5. března 2015

Tagliatele s kuřetem, špenátem a meruňkou

Pamatujete si na moji velkou Cookpad challenge, kdy jsem chtěla vařit podle receptů aplikace Cookpad a dělat jídla podle jednotlivejch evropskejch států? No, tak právě jsem zjistila, že jsem si předchozí články, já kráva, smazala, když jsem před časem měnila rubriky.

Takže tohle sice je italskej recept z Cookpadu, ale Cookpad challenge se mi na blogu asi znovu zakládat nechce, páč jsem ty fotky k pěti předchozím článkům smazala, články tedy dopsat nemůžu a jídla se mi kvůli tomu vařit znovu nechtěj. Jsem sama ze sebe znechucená..

Ale z čeho rozhodně znechucená nejsem jsou tyhlety těstoviny s lehce sýrovou omajdou, kuřecím masem, špenátem a meruňkou. V původním receptu jsou žampiony, ale Č. je nemá rád a já jsem zjistila, že v Tescu se žampáče nedaj koupit po kusech, tak jsme experimentovali a místo hub jsme dali kompotovaný meruňky.


Jídlo je italské (samozřejmě) a já prostě miluju ten tvar tagliatel (což je divný, páč špagety mě nijak svým tvarem neuchvacujou), takže jsme je tam vrzli.

Kromě tagliatel budete pro 3 osoby potřebovat...

  • 1 kuřecí prsní řízek (my jsme měli řízana o váze 190 g)
  • 1-2 dcl mléka
  • dva stroužky česneku
  • trochu špenátu (podle chuti, my jsme dali velkou hrst a půl baby špenátu)
  • kompotovné meruňky (my jsme dali 6 menších půlek)
  • parmazán
  • sůl, bazalku
  • trochu oleje na osmažení kuřete
Dáme vařit oblíbené těstoviny podle návodu. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky a opražíme ho na trošce oleje dohněda. Přidáme pokrájené a osolené kuřmaso a smažíme dokud nebude maso hotové. Potom přidáme mléko a sýr (je-li třeba, tak zahustíme moukou) a trochu bazalky, eventuálně ještě soli. Úplně nakonec do omáčky s masem přidáme spařený špenát (špenát dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou) a pokrájené meruňky. Servírujeme posypané sýrem.


Jako říkala jsem si, že to s těma meruňkama bude divný, ale že vyhodit se to dá vždycky. A vono to bylo fakt dobrý! Špenát byl teda nevýraznej a typicky obchoďákovej, ale věřím, že pokud pořídíte normálně chutnající špenát, tak si pošmáknete ještě víc než my :)

Enjoy!


1 komentář:

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)