29. listopadu 2014

(Před)Vánoční aktivity

Venku je kosa, do práce chodíte za tmy, z práce chodíte za tmy, denní světlo vidíte jen z okna a to ještě pokud okno máte k dispozici, o víkendu se vám nechce z postele, vopruz..

Ale i když je kosa, tak je spousta věcí, který se daj před vánocema podnikat! V klidu a bez předvánočnho stresu (což je mimochodem jenom vaše volba, jestli se budete vánocema stresovat nebo ne).

  • Teple se oblečte a jako starou klasiku zvolte procházku vánoční Prahou (případně městem dle vašeho osobního výběru), s kámošema nebo Drahým/Drahou. Dejte si na stánku punč, kterej bude naředěnej a asi nedobrej, ale můžete se jím zahřát a užívat si světýlka, vůně a vánoční atmosféru.
  • Pokud vám na stánku punč fakt nechutnal, udělejte si vlastní. Kupte prostě láhev (ale musíte bejt rychlý, lahve s punčem z obchoďáků děsně rychle mizej), zahřejte vodu, panáka punče nalijte do hrnečku standardní velikosti a zalijte horkou vodou. Byt bude vonět jakobyste právě napekli punčový řezy a pochutnáte si!
  • ...pochutnáte si třeba u filmu! Udělejte si s partou slezinu u někoho doma a uspořádejte filmovej maraton. Všechny díly Pána prstenů? Nebo Harryho Pottera? Na celej den máte o zábavu postaráno. Jen bacha, aby se sešli lidi co danej film oceněj :)
  • Vyrábějte vánoční dárky. Vykašlete se na shon a obchoďáky, najděte si nápady na netu a udělejte si kreativní vejkend. Ten punč a kámoše k tomu můžete přidat taky.
  • Vyzdobte si vánočně svoje místo v práci nebo ve škole. A pokud půjdete do práce i na Štědrej den jako já, třeba nějaký vánoční doplňky by tam tu atmošku mohly trochu vylepšit, když už tam musíte hnít.
  • Vánočka! (vánoční párty) Udělejte si vánoce s kamarádama, jako to děláme my letos už třetím rokem. Těsně před Štědrým dnem pozvěte kamarády, každej donese flašku/cukroví a zabalenej unisex dárek, vy uvaříte bramsalát a něco k tomu (kapra, klobásy, řízek,..), ozdobte stromeček nebo ňáký větve. Až se společně najíte, přidělte dárkům čísla a ať si každej losne co si od Ježíška odnese domů :)
  • Jeďte na vánoční trhy mimo české území. Ale prosimvás, vykašlete se na Drážďany, tam už je to jak na Staromáku. Co třeba Vídeň nebo Bratislava?
  • Čtete rádi? Udělejte si knižní challenge - zkuste nějakou knížku přečíst během 24 hodin. Jakou knížku si zvolíte je na vás!
Co podnikáte vy, když se blížej Vánoce? :)
zdroj: weheartit.com



1 komentář:

  1. Momentálně se snažím dodělat projekty do školy a vyrobit dárky pro blízké. A letos to bude ještě hodně pracovně cestovní, tak to rychle uteče ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)