotek je 600, tak to trvá... :))

1) Jak přicházíš na nové knihy ke čtení?
Přiznám se, že soudím knihu podle obalu. Pokud mě zaujme obal, většinou si knížku aspoň půjčím v knihovně. Poslední dobou taky sleduju hodně knižní blogy a lovím tipy na zajímavý čtení.

2) Jak jsi začala číst?
Já vám ani nevim. Pamatuju si ale, jak mě máma asi v 10 vyfotila, když jsem četla Hajadána, s větou, že tohle prostě musí zdokumentovat, páč mě už nikdy dobrovolně číst neuvidí. Nechápala jsem a do teď nechápu jak na to přišla, protože co si pamatuju, četla jsem už v šesti a to fakt aktivně odporně nudnou knížku Anička a básnička.

Zdroj: weheartit.com
3) Jak se mění tvůj knižní vkus?
No mění, mění. Dřív bych nešáhla po ničem, co mě fakt peckově nezaujme. Dneska vyzkouším skoro všechno. Stále mám nejradši Agathu Christie a vtipný ženský romány, ale vrhnu se i na knížku, která mě zaujala třeba právě na nějakým blogu nebo svou obálkou. A co mě nebaví, to odložím a zkouším další knížky.

4) Jak často nakupuješ knihy?
Moc často ne, většinou koupím maximálně 5 knih ročně a z toho ještě 2 jako dárek, protože jsem spíš půjčovací knihovnovej člověk.

5) Jak reaguješ na špatný konec v knize?
Jsem strašně rozežranej čtenář, na konec knížky se vyloženě těším (mám ráda, když vidím, jak kniha ubývá) a pokud se mi nelíbí nebo mi vyloženě nesedí, jsem nas*aná a hlasitě nadávám. Nicméně jsou i knížky, které mi svým závěrem vyrazily dech a kecla jsem si z nich na zadek (třeba Dcera sněhu).

6) Jak často se díváš na konec knížky?
Dřív jsem to dělala u každýho kusu, ale od tý doby, co jsem si v nějaký skupině na FB přečetla, že paní si tímhle bohužel nechala prozradit, kdo je vrahem v Deseti malých černoušcích od Agathy Christie (páč vrah je na konci podepsanej), to nedělám. Co kdyby náhodou... :))

...a já si dovolím svou vlastní otázku navíc:
7) Myslíte si o nějaké knize, že je přeceňovaná nebo podceňovaná?
Já si myslím, že třeba Zlodějka knih je přeceňovaná. Každej tvrdí, že je to nádhernej příběh. To možná, nicméně jsem přečetla dvě třetiny a už jsem to dál fakt nedávala. Autor to tak děsně okecává, že skoro aspiruje na novýho Victora Huga... nuda!

Co by na vyplnění TAGu říkala Hanďa a Janka? :) A samozřejmě ostatní blogerky, který čtou. Budu ráda za odkaz na TAG v komentářích!

6 komentářů:

  1. Hezky tag, taky bych mozna mohla vyplnit. Ja naopak nepujcuji, ale kupuji, mam potrebu knihu vlastnit :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To měl jeden můj bývalej a mně to pak jednu dobu chytlo taky, ale teď už si kupuju jen v antikvariátech a nebo když knížku vážně chci :)

      Vymazat
  2. Taky soudím knihu podle obalu .. pokud se mi líbí obal, tak je ta kniha většinou fakt dobrá .. A s tím koukáním na konec knihy to máme taky stejně. Nikdy se na konec nedívám :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. super tag! Zlodejka kníh sa mne osobne páčila ale bolo to už pred viacerými rokmi, takže možno by som teraz už zmenila názor :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký!
    Přiznám se, že na ty TAGy jsem flink, takže nevím, zda zvládnu vyplnit :-), ale vynasnažím se.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)