1. února 2015

Pracovní kecy

Zdroj: weheartit.com
Někde jsem se nedávno dočetla, že lidi bavěj školní, případně pracovní storky. Já jsem do pracovního prostředí nechtěla na blogu moc zabřednout, protože jsme podepsali hromady papírů o utajení (ano, byla jsem tajnou agentkou pro FBI!) a taky proto, že by to byla jedna velká depka, ale řekněme, že jsem si to rozmyslela.

Po střední jsem měla už dvě zaměstnání na hlavní pracovní poměr (to "už" je tam proto, že spousta z vás, co jste v mým věku, ještě studuje). O prvním víte - bylo to v Avonu a kosmetikou jsem byla zásobovaná ještě půl roku po odchodu (ne, to přeháním, jela jsem do Španělska, tak jsem toho spoustu rozdala, ale teď si za tu svou štědrost pěkně nadávám!), o druhé jsem se zmínila v tom smyslu, že už přišla, ale moc jsem neřekla o co jde. Šlo o práci na technický podpoře pro jednu společnost, kterou vážně nebudu jmenovat (byla to ta FBI a nebyla jsem operátorkou, ale tou tajnou agentkou!). Pracovní podmínky byly odporný, byla jsem tam 5 měsíců a z toho čtvrt roku jsem byla fakt nešťastná. A protože už jsem poučená z jinejch věcí, řídila jsem se svou myšlenkou "Když se ti něco nelíbí, změň to" a změnila jsem to. Dala jsem výpověď (a sekla jsem se o jeden den se zkušebkou, takže to vypadalo, že tam budu muset trčet a trápit se ještě další 2 měsíce ve výpovědce), i když jsem se bála jak to dopadne a jestli najdu práci, ale už jen ten podpis výpovědi z pracovního poměru mi způsobil takovou úlevu, že jsem věděla, že to bylo správný rozhodnutí (a taky trochu punk rozhodnutí, páč máme od prosince pronajmutej byt a muž je taky bez práce).

A protože mám fakt hrozně supr lidi kolem sebe, kamarádka si všimla, jak jsem měla nějakej nešťastnej zpruzelej status na fb kvůli práci a shodou okolností její kamarádka hledala do soukromé mateřské školky novou sekretářku s dobrou angličtinou, napsala mi o tom a domluvila mi pohovor.

A světe div se! Vzali mě a v tý minulý práci mě dokonce pustili z výpovědky o měsíc dřív. Zejtra mi proto držte palce, protože nastupuju na skvělou pozici do skvělý práce a jsem maximálně happy! Kromě toho, že je tam super prostředí a lidi vypadaj pohodově (piercingy, zelený vlasy, tetování a fresh mind), je to zase něco novýho a taková pozitivní duševní vzpruha. Už jsem si kvůli tomu koupila nový boty...

Přeju vám fajn začátek novýho pracovního tejdne a vážně - jestli se vám něco nelíbí, tak to prostě změňte :)

Jak se máte? Máte se hezky? Co vaše práce?

Zdroj: weheartit.com



15 komentářů:

  1. Kamuš, to je úžasný, držím moc palce, aby se ti v nové práci líbilo (jakože to vypadá že jo) a díky za ty motivační slova, úplně s tebou v tomhle souhlasím a také se snažím se tím vždy řídit. Tak ještě jednou tfuj, tfuj, tfuj a ať se máš taky krásně ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc gratuluji k práci, hlavně, abys byla spokojená :)
    Já mám naštěstí super práci, nemůžu si stěžovat.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi dobrá, že ses takhle nebála opustit práci, která tě ubíjela a našla si něco lepšího. Držím palce, aby to bylo fajn, a bavilo tě to ;) Já jsem bohudík našla na poprvé práci, která mě baví (po stovkách rozeslaných emailů, a pár odmítnutých prací s tím, že nebudu dělat recepční jen proto, že mě chtějí - i když mi to můj ex nemohl odpustit, že jsem tak vybíravá :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem myslela, že mě klepne :))
      No vidíš, a bylo to dobře, že jsi byla vybíravá! :)

      Vymazat
  4. To je prima veselý článek. Také se snažím tímto řídit, ne vždy to ale jde. Každopádně ti přeji úspěšný vstup do nové práce a aby tě to bavilo! ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  5. Kami, těším se na veselé historky o malých dětech, máme kamarádku také ve školce a vždycky je u stolu největším bavičem, takový příhody nevymyslíš:D Gratuluju moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu :)
      Já s dětma zas tak moc nebudu, tak uvidíme, jeslti budou k dispozici nějaký historky :)

      Vymazat
  6. Tfuj tfuj Kamčo, držím palce do prvního dne v nové práci. A ukaž nový boty! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až se trochu otrkám, tak si je tam vyfotim, máme tam malou tělocvičnu s meeeeega baletním zrcadlem! :))

      Vymazat
  7. Gratuluju k nové práci a přeji, ať jsi tam spokojená! :-)
    Já jsem zrovna ve stavu, kdy práci nějak hledám. A je to dost opruz, neboť jsem absolutně bez kvalifikace (a je to dost opruz).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus vzít po začátek cokoliv, co bude hezky vypadat v životopisu (i když to bude za málo peněz) :) A děkuju.

      Vymazat
  8. Jsem moc ráda, že se Ti ulevilo, Kamush! Přeju hodně štěstí a mnoho skvělých kolegů v nové práci :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)