12. srpna 2014

Naučmese.cz: Vlasy a Kousání

Kdo by neznal Naučmese.cz! Jde o portál, kde najdete hromadu kurzů za čupr ceny. Lektorem se může stát každej a učit můžete taky cokoliv. Já jsem měla pocit, že v rámci nezaměstnanosti zakrňuju, navíc Č. nutím, aby si tam založil kurz ohledně focení nebo cestování. Takže jsem to před pár dny trochu projížděla a rovnou na dva kurzy jsem se přihlásila. Jak jsem si to užila?

Dlouhovlasá magie
Zdroj: weheartit.com
Za kurz o vlasech jsem dala dvě stovky. Říkala jsem si, že je to cena akorát, kterou investuju do svejch nezaměstnanejch vlasů z hlediska teorie. Jelikož pršelo, šli jsme se slečnama a jedním pánem do příjemné čajovny. Na kurzu jsme se dozvěděli věci, o kterých jsem už dřív věděla (jak pečovat o vlasy, jak česat, olejíčky, silikony), ale probrali jsme si to mnohem víc do hloubky. A pak jsme se taky dozvěděli spoustu novejch věcí, o kterejch jsem neměla ani tucha - že se dají vlasy mýt sodou nebo jen vodou!

Kurz vede Vlaďka, která má vlasy po kolena. Hustý! Trochu jsem se bála, aby nešlo o kurz, kde bude hromada fiflenek s vyperoxidovanejma vlasama, co doufaj, že když na vlasy picnou jednou tejdně zábal, tak se jim vlasy vyléčej. Nakonec jsem si já připadala jako tahle fiflena já sama, protože jsem byla jediná, kdo si ve skupině barví vlasy. Ale necejtila jsem se špatně, byla to sranda, atmosféra byla hodně přátelská a uvolněná. Na závěr kurzu jsme dostali od Vlaďky dárek. Co to bylo za dárek, to se nechte překvapit a na kurz si zajděte :) Odkaz zde.

Prokousejte se k pravdě
Druhej kurz byl zadarmo, respektive za dobrovolné "vstupné". Tady jsem se naopak bála (ach ty předsudky), že před nás předstoupí ultrapřírodní žena a bude nám vsugerovávat vegetariánství (nic proti tomuhle životnímu stylu, ale já nesnáším to cpaní někomu něco). Jsem tuze ráda, že jsem se spletla a že je Mirka úplně děsně free a v pohodě! Už na začátku kurzu nám řekla, že nic, co řekne, není kamenný pravidlo, že záleží jenom na nás.

Zdroj: weheartit.com
Kurz spočíval v tom vysvětlit si, jak je důležitý kousat každý sousto. A to nejen proto, že tím jíme pomalu a tedy toho nesníme tolik a tedy třeba zhubneme. Ale taky proto, že se tím výrazně pomáhá celýmu trávicímu systému. Pořádným kousáním totiž promícháte jídlo fakt hodně se slinama a enzym už v puse jídlo začíná trávit.

Nebudu se o tom rozepisovat, protože byste pak přišli o kouzlo kurzu. Stavte se tam, další termín je 21.8. v Praze. Je to sranda, výborná atmosféra, pokecali jsme si a já stále poctivě kousám každý jídlo. A vida, najednou mi v restauraci stačí třetina (!) jídla! A přidejte se taky ke skupině na fb - Labužníci života. Odkaz na kurz zde.

Už jste si zkusili něco na Naučmese.cz? :) Lákaly by vás tyhlety kurzy? 

6 komentářů:

  1. Je to super, skočit si na nějaký takový kurz (mám v plánu se přihlásit na nějaký líčící kurz v Douglasu, až taková akce zase bude). Mě vzdělávání celkově baví, ať už se jedná o nové technologie v zabezpečení počítačových sítí nebo v péči o tělo a zdraví :-) Koukala jsem na nabídku u nás v Ostravě, a nic moc, tady se asi vzdělávat nechceme, bohužel mi plavání pro neplavce nestačí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bejvá? A za kolik tam ty líčící kurzy mají?
      Tak třeba neumíš plavat podle správných plaveckých pravidel, já bych to úplně nezatracovala! :D

      Vymazat
    2. Pokud vím, tak to bývalo zadáčo, jen ses musel někde regnout.
      Je to možné, že neumím správně plavat, ale umím s tím žít :D

      Vymazat
    3. Jednou až se budeš topit si na ten kurz vzpomeneš!! :D

      Vymazat
    4. :D Bude to mé poslední dobrodružství :D

      Vymazat
  2. O těchto stránkách jsem vůbec nevěděla, trochu bych se bála, že když si kurz může založit každý, že se najdou i vychytrálci, co je budou využívat k nějaké propagandě... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)