4. července 2014

Samochvála smrdííííí!

Odmaturováno, zkoušky hotové, v práci vyřízeno co bylo potřeba, ale nikdo nejásá, nikdo nepřijde, nepleskne si s váma "hi five, kámo!", nepoplácá vás uznale po rameni se slovy "Seš pašák, holka!"? Ale to vy přece nepotřebujete!
Nejlepší pochvala je pochvala od někoho, kdo tomu rozumí nejlíp. Od někoho dokonale sečtelého, študovaného, s výbornými osobními i akademickými zkušenostmi a výsledky! Čili od vás samotných.
"Já si létáááám, já se vznášííím.."
Chvalte se aspoň 3x denně!
Nejdůležitejší věc je chválit se nejméně třikrát denně. Za cokoliv. Za správně uklizenou koupelnu, za dobře oholený nohy (bez trsů), za dobře uvařenej černej čaj, za dobrej sex. Zvedněte paži a natáhněte ji dopředu. Pak ji skrčte v lokti a dlaň směřujte k rameni. A pak se po tom rameni pyšně a s náznakem lehkého dramatu poplácejte. Můžete přidat libovolný dovětek a uznalé kývání. 
Tipy na libovolné dovětky:
"Teda holka, seš fakt dobrá!", "Mmm, kočko, tos udělala skvěle!", "No, děvče, koukej se, jak krásně jsi to dokázala, jsi jednička!", "Skvělá práce, jsi hvězda!" a můj nejoblíbenější, "Mmmmm, borka, vole, borka!". Jste-li fajnšmekryně, můžete si plácnout se zrcadlem. Opatrně, prosimvás.
Slečna to zvládla na jedničku!
Co když se chválíte dostatečně?
Pokud splňujete výše uvedené body a už sami sobě připadáte jako nejnarcistnější narcisky (nemyslím tu květinu), takže už se nechcete chválit víc, nechcete si víc tleskat se zrcadlem a uznale na sebe kývat, můžete chválit kamarády. Ach samozřejmě! Ono je to potěší a vás potěší, že je těšíte. Složte jim chvalozpěv a pějte jim pod okny.
Chvály i té samochvály není nikdy dost. Kašlete na to, že smrdí.
Dobrej článek, co? Ten se ti, Kamush, fakt poved! *plácám se po rameni*. Tady se vám líbí? 
PS: Článek pro Studentpoint.cz :)


7 komentářů:

  1. Zastávám názor, že nikdo tě nepochválí tak dobře, jako to uděláš ty sám. Proto jsme se self-five kamarádi. A plácáníčka po rameni taky dobrý, taky si to užívám :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, ano, ano! Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá, že jo. Takže jsem fakt dobrá, přečetla jsem tvůj článek. A taky jsem dobrá, protože jsem u toho sežrala celýho Mrože. Teď by mě zajímalo, jestli ho vyráběj fakt tak pěkný chlapi jako v tý reklamě. Takže to zjistím a taky se pochválím, mísou borůvek, ha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, já bych si tak dala borůůůůvky!

      Vymazat
    2. Byly dost dobrý na to, aby se začal vyrábět borůvkovej Mrož, protože za poslední měsíc už jsem těžce přejahodovaná (řekla bych, že v Čechách letos nazrálo enormní množství jahod, jinak nechápu, proč jich doma máme každej den několik kilo a proč je v restauraci dávají zadarmo k jakýkoliv objednávce).

      Vymazat
    3. Chceš mi jako říct, že z Česka se stalo jahodová monarchie a já trčím v Katalánsku - bez jahod???

      Vymazat
  3. Ty píšeš pro StudentPoint.cz? Já pro ně taky psala. S pochvalama je to těžké a doopravdy to za nás nikdo neudělá, takže hurá do toho, Kamush, fakt dost dobrý článek! ;-) A moc pěkný fialový blog! bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hustý a do jaký sekce?
      Já pro ně píšu už skoro 2 roky :) Taky semtam fotím a dělala jsem jim manažerku fotografů.
      A děkuju!

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)