8. března 2015

Víkend: Focení divokých šelem

Řeknu vám, že je to si podruhé v životě, co jsem pražskou zoo prošla celou. Teda vlastně ne, nešli jsme na jeleny, páč ti jsou nuda, ale viděli jsme novej pavilon velemloků (hnus) a slony konečně venku. Ze svého sobeckého úhlu pohledu musím říci, že v předchozím sloninci byli sloni víc vidět a lépe se fotografovali, nicméně uznávám, že nová sloní plocha je pro ně asi záživnější a lepší. A já slony tuze ráda, takže jim to přeju. Věděli jste, že v tom jejich "údolí" je sloní trenažer, kde cvaknete dvacku, sednete si na něco, co vypadá jako slon shora a čumíte na plátno před sebou a to všechno dohromady (hlavně ta dvacka) způsobí, že si připadáte jak když jedete na slonovi? No pro mě to byl zážitek na pět let dopředu!

Kromě toho, že se v ZOO teďka hodně věcí předělává, páč sezóna začíná až od dubna, a kromě toho, že návštěva ZOO pořádně prověří, jestli už jste s partnerem zralí na děti (z 50 potkaných dětí jich 49 řvalo a 1 natahovalo, takže my ještě zralí nejsme. jelikož nás to dokonale štvalo), máme hromadu fotek. Hlavně ledních medvědů, u kterejch jsme byli jako první a kteří evidentně uvažovali zda jít do tý vody nebo ne. Čekali jsme na moment skoku. Čekali jsme asi 10 minut a oni pořád nebyli rozhodnutí. Tak jsme šli pryč, protože se nám 50 fotek ledního medvěda zdálo jako dostatečný počet.

Lední medvědi, temné stiny v ZOO, Sita a slonice, která nevim jak se jmenuje.

U slonů jsme se zastavili (kromě trenažeru) i na malé vyhlídce, kde můžete slony vidět jako na dlani ve venkovním výběhu, a proto tam byla většina prostoru zabrána třemi španělskými turisty, kteří po dobu pěti minut fotili špulené sefie na chytré telefony a tablety. Pche.. Nicméně naší trpělivosti bylo učiněno zadost a na ty slony na dlani jsme se dostali. Ale lepší to stejně bylo z druhé strany. Jo a věděli jste, že v prosinci do pražské ZOO přijel novej slon Ankhor z Berlína a Mekong byl přestěhován do Amsterdamu?

Bubliny v hroší vodě, zívající gorila (děti se perou, ale co by se starala...), žirafa, lev.

Po tříhodinové tůře po ZOO (pražská ZOO je krásná, ale už mě trošku nudí..) jsme si zašli na oběd do vedlejší restaurace Altán (výborná pizza!) a pak jsme jeli koupit mi kalhoty na Smíchov.

Dneska dopoledne jsme vstali už před devátou (což se nestalo už drahnou řádku let!) a po snídani jsme šli fotit šelmu domácí - Bertíka, což je pes rodiny mého Milého, kde jsme na víkend na návštěvě (a zároveň je to ten blbeček, co mě na podzim pokousal). Když jsem si na foťák nasazovala teleobjektiv, Č. se mi smál, že tím nic nevyfotím, ale mě ta nutnost udržet si od fotografovaného objektu (psa) odstup alespoň 5 metrů docela vyhovovala. Č. riskoval svůj život a házel zvířeti piškoty, zatímco já jsem se dělala neviditelnou a záležitost krmení jsem s vysokou důležitostí fotila.

Krmení (povšimněte si prosím letícího piškotu), vyhlížení nepřítele, ignorace
létajícího talíře, opět vyhlížení nepřítele.

Jooo a viděli jsme Padesát odstínů šedi. No to je ale sra*ka!

A jakej byl váš víkend? :)

8 komentářů:

  1. Jee, letící piškot, to se Ti povedlo! Fotečky hezké, já byla v pražské zoo jen jednou, a to už je pěknou řádku let zpátky (jsem byla v osmičce :D). Já tento víkend byla mrknout po novém kole, dneska projet to staré (a rozloučit se s ním, haha) a teď to vidím na vanu, masku a knížku - game of thrones (jo, ještě jsem ji nedočetla :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to vzdala ty trůny, mě to vůbec nebavilo a měla jsem děsnej guláš v postavách :/

      Vymazat
    2. To chápu, já jsem viděla seriál, takže si spojím jména s xichtama :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky! Moc se mi líbí bubliny v hroší vodě a gorila, supr :) !
    Hezký týden, Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný víkend jsi měla, pravda.
    Já mám zoo prochozenou od konce do konce asi tak stokrát s Adélkou a počítám, že mě to čeká znovu se Stelinkou :-)
    To jsi dobrá, že máš chuť toho dravce kousavýho ještě fotit, já bych dělala, že neexistuje.
    50 odstínů jsem neviděla, asi ani neuvidím, však ona i ta knížka je pěknej blábol
    A o filmu někdo psal na CSFD, že je to spíš padesát odstínů hnědi, jaká je to s****a, to mě pobavilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no. Já jsem někde četla, že je to jen přehlídka luxusu a s tím souhlasím.
      Knížka mi přijde, že měla aspoň příběh, ale ten film nemá ani příběh, navíc jsme měli nějakou staženou čínskou verzi, kde byly vystřižený ty sexuální scény (jen předehra a pak dohra tam zbyly), takže nic z toho :))

      Vymazat
  4. Moc pěkné fotky, opravdu :)
    Jinak ta (před)poslední věta mě rozsekala :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)