22. února 2015

Cestovatelské cíle a sny

Dobré nedělní poledne,

cestujete rádi? Já cestuju tuze ráda! Nejradši bych měla nějakou práci spojenou s cestováním, ale uznávám, že to není moc pozitivní pro nějakej případnej rodinnej život a tak. Nicméně, k tomuhle článku mě inspirovala Veronika a tady jsou moje cestovatelské cíle a sny:

Můj cíl (ne sen, ale cíl, protože vím, že se mi to vážně splní a makám na tom!) je navštívit každej stát Evropy do té doby, než budu mít děti (teď je mi 23, tak to zas tolik času nemám když si vezmem, kolik je v Evropě států...). Navštívit znamená pobýt v daném státě alespoň třičtvrtě dne a to za účelem jeho prozkoumání, tzn. projet státem se nepočítá.

Zatím mám hotové Slovensko, Německo, Polsko, Británii, Dánsko, Španělsko (+Katalánsko, jestli se někdy odtrhnou), Švýcarsko, Francii, Itálii, Švédsko a Nizozemí. To znamená, že mi chybí například....

Albánie

Belgie
 
Estonsko

Chorvatsko (jsem asi jedinej Čech, kterej nebyl v Ch.)

Irsko

Island
 .....a hromada dalších Evropskejch států. Letos jsme měli v merku tour po Itálii, ale zamítla jsem to, páč tam už jsem byla. Abych stíhala, musím jet na dovolenou do víc států, nejlíp tedy autem. Auto však momentálně nemáme, tak jsme uvažovali o výletu do Portugalska. Nicméně letenky jsou celkem za pálku, tak to jsem zatím odložili na neurčito... Situaci mi taky komplikuje to, že kamarádky studujou a nemaj prachy a Drahouš už všude byl (jako fakt).

Přesuneme se tedy k mejm cestovatelskejm snům. Kam bych chtěla kromě Evropy?

Afrika.. ale fakt africká Afrika, Tunis se nepočítá.

Fiji. Však jsem vám už říkala, že na
to šetříme, ne? :)

Indie
Izrael

Nepál

Spojené Arabské Emiráty
Nejdál jsem zatím byla na Kanárech (Gran Canarie) a nejvíc se mi líbilo ve Švýcarsku a Dánsku. Naopak Slovensko a Británie mě vůbec nebavily. Citovej vztah mám ke Katalánsku, kde jsem byla jako au-pair.

A kde se líbilo vám? Kam se toužíte podívat? Máte taky nějakej cestovatelskej cíl?

Zdroj obrázků: weheartit.com

10 komentářů:

  1. Ty jo, viděla jsi toho už spoustu. Já toužím strašně po Francii, tam se chci fakt podívat. Kanáry mě také lákají. Nejdál jsem byla asi v Maroku, ale zeměpis mi tolik nejde, takže jistási nejsem :D
    A v dubnu nás snad čeká výlet do Berlína a určo chcem také do Polska-Wroclav a Krakow, ale to nevím, kdy stihnem :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Kanárech nic není, měsíční krajina, nuda a vedro :) Ani to moře není nijak pěkný.

      Vymazat
  2. Zajímavé cíle!:) Island, Izrael a SAE bych taky moc ráda navštívila + ještě Argentinu, Brazílii a Sýrii :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  3. Také bych chtěla procestovat celou Evropu..:) Zatím mám "odškrtnuto": Slovensko, VB, Itálie, Dánsko Francie, Španělsko, Monako, Polsko, Německo, Rakousko, Litva, Madarsko, Chorvatsko, Nizozemí, Norsko, Bulharsko, Černá Hora, Řecko, Turecko.

    Tento rok v létě se chystám do Itálie, sice jsem tam byla několikrát, ale je to moje srdeční záležitost a nemám jí celou prozkoumanou a když ne Itálie, tak Slovinsko - to je nádherné.. Tento rok se chystáme na dovolenou autem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, to máš přede mnou náskok! :)) Autem je to stejně nejlepší, protože nejsi ničím omezená.

      Vymazat
  4. Kamush, nejsi jediný Čech, co nebyl nikdy v Chorvatsku :) Já tam taky nebyla, ale ani se tam podívat nechci. Nejvíc mě láká Izrael...tak snad se někdy poštěstí.

    OdpovědětVymazat
  5. Ach joo, jsi mě navnadila. Já bych taky chtěla procestovat celou Evropu, a nejen ji, tak jako skoro každý (a válení na pláži není nic pro mě). Letos doufám, že zvládnu aspoň jednu zemi - snad Francii nebo Itálii. Jinak jsem toho neprocestovala moc, ale věřím, že se někam dostanu, pcha Kamush, to stihnem před dětma (já teda stopro :D)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi cestovatelka! Já bych zatím vystačila s Evropou, chtěla bych na sever, taky do Holandska na tulipány a nebo zase naopak na jih, do Provence, Portugalska, na Madeiru.... jé toho by bylo :-)
    Naopak mě neláká Asie, už vůbec Japonsko a ani různé arabské země.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě z tý Asie lákaj jenom ty západní státy, jako právě ta Indie. Japonsko a Čína jdou taky absolutně mimo mě! :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)