18. listopadu 2014

Příprava na společný soužití mě vyčerpává!

Nemyslete si, že mě to vyčerpává negativně. Vyčerpává mě to, ale je to děsně fajn! Stala se ze mě teda otravná bréca, ale smlouvu už máme podepsanou, takže Č. nemá možnost couvnout! (*ďábelskej smích*)
Zdroj: weheartit.com

Dvanáct dní nás dělí od opuštění svého (potažmo rodinného) prostoru a zahníznění v prostoru vlastním - společném. Moje rodina to bere s klidem, informace o stěhování (já od babičky, Milý od rodiny) vzali naši s klidem a vzrušila se pouze babička a to své vzrušení okomentovala standardním "Mnooo, tak to von to s tebou myslí asi fakt vážně!", které jsem slyšela taktéž poté, co jsem se pochlubila narozeninovým dárkem a nebo když babička zjistila, že si mě Č. poměrně pravidelně bere k nim domů na přesnoc (což je ovšem velmi neobvyklé!)

Zpět k tý bréce. Víte co, těšim se jako prase! To znamená, že už vím, jaký jsou okolo našeho bydlení restaurace a hospody (kdyby nevyšlo to moje předsevzetí s vařením, ehm..), zároveň nutím Drahouše aby mi sepsal seznam úplně všech jídel, který má rád, pokládám otázky jako "Těšíš se?? Fakt se těšíš? Vážně, jo??" nebo "A kdy bys chtěl mít dítě, pokud nám to bude klapat??" (ne že bych to dítě chtěla v blízký době, ale co kdyby ten druhej jo, čoveče! *výraz malilinkatého zděšení*), načež Č., již mírně otráven, odpovídá spíše z povinnosti.

Zdroj: weheartit.com
Co se týče nábytku, největším problémem zůstává koš na prádlo! Toužím po proutěném na prádlo špinavé a klasickém plastovém na transfer prádla z pračky k sušáku (kterej mimochodem taky nemáme). Proutěnej je zatím mimo rozpočet (páč je před vánocema, víme..), nuže to vidím zatím na nějakej sličnej plastovej, vysokej, ve fialové barvě, kterej prdneme do kouta za skříň.

Jinak je byt vybavenej. Dokonce i nádobí jsme sehnali (rozuměj podědili po přítelkyni). Věnujme se tedy v tomto odstavci darům. Moje babča poskytně peřiny a polštáře, plus dva povlaky. Peřiny jsou totiž nadměrné - pro vysoké lidi (zdravíme!) a povlaky se proto neshání údajně úplně dobře. Inu, uvidíme. Rodina Drahého nám poskytla jistý finanční obnos, který pokryje všechny drobnosti typu Prádlový koš. Téměř od všech příslušníků přítelovy rodiny dostáváme nabídky na televizi, mikrošku a peřiny. Nabídky na tv odmítáme a vysvětlujeme, že na telku nekoukáme, rovná se - nepotřebujeme ji. A co budeme dělat? Chodíme ven, věnujeme se sobě nebo máme notebooky (ty spíš..).

Na co se nejvíc těšíme? Že budeme mít soukromí a budem tady sami pro sebe.
...A že si nakoupím svíčky v Ikee a provoním si celej byt, ale pšššt!



8 komentářů:

  1. Držím Vám palce! :) Skočte do toho po hlavě, protože se domnívám, že nejlepší je neplánovat ;)

    czechivy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Neskrývaně závidím, já jsem teprve ve fázi hledání bytu (tak po devadesátý osmý přijde mi) a asi mi jebne. Ale přeju hodně štěstí a brzký nabytí vysněnýho prádlokoše (a nedoporučuju prádlokoš z Ikea, mám s ním jen starosti).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koš dnes koupen. Příště půjdu nakupovat sama, páč fialovej mi neprošel :( :)))
      Jak/kde hledáš?

      Vymazat
    2. No teda, myslela jsem, že vládneš pevnou rukou a fialovej je tutovka! :) Kolem Liberce, projíždím tak čtyři sta inzerátů denně a když konečně něco najdu, při prohlídce zjistím, že to vypadá milionkrát jinak než na fotkách. Asi jsem moc náročná, ale nechci příští tři roky bydlet v ňákým kamrlíku nebo v paneláku. Ne a ne. Chci vysoký stropy, pořádnou kuchyň a aspoň dvě ložnice. A hned. Ideálně.

      Vymazat
    3. Poď do Prahý :)) Vysoký stropy jsou super, ten byt vypadá hnedka jinak vždycky!
      My když jsme hledali, tak už jsme ani neprojížděli inzoše s nekvalitníma nebo odfláknutejma fotkama, páč když by to bylo hezký a ten majitel to chtěl pronajmout, tak by si dal spíš záležet na tom jak ten inzoš vypadá, než aby to odflákl. Tak to zkus dělat taky touhle vylučovací metodou .)

      Vymazat
  3. Jee, tak to si nadelite maly predvanocni darek. Je to roztomile a drzim palce, at vam ta pohoda vydrzi i po sestehovani a az vam spadnou ruzove bryle, ale to je jen a jen na vas ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brýle snad nespadnou, bez nich by to byla nuda :) A děkujem!

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)