27. června 2014

Jste krásný i bez šminek!

Kde jsou ty časy, kdy se na ženách oceňovala přirozeně růžová líčka, dlouhé časy a plavé lesklé kadeře. Opálení bylo od práce na polích a lukách, chloupky byly sexy a kdo měl hustší křoví, ten byl víc cool. A když se za dob renesance vynalezly podpatky, byly pro chlapy.

Jak se udržuje chlap? Myje se, čistí si zuby, holí se, vyměňuje oblečení, zkracuje/holí ochlupení, použije deodorant, sem tam parfém a jde. Jo a ještě si zastřihává nehty (v horším případě mu to dělá maminka).
Zdroj: weheartit.com
Jak se udržuje žena? Myje se, čistí si zuby, holí se, vyměňuje oblečení, deodorantuje, voní se, používá spreje na nohy, vlasy, tělové spreje, chodí na manikúru, pedikúru, ke kadeřníkovi. Taky na kosmetiku. Trhá si obočí, maluje se (někdy si namalovává právě to obočí a většinou úplně blbě). Některé slečny se zumělohmotňují v domnění, že budou krásnější. Žel bohu, většinou je to naopak a žel bohu, žádná kosmetička, manikérka, kadeřnice nebo vizážistka a dokonce ani leckterá kamarádka vám prostě neřekne, že vypadáte jako cvok (ano, můžete z toho udělat image jako Lady Gaga, kterou obdivuju, ale obávám se, že efekt nebude úplně totožnej...). Umělý řasy, umělý vlasy, umělý nehty, umělý opálení (o plastické chirurgii ani nemluvím). Souhlasím s názorem, že pokud to někomu pomůže k sebevědomí, proč ne. Jenže teď je to takovej jakože velkej trend - mít něco umělýho. Holky ztrácej soudnost. Při pohledu do zrcadla si neuměj říct, jestli už to náhodou není moc. A největším problém Češek je právě to obočí!

Už to není o tom, že nám pomůcky jako je makeup pomůžou ke zvýraznění rysů krásy a podtrhnutí fyzickejch předností. Už se přetváříme do novejch osob, figurek, panenek. Ale nedokonalosti jsou taky sexy! (Třeba já miluju pihy. Miluju je na sobě i na svým příteli. A přitom se jich chce leckdo zbavit, protože se mu hloupý děti ve škole kvůli pihám smály. Fakt úsměvný..)
Zdroj: weheartit.com
Celý dva měsíce, co jsem zatím v Katalánsku, se maluju řasenkou, dám si krém a trochu pudru na zmatnění. Občas večer rtěnku nebo linky. Ze začátku jsem si přišla nevýrazná, byl to nezvyk nemít stíny nebo linku už od rána. Teď i když jsem nenamalovaná, nepřipadám si ošklivá nebo nevýrazná. Je to jenom o zvyku. Zkuste třeba jen na víkend vynechat líčení nebo si dejte jen hnědou řasenku. Uvidíte, že jste krásný i bez šminek, natož pak s umělýma řasama nebo vlasama.

Téma k diskusi za závěr - mně chlapi, co o sebe fakt přehnaně pečujou, a umělý holky už docela hnusej. Jeví se mi, že v hlavě mají mozek jen na výběr vhodnýho odstínu krycího krému a vhodné hydratační masky na vlasy. Možná předsudek, což o to.

Tak směle do toho - jak moc je pro vás důležitej makeup a jaký chlapi se vám líbí? Chodily byste s někým, kdo o sebe moc nepečuje nebo někdo, kdo o sebe naopak pečuje moc? A kde je ta hranice? :)




14 komentářů:

  1. Nechodila bych s chlapem, co o sebe nedba. I kdyz si delam srandu, ze pritel je v koupelne dyl jak ja, tak jsem rada, ze vypada. Myslim, ze se to jeste da, ze neni za hranici, i kdyz chodi k holici kazdy mesic a satni skrin ma vetsi :D Ja hrozne koukam i na to, jak je chlap oblecenej a neholit se, to by mi dost vadilo, treba zaroszly podpazdi bych nesnesla :D
    Ja sama se licim i na doma a pritelovi by tsky vadilo, kdybych se nelicila. Za tyden mam v planu i gelovky, protoze moje nehty jsou hrozny, do solarka taky chodim rada, ale nemyslim, ze jsem umela, nebo ze to prehanim :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. By mu vadilo, kdyby ses nelíčila doma? :) To skoro vypadá jako by ses mu nenalíčená nelíbila, ne? Mně by to asi vadilo, že by mu vadilo, kdybych doma byla nenalíčená :)))

      Vymazat
    2. Ne, to ne. Ale kdybych se nelíčila celkově. Doma se líčim i pro svůj pocit, jsem prostě tak zvyklá a i když jsem nemocná, nalíčim si aspon základ. :D Pčřítel má za to, že k ženě šminky patří, od toho jsou a žena má o sebe dbát. Prý at se raději neholím, než chodit odlíčení. Ale nemluvim o doma, ale celkově. Když se jdu odlíčit, tak si dělá srandu, že se jdu hnusit, ale prý jsem jedna z mála, kterých se nelekne :D

      Vymazat
    3. Ono to je ale vážně hlavně o tom nezvyku chodit nenamalovaná :) (není to o lekání :))) )

      Vymazat
  2. Chjo, to obočí. Dnes a denně kroutím hlavou nad tím, proč a za co?! Obočí, které evidentně není přirozené a evidentně je dobarvované (snad centropenem aby to šlo pořádně vidět?), a v horším případě vyškubané celé obočí a nakreslená úzká linka, kill me now!

    Umělotinky se mi taky nelíbí. Dokážu pochopit, když si někdo nalepí řasy (k nějaké příležitosti třeba), a pak mu ještě pár dní vydrží, tak to přece nesundám. Ale jedna známá to kapánek přehání (a věřím, že se najde spousta podobných holek). 2x měsíčně na nehty, 1 měsíčně na řasy, kosmetika, kadeřník, manikúra, pedikúra. Ta holka nedělá snad nic jiného, než chození po salónech. Děkuji pěkně, to si radši zajedu do lesa na kole a zablátím se a vypustím páru. Ale každý vypouští jinak :)

    BTW: Můj bývalý byl hrozný nemehlo, musela jsem mu stříhat nehty já, a to se u toho ještě šklebil :D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty řasy, který jjsou špatně naaplikovaný, přijdou hrozně transvestitský. Nemůžu si pomoct, ale často to tak na mě působí i z fotky, když vidím, že je má slečna nalepený.

      Ježiš, to je hrozný :D Stříhalas mu je často? :D

      Vymazat
    2. No tak normálně, jak si stříháš sama nehty :D Na rukách si je občas okousal :D Na nohy si nedosáhl :D:D

      Vymazat
  3. Nenosim ani líčka, púder, tiene, obočie si nemalujem, max. na mne špirála/ hnedá linka a keď mám zlú pleť tak make up :-) dnes nemám vôbec nič :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mi občas zůstává rozum stát nad některými děvčaty. I když musím přiznat, že mám za sebou období, kdy bych řekla, že jsem to taky přeháněla... ale pak jsem si začala všímat toho, že většinou mi někdo řekl, že mi to sluší právě ve chvíli, kdy jsem byla nalíčená jen minimálně.
    S obočím jsem si dlouho nevěděla rady a když jsem ho začala domalovávat, bylo mi mamkou dvakrát velice taktně naznačeno, jestli to není trochu moc. Takže teď jen jemně dorovnávám tvar a je to mnohem lepší :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já ven vyjdu s nahatým ksichtem klíďo i bez řasenky, ale obočí si domaluju vždycky, protože jakožto přírodní blondýna ho mám hodně světlounký, což s mým aktuálně tmavě hnědým hárem nejde moc dohromady (spíš to vypadá jako bych byla těžce nemocná a to není zrovna lichotivý). Co se chlapa týče neupravenej je stejně přehnanej jako přeupravenej. Štvou mě špinavý nebo okousaný nehty, mastný vlasy a smrad potu mi taky sexy nepřijde, ale oholený nohy, solárko dvakrát, posilka šestkrát týdně případně hysterický výlevy typu: "Ježiš nesahej mi na hlavu, teď jsem si to nageloval!!!" jsou prostě ujetý, od podobnýho Kena kvaltem pryč.
    Shrnula bych to tak, že každej člověk s relativně normální pletí, bez ohledu na pohlaví, v pohodě vystačí s šampónem, gelem na obličej, olivovým nebo kokosovým olejem, kartáčkem a pastou na zuby, zbytek je takovej ten přepych, kterej si ráda dopřeju, ale neumřu bez něj (i když moje čerstvě sbalená víkendová taška tomu vůbec neodpovídá, hehe).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vole, Leni, ty to vždycky rozsekneš! :D
      Mně by stačil asi jen šampon, kartáček, pasta a kondicionér nebo hřeben (a kdyby ne, tak pak nůžky) :)

      Vymazat
    2. To je tím životním poznáním, jak se na mě mermomocí valí ze všech stran (jako fakt, brzda, chci prázdniny), víš jak!

      Já jsem hrozně závislá na olejích a proto by všichni měli mít rádi olej, olivy, kokos, mandle, tea tree, hlavně že olej, to pomůže od všeho. Léta barvení a žehlení mi z vlasů udělaly ňákou novou látku a kondicionér to sám nedává (třeba jako včera jsem byla líná jít do kuchyně, tak jsem si místo olivovýho zábalu nechala kondicionér bez smejvání jakože vydatnou masku a ráno jsem se probudila a vypadala jsem úplně stejně, jako když ho vymyju). Takže nakonec asi směřuju k těm tvým nůžkám. Se slzou na krajíčku.

      Vymazat
  6. ja pravdupovediac nechápem ženy čo sa nelíčia. Suhlasim s názorom, že každá žena je krásna hlavne prirodzená, no prečo tu prirodzenú krásu nezvýrazniť ešte viac líčenim? Ja sa líčim takmer každý deň - nijak to však neprehánam - ľahučký makeup, čierna linka, riasenka, lícenka. Myslím si, že to je taký základ a cítim sa tak dobre, vždy lepšie ako nenalíčená. A každý jeden chlap ocení, ked sa žena pred ním skrášli - a neznamená to, že sa mu nenalíčená nepáči.
    Proti umelým veciam na tele nemám nič, jediné čo mi strašne vadí a neznášam su napichané nechutné pery - to tie ženy fakt nechápem. Gélové nechty, umelé vlasy, či prsia (pokial su v norme) mi vobec neprekážaju. Je pravda, že niektoré ženy to už prehánaju, no to radšej nekomentujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám slečnu, která má pěknou pleť a je tmavej typ, takže nemusí mít ani řasenku, ani doladěný obočí. Maluje se jenom na příležitosti a je krásná :) Nemá co víc zkrášlovat. Navíc moc nevím, proč bychom do všechno měly zahrnovat chlapy. Já se teda nelíčím proto, aby můj chlap něco ocenil (že o sebe pečuju nebo tak, protože líčení podle mě není až tak úplně péče - nepomůže ti, pokud se nebudeš mejt, holit a upravovat si vlasy), protože chci, aby mě můj chlap miloval v první řadě takovou jaká jsem a ne takovou, jaká jsem s vrstvou makeupu :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)