18. srpna 2014

Tetování a piercing: Mám, kde, za kolik, bolelo?

Tohle téma je mezi blogerkama docela hodně omílané, já už tady mám taky jeden článek, ale ten je zaměřenej spíš na zkušenost s tetováním v Hellu. Skoro v každým tagu se můžete dočíst, jestli blogerka má nebo nemá tetování, případně piercing a když ne, tak jestli chce. Rozeberme si tedy mé tělo! :))

Uši
Začneme u piercingů, kterými jsem prošpikovala svoje troje narozeniny plus dospívání. První "piercing" byla druhá náušnice na prvým uchu, kterou mi ve třinácti nastřelila doktorka. Za kilčo. Máma mi to zasponzorovala díky dobrýmu pololetnímu vysvědčení. Měla jsem pecičku s červeným kamínkem. Přišla jsem si děsně cool! (Což si přijdu i teď..žejo!)

To mi ale nestačilo, a proto jsem si, když jsem mi bylo 14-16 let a blbla jsem s Goth stylem a metalem, píchla ještě další dvě dírky do pravýho ucha. Ano, v levém uchu mám jednu standardní náušnicovou dírku, v pravém mám čtyři - standardní náušnicovou, dvě dodatečné, kde nosím stříbrný malý kroužky, a poslední, kde mám stříbrnou maličkou kuličku o velikosti špendlíkové hlavičky. Musim říct, že moje ucho se mi fakt líbí! Všichni moji známí se divěj, že jsem si ty další dírky propíchla sama. No, co je na tom? Prostě jehlou s vlnou jsem to probodla a bylo. Bolelo to, samozřejmě, nebudu vám věšet bulíky na nos, že to přece vůůůůbec nebolí. Ale není to horší, než když vám berou krev.

Xicht
K patnáctinám jsem dostala od našich piercing do jazyka. Jsem ho chtěla, ani jsem nepočítala, že mi ho schválej. A voni jo! Prej neni vidět, tak mi ho cvaknou. Stál tisícovku, bolelo jak to samotný píchnutí, tak to hojení. Ale hojení bylo horší - zkuste si jíst s napuchlým bolavým jazykem, to si pak hned uvědomíte, že jazyk nepoužíváte jenom k promíchávání jídla se slinama, ale ke spoustě dalším činnostem ohledně jídla. A nebo... takový líbání? No to nejde. Když už to zkusíte bez jazyka, stejně musíte myslet na to pobolívání. Naštěstí se jazyk hojí rychle - do čtyř dnů budete v cajku.

Šestnáctiny jsem nějak projela, ale k sedmnáctinám byla jasná volba kroužek do nosu! Píchnul mi to zadarmo doktor na plastický chirurgii (ze známosti). Samotný propíchnutí bylo v pohodě, ale protáhnout ten kroužek, to byl očistec. Řekla bych, že to byla nejbolestivější s piercingem spojená činnost. Ale přestalo to bolet už hodinu po výrobě a druhej den už to nebolelo ani když jsem to pomocí uchošťouru pomazávala dezinfekcí.

Ve dvaceti jsem si nadělila k narozeninám piercing pod ret. Chtěla jsem mít kroužek přes ret, jako to má ten jeden z Linkin Park, ale nakonec jsem si tam nechala jen pecičku. Líbilo se mi to, ale dala jsem si to v době, kdy jsem byla bez přítele. A když jsem si pak přítele našla, dost blbě se s tím líbalo. Navíc jsem si na tom dvakrát zlomila svoje umělý zuby (mám na horních jedničkách půl zubu z bílý plomby), takže jsem to pak vzdala a piercing jsem si vyndala. Propíchnutí bolelo maličko, zahojilo se do pěti dnů, bolelo jen dva dny. Za 600,-.

Přejděme na to tetování...
První cejch jsem si dala před rokem a půl. Nápis na levé části hrudníku. Nebolelo to, bylo to celkem příjemný. Zahojilo se to za týden. Bylo to za litra a v Hellu.

No a když máte kámošku tatérku, tak to s váma už půjde z kopce. Druhý tetování bylo letos v lednu - podpis Dalího na pravé straně krku. Tam to jako bolelo dost. Ale byl to jen nápis, tak to bylo hotový asi za 15 minut. Zahojilo se to taky za týden.

Třetí a nejhezčí tetování vzniklo před 14 dny - "akvarelkovej" motýl. Je to takovej modernější barevnější Vanessa Atalanta (Babočka admirál). Dělala jsem si srandu, že tak pojmenujeme s Č. dceru, až ji budeme mít. Bylo mi odpovězeno, že to jí přece nemůžu udělat. No dobře. Tetování bolelo celkem dost, ale proto, že kamarádka stínovala a vracela se na stejná místa. Docela to krvácelo. Úplně zahojené to ještě nemám, pořád se to loupe, ale už to vypadá pěkně a "svěže". Motýl se usadil nad prvním nápisem na hrudníku.
Zdroj: Mája Hřebcová
Jak se vám moje zdobení líbí? Máte vlastní? Kde?

14 komentářů:

  1. Já mám piersing v bradě, ale už přemýšlím, že ho sundám, jenže zvyk a bez něj je to divný. Měla jsem v pupíku od 13ti, vydržel mi pět let a dírka se protáhla, nechala jsem si ho ještě 2x a pokaždé mi kůžička praskla. To poslední už bolelo jak prase, tak se dalšího píchnutí bojim, ale docela bych chtěla.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. líbí se mi tvoje tetování motýla, já mám tetování na krku pod vlasama, piercing v nose a v usích jich mám 7 :-)
    a prozatím vše stačí

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Ty jsi prošpikovaná křížem krážem! Mě se kéry hrozně líbí, a více propíchané uši taky. Do zbytku bych samotná nešla, ale na druhých se mi to líbí (myslím, že už jsem zblblá tím kancelářských životem :D). Kéru mám, na krku zezadu, a ta bolest mi dělala hrozně dobře, jak mi tatér jezdil před ty obratle (asi jsem úchyl):D A druhou dírku v jednom uchu taky, ale mám pocit, že to už ani není nic divného, když to má i moje máti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé a co tam máš? Fotku chci! :))

      Vymazat
    2. Ha fotku? A jak si to mám vyfotit? :D No někde fotku mám, že začátku jsem se na ni koukala, protože tu kéru nevidím ani v zrdcadle, což je na jednu stranu taky dobře, aspoň se mi neokouká. Jestli doma najdu foto, pošlu ;-)

      Vymazat
  4. Já mám jenom dírky navíc v uších. Na levém jen klasicky jednu, tam další ani nechci, mám tam docela pihy, tak se bojím tam propichovat, ale na pravým mám klasickou a dvě navíc. :) Přemýšlím o propíchnutí chrupavky, ale tam se docela bojím, že to bude bolet, tak zatím jen sbírám odvahu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda Kamush, ten motýl je boží! Vodovkový se mi děsně líběj, strašně chci vodovkovej vlčí mák a kotvu na nohu, i když mě varovali, že vzhledem ke kostnatosti nártu se poseru bolestí (ale tím vyhrožovali i na hřbetu ruky a nebolelo to ani trochu) a čekám jak malej Jarda na 5. září. A jelikož jsem v ráži, tak už mám taky objednaný orlí křídlo přes rameno, abych mohla trochu lítat. Je to obrovský oproti těm pidinápisům, co zatím mám, ale bude to dobrý, protože jsem se pro kéry narodila vyloženě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Vodovkový tetování jsou nejlepší. No bolet tě to asi bude fakt dost, zvlášť kvůli tomu stínování, ono nápis je fakt takovej slaboulilinkej odvar :)) Ale ten nápad se mi velmi líbí, tak do toho jdi! :D

      Vymazat
    2. Když bude nejhůř, tak si u toho pobrečím! :D

      Vymazat
  6. Ten motýl je naprosto skvostný! Musím říct, že se mi moc líbí! S tetováním laškuju, ale bojím se bolesti :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  7. Já tedy zatím žádný piercing ani tetování nemám, protože moje rodina si myslí, že tyhle věci nosí jen chuligání a rodiče se mohli zbláznit, když jsem jim řekla, že bych si ráda nechala nastřelit druhou dírku do ucha, ačkoliv mamka i teta měly obě po třech dírkách v každém uchu - to už si ale nechaly zarůst, prý je to moc dětské. To mě ale stejně nezastavilo, takže mám ted v levém uchu tři dírky a až se mi ta poslední úplně zahojí (mám ji asi měsíc a někdy to ještě bolí, už to je u chrupavky... Znáš to :D), nechám si dát ještě druhou do pravého ucha.
    Matka mi slíbila, že na konci prváku (budu ted nastupovat) si můžu nechat udělat tetování, ale jen malé. No, moc jí nevěřím, ale zkoušet to budu. :D
    Tvoje piercy a tetování mě naprosto uchvátily. :O Ještě k tomu máš skvělé vlasy, takže ti to všechno moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a není to brzo - tetování v prváku? :)
      Moc moc děkuju! :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)