22. října 2014

Říjen, čas řešit Vánoce!

Tak pozor, letos nastane zlom! Já nebudu dárky kupovat, já budu letos kreativní a 95 % dárků vyrobím. Vlastnoručně, to budete čumět!

Dlouho jsem zvažovala, jestli tenhle článek mám napsat. Když ho napíšu, budu muset vynechat ty dárky, který jsem vymyslela pro nejlepší kamarádku a pro přítele, protože oni tohle čtou (čau Kači, čau Česťo! :-* ) a to nebude ono, ne? Jenže když ho nenapíšu, budu si připadat, že jsem mohla hromadu lidí, co mě čtou (jo, 72 pravidelnejch čtenářů už je sakra hromada, no ne?), inspirovat, aby ty vánoce nebyly jen takový jednotvárný, kupovaný, aby ty obchoďáky nebyly tak narvaný a aby třeba lidi ušetřili. No a jako bonus - vyrobenej dárek potěší pětsetkrát víc, než čapnout něco v shopu a pak to doba zabalit do v shopu čapnutýho papíru.

Kompromisem je tedy to, že kdo stojí o ultradlouhej seznam kreativních dárků spolu s odkazy na návody jak je vyrobit a se samozřejmou nabídkou na zodpovězení otázek týkajících se nákupu potřeb na výrobu, nechť mi napíše na mail: Kamila.Ostruzinova@gmail.com.

Ano, přiznávám, že kromě touhy potěšit a podniknout něco super, než obyč vánoční nákupy, mě k tomuto řešení vede i moje finanční situace. Spousta nápadů, které jsem našla, se vejde do stovky. A to, jak potěší, je k nezaplacení :)

No, a ještě mě napadá - napište mi do komentářů na co se nejvíc těšíte ohledně Vánoc? Máte nějakej specifickej nezvyklej vánoční zvyk, kterej dodržujete? Pečete cukroví? Dáte mi recept? :)

Mějte se fááááájn!
Zdroj: weheartit.com


9 komentářů:

  1. Tak já se letos taky chystám být kreativní a dárky vyrobit. Přece jenom, jsou to pak dárečky od srdce, vyrobené s láskou a člověka to potěší. Chystám speciální recepty na cukroví a na vánoce se chystám péct zdravě :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravý pečení na Vánoce? To jde? :-O Doufám, že něco budeš mít na blogu, to se ráda inspiruju :)

      Vymazat
  2. No to jsou super nápady, jdu Ti psát maila. Ono hlavně se hrozně špantně vymýšlejí dárky pro takové lidi, kteří si v podstatě všechno co chtějí koupí že jo.

    OdpovědětVymazat
  3. Vánoce, už se hrozně těším. Nejvíc na sladkosti a zdravé myslím nebudou :-).
    Dárky už mám vyřešené pro Adélku a miminko, ale to víš, však jsi je vlastně viděla... A ostatní - rozumněj dospělé - tentokrát asi trošku odfláknu, vzhledem k tomu že budu v šestinedělí ode mě snad nikdo nemůže čekat zázraky.
    Ale moc se těším právě na pečení, jídlo, stromeček a zdobení bytu.. zkrátka na atmosféru.

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
  4. Taktéž budu určitě nějaké dárečky vyrábět - třeba domácí karamel zabalený do dárkových balíčků, domácí mýdlo apod. :-) Příteli poukaz na masáž .. nebo na "hodinu volné lásky" :-D ... Inspiraci určitě budu mít na blogu :-)))

    Měj se hezky,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mrknu, domácí karamel jsem zkoušela a nepovedl se, tak že bych to prubla po druhý? :)

      Vymazat
  5. Skvělej nápad! :)) Já se teda jenom trochu bojim, že v mým případě je asi bezpečnější ty dárky koupit.. Na výrobu čehokoli nejsem tak úplně šikovná.. Tak nevim, jestli bych obdarované spíše nevystrašila svým výtvorem :D
    A na Vánoce jako takové se straašně těším, miluju to období. :) Všude světlýlka, ta atmosféra je najednou taková kouzelná. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zkus.. a když se to nepovede, řekni, žes tomu vtiskla teplý lidský prvek :))

      Vymazat
  6. Taky mě čeká nakupování, protože zatím spíš bloudím po obchodech, kde není nic zajímavého. Takové to, že něco uvidíš a řekneš si "To je přesně pro ni.". Tak přesně tohle se mi letos nestalo ani jednou, takže si určitě napíšu o seznam. Snad mě zachráníš! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)