30. ledna 2015

Sorry všem, kdo zejtra jedete vlakem

Kdo to ještě nevíte, tak já přitahuju vlakový problémy. Vždycky, když jedu vlakem, něco se stane. Posledně to byly nějaký vykopaný kabely, takže vlaky z Ostravy směrem na Prahu nejezdily asi 4 hodiny. Ňamka.

No a protože už nemáme auto, jedeme zejtra na víkend za dědou na Moravu vlakem. Vlaky mám ráda. Stejně jako letadla. Letadla možná víc, ale vlaky jsou taky fajn. Koupili jsme si lístky na Leo Expres už před 2 týdny, zařídili jsme si Smile kartičku na slevu, máme sbaleno, těšíme se... takže muselo dneska ráno sněžit! Samozřejmě. I kdyby hlásili rekordně teplý lednový počasí, celejch 10 stupňů, jakmile se Kamush koupí lístky na vlak, během hodiny se předpověď dramaticky změní, meteorologové nechápou a lidi nadávaj. Jo, můžu za to já, mám prostě smůlu, promiňte.
Věřte, že toho sněhu bude zejtra třikrát tolik!
(zdroj: weheartit.com)

Nevim jak u vás, ale u nás v Praze je celkem fajn počasí. Přes den modrá obloha, sluníčko, škoda trčet v práci. Ale protože vyšší moc ví, že na víkend jsme mimo hlavní město a už nemáme to auto, samozřejmě ráno chumelilo jako blázen. Mě už to ani nepřekvapuje, jsem zvyklá. To máte fuk, jestli zapadnete vlakem ve sněhu nebo někdo překope kabely, takže nic nejezdí. To ještě buďte rádi, jestli trčíte zapadnutí v Regio Jetu, Leo Expresu nebo na moderním nádraží, páč věřte, že hnít někde na mezích v rychlíku od Českejch drah není žádná pr*el (tam totiž nechoděj hezky oděné slečny a chlapci s občerstvením, které nabízí mimo cheesecaku taky sushi nebo mátovej čaj s pravou mátou!). Bez wifi, s koženejma proprděnejma sedačkama, bez možnosti rozhlédnout se po pěkném vlakovém prostředí nebou koukat ven čistými okny...dráma.

Teď venku sice nesněží, ale vsaďte se se mnou o co chcete, že v noci na trase Praha - Olomouc něco vypukne... nějaká elektrika někde vypadne, indiáni vykopou koleje, vlak se porouchá, nasněžej metry sněhu..nebo ňáký trpaslíci... Já už to znám, mě už to nepřekvapí... tak jen pro info..

1 komentář:

  1. :D:D Okej, jedu sice zítra jen kousek, ale raději si najdu bus :D Ať dobře dojedete!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)