21. ledna 2015

Už zase neschopenka..pff..

Když jsem psala článek o tom, jak je nemocnej můj Drahej a na závěr jsem připojila něco jako, že jsem zvědavá jak se bude starat on o mě až já onemocním, netušila jsem, že to přijde tak brzo. Od pondělního večera ve mě řáděj bacily, vypadá to na hodně solidní bacilovou párty.

Bolí mě hlava, klouby, mám skoro 38°C teplotu, kašlu a připadám si jako důchodce. A co je horší - doktora mám až na konci Prahy - na Hájích! Nevim co to bylo za nápad. Dřív když jsem bydlela na Jižním městě, tak to bylo v pohodě, to mi to naopak vyhovovalo, páč to bylo 5 minut busmo. Ale teďka jezdit tam z Vršovic, to je na pytel. To máte 30 minut MHD, pak dalších 8 minut pěšky k poliklinice, nějaká doba v čekárně, protože si nevšimnete vzkazu na dveřích, že máte zaťukat, vyšetření, lékárna a pak zase domů. A hned skoro tři hodiny v pytli. A teď si vemte, když to musíte absolvovat s teplotou. No fuj!

Ale úplně nejvíc nejhorší je náš systém. Úředně nemocná (tj. datum vystavení neschopenky) jsem ode dneška a v PO už potřebuju jít do práce. Takže neschopenku mám od teď do pátku a za tyhlety dny nedostanu žádný prachy. A on je to rozdíl mít výplatu nějakou a nebo o 3500,- menší.... zvlášť když platíte všechny možný byty, pojistky, penzijka a tak dále. Hnus.

Nicméně nebudu se vzrušovat, jsem zalezlá v pelechu s PS: Miluju tě (včera jsme čučeli na film a to je fakt sr*čka oproti knížce, co myslíte?) a stále ještě spícím Drahoušem (ano, teď je 11:43 a on spí jako zabitej...), vedle sebe mám banán, mandarinku, banánovou přesnídávku (prostě chutě, no) a šťávu. Těším se na oběd - co asi Č. dneska uvaří? (to je skoro oxymóron, páč Č. je rád, že zvládá namazat sýr na toast.... a až si tohle přečte, tak mě zabije.. promiň, brouku, miluju tě :)) )

A zde pár pokojíku z weheartit.com - oooo!








7 komentářů:

  1. Skvěle vtipné pojetí o nemocích :) Sama se těm svým dovedu už jenom smát...

    OdpovědětVymazat
  2. Ty Jo, chudaku. Slysela jsem neco o tom, ze by se tohle melo zmenit a budes mit penize od prvniho dne nemoci, ale nevim kdy by to memo Byt. Ja bych si asi na ty tri dny vzala dovolenku ;-)
    Uzdravuj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o tom přemejšlela, ale u nás by mi to asi nedali, nevim :/ Jako mohli by to změnit, protože 3 dny bez peněz, to je fakt dost na pytel, to aby se člověk bál vlízt do MHD, aby něco nechyt :)
      A děkuju!

      Vymazat
    2. Myslím, že je nejlepší onemocnět v pondělí, a zajít k doktorce, že jsi onemocněl v pátek :D Pokud nemáš debila doktora, že jo. (Když koukám, co jsem předtím napsala, je to hrůza, autokorekce blbá :D)

      Vymazat
  3. Já jsem PS Miluji tě nečetla, ale o filmu bych se nevyjádřila podobě jako ty, podle mě je moc dobře natočený a nikdy se mi neokouká. Ale je mi jasné, že film na knížku nemá nikdy, takže tvůj názor chápu =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě první četla knížku a na film jsem se těšila a když jsem ho pak viděla, tak jsem byla děsně zklamaná. Půlka toho není podle knížky, třičtvrtě toho je vynecháno, není to tolik vtipný ani smutný jako knížka a tak. V knížce je napsáno, že ještě po dočtení poslední stránky v tobě zůstane dojem a je to přesně tak :) Zkus ji, na film pak úplně zapomeneš :)

      Vymazat
    2. To je vždycky škoda. Moje sestra si ji koupila nedávno, tak čekám až ji dočte ;)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)