18. února 2015

Koho nejraději čtu?

Update předchozího asi rok a půl starýho článku. Páč od tý doby spousta mejch celkem oblíbenejch blogerek "odpadla", ale za to jsem objevila nějaký nový!

Mrkejte na výčet blogů, kam se vždycky s chutí podívám a většinou nechám komentář k článku.

KOSMETIKA
Měla jsem tuze oblíbenej blog, kterej psala blogerka Lili (určo ho znáte), jenže pak se blog vytratil ze světa internetu (podle nějakejch drbů a komentářů na jinejch blozích jsem slyšela/četla, že kvůli tomu došlo za jistých dramatických okolností) a bohužel zatím se mi nepodařilo najít tak dobře propracovanej blog s recenzema na kosmetiku z obchodů.

Nicméně jsem před docela dlouhou dobou objevila Míšu z Kiss a Bee a od tý doby čtu každej článek. Už když měla těch pár čtenářů na začátku, jsem věděla, že ten blog má potenciál. A nemýlila jsem se. Mrkněte k Míše, protože píše vtipně, nedělá chyby, vyrábí si vlastní kosmetiku a recepty s námi sdílí, je milá a (sebe)ironická a já jsem měla to štěstí potkat ji osobně, tak vím, že je taky děsně fajn a hezká :)

Občas mrknu k Charmedce - kosmetickejch recenzí má hodně a v podstatě každej týden nějakou, takže o tipy na kosmetickej svět není nouze. Její blog má příjemně decentní design, občas napíše zážitky ze života a tipy na výlety a takový články já ráda! A ona se u mě taky občas staví, takže si tak vzájemně čteme a komentuje články a jsme happy.


No a samozřejmě musím zmínit Claire! Claire píše hlavně o přírodní kosmetice, což teda úplně nepoužívám (páč na to nemám prachy a jsem asi i celkem líná kupovat si hlavně přírodní věci a tak.. ano, přiznejme si to..), ale píše hezky, bez chyb a vtipně a taky je moc milá a já se k ní vždycky ráda podívám. Zároveň je jedna ze dvou blogerek, které mám na FB v přátelích a přitom jsme se nikdy neviděly (ale jednou určitě uvidíme!).


ŽIVOT A VŠECHNO DOHROMADY
Blogy, které se věnujít tak nějak všemu a jsou navíc vtipné, ty mám prostě nejradši! Úplně nejvíc vždycky si počtu u Haničky, protože je kreativní, skvělá, opět - píše bez chyb a čtivě, má supr nápady a je maximálně šikovná. A v neposlední řadě je to moje kamarádka :) U Handi najdete story ze života, nápady na tvoření, recepty na vaření, všechno je doplněný fotkama a vtípkama. A umí makronky!


Velmi ráda se stavím u Leniny, protože ona je prostě skvělá! Bude vám stačit jedinej její sarkastickej článek, ve kterým se nebojí ironie, sebeironie, sprosťáren a absolutního nadhledu, a budete chtít víc. Lenina píše o všem možným, většinou příběhy ze života nebo jakoby úvahy. U jejích článků se buď chechtám nebo souhlasně s úsměvem pokyvuju. Píše bez chyb (mmm, začíná to vypadat, že je to moje hlavní kritérium pro sledování blogu...hm..asi jo..), její články mají švih a já prostě nechápu, že už nemá stovky pravidelnejch čtenářů! A ta její fotka v záhlaví je krásná!


Mohla bych snad nezmínit Deník moderního fotra? Že ho neznáte? Vy ho vážně neznáte? V jakých se to proboha pohybujete kruzích? Moderního fotra a jeho story o Čeňkovi a Nataše musí znát každej :)) Aspoň pokud se chce smát přibližně 5x při čtení jednoho jeho článku. Eventuálně sjíždějte i jeho fb stránku, protože ty hlody, to se picnu! Už vyšla i kniha, příští měsíc si pro ni poběžím. Mimochodem, tohle je jedinej mnou čtenej blog, kterej sídlí na Blog.cz.


No jooo, na Pelíšek písmenek nesmím zapomenout! Přesně si pamatuju, jak jsem na Domču z Pelíšku přišla - ona totiž něco komentovala výše zmíněné Claire a mě zaujalo, že má jednu vlnovku před jménem a druhou za ním. Tak jsem se k ní mrkla, přečetla jsem si kus nějakýho článku a ono mě to bavilo! Od té doby čtu pravidelně. Mimochodem, ona je ta druhá blogerka, kterou mám na fb v přátelích a nikdy jsme se neviděly :)



VAŘENÍ
Vařících blogů sleduju víc, ale tyhle dva úplně nejradši - design pecka, jídlo nafocené naprosto krásně a sliny se mi zbýhají u 19 jídel z 20. Dneska jsem zjistila, že si holky pletu a občas nevím, na kterým blogu aktuálně zrovna jsem a musím se důkladně zamyslet a podívat se nahoru na název stránky.

První z blogů je Tasty Talkings. Blog je tak jednoduchej, že je až efektní, je prostě bílej s jednoduchejma šmrncovníma designovýma prvkama a s božíma fotkama. Přečtu si ráda skoro každej recept a u každého přečteného slavnostně složím v duchu přísahu, že tohle jídlo zkusím (ale zatím jsem samozřejmě v rámci lenosti žádný nezkusila).



Ten druhej je Cooking with Šůša. Teď zas nevím která z holek, ale některá z nich občas navštíví i můj blog a já si právě myslím, že je to Šůša (ale ruku do ohně za to nedám). Její blog vypadá taky naprosto dobře a fotky jsou skvělé. Kdykoliv se tam ráda podívám a s těma předsevzeníma je to stejný jako u Tasty Talkings - slibuju si hory dole, ale ještě jsem nic neuvařila.


KNIHY
Jedinej knižní blog, kterej sleduju nějak výrazně, je Martheen's Bookshelf. Ačkoliv mě obecně knižní recenze nezajímaj, pokud se nejedná o mnou účelově vyhledanou recenzi na knihu, u které uvažuju o čtení, u Martheen si ráda přečtu každou recenzi, kterou napíše a dokonce mě to inspiruje k přečtení daný knížky. A tak by to mělo bejt!



Jakej je váš úplně nejvíc nejoblíbenější blog? - doporučte! :)

6 komentářů:

  1. Děkuji za Fotrův deník. Asi umřu smíchy :D

    OdpovědětVymazat
  2. Oooo díků dík ♥♥♥, to mě zahřálo na srdci a potěšilo ;-) Samo, že se potkáme, přece ta Praha není tak daleko (musím přemluvit šéfa, ať mě pošle na služebku!). Leninu jsem objevila díky Tobě (tuším) a okamžitě se zamilovala do jejího stylu psaní - moje krevní skupina, jenže nejsem tak zdatná v používání sarkasmu jako ona :-) Jinak teda všechny blogy znám, a mám taky ráda. A můj nejoblíbenější blog? Chjo, je vás víc, musím taky sepsat na papír, koho můžu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, moc děkuji za zmíňku. Ani nevíš, jak jsi mě potěšila :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju, děkuju, těší mě, že můj blog pořád čteš, však jsi taky mou historicky první čtenářkou 😃. Fotrův deník je nejvíc, máme v rodině už tři výtisky knižní podoby😉

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem strašně ráda, že můj blog patří mezi tvé oblíbené!! :) Děkuji! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)