21. srpna 2014

Skype pohovor - jsem z toho celá v rauši!

Dneska (teďka, haha..) jsem absolvovala svůj první Skype pohovor. Bylo to s manažery z Francie pro jednu společnost, kde jsem byla už na prvním kole výběrovýho řízení.

Moje příprava byla asi taková, že jsem napsala přibližně deseti lidem na fb, že se strašně bojííííím a že to určitě nějak poseru. Nikdo zrovna žel bohu nebyl online, takže povzbudivý odpovědi jsem nedostala. A pak jsem si ještě vygooglila, jestli se zkušenost řekne fakt "experience", pro případ, že by se ptali, proč zrovna já jsem vhodná pro tuto pozici (bla bla bla). Interview mělo začít v 11, takže odklepnutím jedenácté se mi šíleně rozbušilo srdce. Já ani nejsem moc stresař (když zrovna nemám hysteráky u maturity nebo zubaře), ale tohle to mě teda dostalo! A to nemluvím o tom, že jsem nachlazená a o pohovoru se mi zdály tři sny během jedný (týhletý) noci. V 11:04 se mi tady rozezněl Skype...
Zdroj: weheartit.com

Zvedla jsem to s úsměvem a s webkou. Na druhé straně seděl příjemnej pán a příjemná paní/slečna, oba francouzsky krásní. Bála jsem se přízvuku, protože s Francouzama jsem anglicky ještě nemluvila (jo, jednou s kamarádčiným potenciálním boyfriendem, ale to jsme byli opilí..).

Teď můžu s klidem říct, že to byl nejlepší pohovor, co jsem zažila! Absolutně neformální, docela sranda (šlo o "role play", kdy šel pár reklamovat sepraný džíny do obchodu, ale neměl účtenku... ty vole a řekněte si "účtenka" v angličtině!). Moc se mi je teda nedařilo uspokojit, páč se do role vžili totálně a nechyběla ani slova jako "fucking", "shit" a tak. Celý to trvalo i s úvodní řečí o role play 15 minut. Po dokončení "hry" se mi omluvili za ty sprostý slova a řekli, že se mi ozvou co nejdřív s výsledky. Nuže uvidíme.

Teda ale nechápu, proč se na pozici na zákaznickým servisu dělají takový procesy s pohovorem.. :)

Heleeee, řekněte mi, ja to máte vy s pohovorama. Já jsem vždycky v klidu, ani si to nijak netrénuju (kromě načtení informací o společnosti), ale pak, když tam přede mnou sedí nějaká nepříjemná duše, tak znervózním a plkám kraviny. A to už pak ani nemám zájem tam jít pracovat... Taky vás rozpoložení lidí na pohovorech tak (de)motivuje?

10 komentářů:

  1. Já už prošla tolik pohovorů, že mě jen tak něco nerozhází. Všude stejný blbosti..Nejlepší je, že na pozici operátorky v call centru se mě ptali, čím můžu být přínosem a jak mě tato pozice bude naplňovat. Jistě,sedět osm hodin denně u sluchátka je můj sen a vždy byl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, zvlášť, když tam budeš dělat v týmu lidí, co dělaj tu stejnou práci, tak určitě zrovna ty nebo já budeme ultramega přínosem :))) Přijde mi, že některý otázky pokládaj už jen proto, že se prostě pokládat maj.

      Vymazat
  2. Ha účtenka je receipt (mimo jiné) :D Já teda nesnáším frenglish, to je snad ještě horší než spanglish! To je hezké, pohovor po skypu jsem neměla, vlastně joo, ale jen s Prahou a česky. Držím všechny možné palce, aby Ti to konečně vyšlo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Mmm, já jsem řekla "ticket". Ale myslím, že jim šlo spíš o to ukázat, že bych si eventuálně věděla rady. Že bych jen neopakovala "I'm sorry for this situation!" :D

      Vymazat
    2. Tak hlavně, že jste si nakonec se sepranými džíny poradili :D

      Vymazat
  3. Držím palce, ať to vyjde, Kamčo! :)) Je fajn, že to nebyli nějací nepříjemní kravaťáci, ale že to probíhalo v pohodě a s humorem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky držím palce, já bych byla nervózní týden dopředu!

    A u mě je to teda podobný, když jsem se na pohovor hodně připravila, tak to ztroskotalo na nějaké kravině, a když jsem se nepřipravila vůbec, tak to dopadlo úplně nejlíp - vzali mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná právě proto, žes působila přirozeně :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)