3. srpna 2014

Žeru. Sbohem zdravá stravo!

Jednou mi někdo napsal, že je super, jak píšu na rovinu. No proč bych nepsala? Takže vám na rovinu říkám, že jak jsem byla v Katalánsku naučená na zdravý vyvážený jídlo, svou oslavou narozenin jsem to totálně zabila! Nedošlo mi, že když udělám oslavu ve Sladkým stylu, že mě všichni obdarujou sladkostma. Takže se jako nezaměstnaná válím doma a žeru.
Sardinky a bageta s rajčetem.
Milka padla, Toblerone zmizelo, pytlík gumídků je taky fuč. Do toho babička nabízí uvaření sladkejch knedlíků nebo zemlbáby. To jí teda zakazuju (resp. domlouvám jí, abychom jedly spíš něco ze zeleniny, třeba lečo), ale ty sladkosti!! To je můj kříž.

Nicméně v týdnu přijede ségra s přítelem, takže jí všechny zbylý sladkosti (a že jich je) nacpu, ať si dá do nosu.

Sbohem středomořská stravo, jež spočíváš v hojné konzumaci olivového oleje, ryb a zeleniny! Vítejte, nové tukové buňky pod bradou. (fuj)

Ale šmitec! Nenechám se přece porazit sladkostma. Je to moje vůle a když jsem makala v Katalánsku a cvičila jsem výzvu, tak to přece nezahodím. Budu jíst zdravě a bez nucení - prostě si na to navyknu, změním styl života. Nebudu líná si vařit, budu pořádně snídat a budu hledat nápady na netu.
Cibulačka, řeckej salát.
No a proč to sem vlastně píšu, když to pořádně nemá hlavu a patu? Protože mi to pomáhá se nad sebou zamyslet a opravdu přemýšlet o tom, co dělám a jím. Držte palce!

13 komentářů:

  1. Držíme palce! Sladké je mor, mám s ním taky problémy. Ale snažím se odolávat. A taky si chce něco nastudovat o raw stravě, sice bych to asi nedala dlouhodobě, ale dočasně bych to chtěla vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si taky říkala, že bych tejden zkusila :D (víc bych určitě nedala)

      Vymazat
    2. Já se bojím, že více je pro mě taky nereálné. Zrovna jsem si nachystala raw jídlo na zítřek :-D

      Vymazat
    3. Co sis nachystala? :)
      Já jsem dneska byla na božím burgeru s kozím sýrem (ne, že by to bylo raw, ale prostě o tom musim napsat!) a pošmákla jsem si jako už dlouho ne. Myslím, že tu restauraci poctím samostatným oslavným článkem!

      Vymazat
    4. Hmm, děláš mi chutě :D Udělala jsem si "přesnídávku" (rozmixované jablka se skořicí), salát na oběd (fakt kopu) a po cestě z práce musím dokoupit suroviny :D

      Vymazat
    5. Ty brďo, to bych asi nedala! Bych měla hlad! :)) Máš tam ňáký bílkoviny?

      Vymazat
    6. Dneska jsem navečer dohnala bílkoviny domácím arašídovým máslem (asi dvě polévkové lžíce) a zítra už tam jsou i přes den :D Ale dnešek jsem zvládla

      Vymazat
    7. Jééé a nemáš recept na máslo, čoveče? :-O

      Vymazat
    8. Jasně že mám :D buráky namočím do vody, a počkám 1 hodinu minimálně - a rozmixuju tyčovým mixérem :-) Je trochu to trochu crunchy, ale dobré :-)

      Vymazat
    9. Jo to je to tak jednoduchý? :))) Žádnej med nebo "koření"? .))

      Vymazat
    10. Nemusí být, v tom másle z obchodu je cukr a sůl zároveň, takže to vidím zbytečné tam něco přidávat ;-)

      Vymazat
  2. A o tom to přeci je. Člověk to napíše na blog, utřídí si myšlenky a i se trochu zaváže, protože čtenáři budou čekat, jak jsi na tom a jak ti to jde ;) Já ti rozhodně držím palce, snažím se o zdravý životní styl, který mi zkazila nejdřív dovolená a nyní svatba (ne moje), ale i tak se cítím líp ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)