29. června 2014

30denní výzva. Šmitec.

Jestli mi to odpočítáváte, víte, že v tomto týdnu byl konec 30denní výzvy na spálení tuků. V první řadě na rovinu říkám, že za poslední týden (asi  posledních 5 dní výzvy) jsem na to kašlala, ale omlouvá mě to, že jsem tady minulej vejkend měla Drahouše a nahodili jsme X kilometrů po Barceloně (pro ty další dny už výmluvu nemám...).

Protože tady mají děti prázdniny už od 20.6., jsem s nima doma celej den. Do podvečera nemám kdy cvičit a večer už je tady zase celá rodina a taky se to moc nedá, protože nechci, aby na mě čuměli. Říkala jsem si, že budu dělat aspoň pár cviků před spaním a na plno se zase rozjedu až budu za 3 týdny doma (čímž padá ten sen o tom nakráčet si do příletový haly svůdně štíhlá).

I když si teď zrovna nepřijdu nějak hubenější, už mi řekli hostrodiče, přítel, pár kamarádek na základě fotky a sestra hostdad, že jsem štíhlejší a krásnější. Jooo, to mi přišlo v půlce výzvy, ale asi jsem se sama sobě okoukala, protože teď už mi to zas nepřijde.

Posuďte sami:

Před výzvou.
Po 14 dnech aktivního makání.

Po 30 dnech. Na konci výzvy.
Všechny fotky jsou focené ve stejnou dobu - asi 2 hodiny po probuzení a nějakou dobu po snídani. Nějak nevidím rozdíl mezi prostředkem a konečnou fotkou. Ale je to proto, že jsem to trošku flákala ke konci a pak jsem necvičila vůbec. Pozitivní zjištění je, že se mi zhubnul obvod podprsenky, ale ne samotná prsa.

Hoďte mi tip, co dělat na bříško - na shození špeků, ne jen posílení svalů :)

Jak to máte s cvičením před někým? Řešíte to? Já z toho mám skoro fobii. Nedokážu si představit, že až třeba jednou budu bydlet s přítelem, tak budu cvičit před ním.

Další články týkající se 30denní výzvy:
1) První den
2) Druhý a třetí den
3) Ve třetině
4) Krize
5) Fotky po 14 dnech
6) Fakt chci bejt štíhlá?
7) Blížíme se ke konci



15 komentářů:

  1. Na zhodenie tuku nepomáha nič iné ako kardio min 20 min bez prestávky. Chce to naozaj len pevnu volu. Sklapovačky, drepy a kadejaké cviky ti sice možu vyformovať svaly, ale nebude ich vidno kým nespáliš tuk, pod ktorým sa skrývaju, nejakým kardiom. Odporúčam stacionárny bicykel, alebo beh. Proste nejaké kardio, pri ktorom sa riadne zapotíš.
    Držim palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To kardio je ale taková nůůůůůda! Ale já vím, máknu. Moc děkuju!

      Vymazat
  2. Hele, asi tam jde vidět na konci nějaký rozdíl, já bych řekla, že nějaký zpevnění tam bude :) No a se cvičením před někým mám taky problém. Když jsem bydlela s bývalým jsem to ale měla vyřešené - buď jsem cvičila, když on by v práci, a pokud nebyl, tak jsem mu na férovku řekla, ať jde do vedlejšího pokoje (na pivo, cokoliv), a půl hodiny kouká na nějaký seriál nebo něco, že potřebuju cvičit.
    A nebo jsem to řešila tím, že jsem vyběhla ven na brusle, jogging :-) Držím palce, ať o jde dál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmmm, asi budu babičku (u který budu po příletu bydlet) posílat na pivo :D
      Děkujuuuu! :)

      Vymazat
  3. nějak to neřeším, úplně štíhlá nejsem a s věkem (je mi 26) jsem si uvědomila, že lidi až moc řeší vzhled a že mi na názoru ostatních nezáleží, hlavní je, jak se cítím já a jestli jsem šťastná...přítel a konkrétně jeho sestra to moc nechápou a pořád to řeší, já už se tomu jenom směju, protože asi nemají nic lepšího na práci...jo a cvičím občas v koupelně (dřepy) a jinak chodím hodně pěšky nebo jezdím na kole :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to taky neřešila, brala jsem se tak jak jsem, sebevědomí se mi nehroutilo. Ale mám velmi hubeného přítele a sebevědomí se hroutit začalo, když jsem si uvědomila, že vedle něj vypadám jako hroch (natož nějaký intimnosti...) :)

      Vymazat
  4. Kamčo, já tedy rozdíl vidím, a dost velký! Krásně se ti stáhlo bříško. Měřila jsi se na začátku? Určitě máš pár cm dole!
    Jsi šikovná a budu ti držet palce i nadále.
    Jinak s cvičením před přítelem problém nemám. Ale je fakt, že když cvičím, tak bere děti, jdou do místnosti vedle a nechají mne být samotnou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměřila, nemám tady v Katalánsku metr :/
      Velmi děkuju! :)

      Vymazat
  5. Teda, na první a poslední fotce je hrozně vidět rozdíl. Zasloužíš pochvalu :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  6. No jako hustý, je to pořádně znát, jseš pašák! Trochu se teď stydím, že teď snídám v leže na terase čokoládový koblihy :D (ale ne dost na to, abych je zapřela nebo odložila).
    Jediný, co fakt vydržím cvičet, jsou tyhle 10-or-less-minute workouts (myslím, že třetí v listu je přímo cvičení na břicho). Mám tu babu ráda, protože je taková normální, žádná svalnatá mužatka nebo sadistka a taky říká, že "cvičení nemusí být mučení", což je příjemný. A ten její pes je taky inspirativní, pro dny, kdy se ti nechce. Dělám to asi rok dva v kuse, od pondělí do soboty vždycky jedno video, abych se protáhla a nesešla, no a když chci dostat dolů cukroví nebo pozůstatky srdcebolu, zvýším to na dvě tři denně a do 14 dnů jsem zase na původní váze.
    Před jinýma lidma jsem naposledy pořádně cvičila na těláku na střední, před chlapem bych to nedala, protože občas je mi trapně i před tou videotrenérkou, když se třeba náhodou zahlídnu v nějakým odrazu nebo si jen představím, jak asi vypadám. A ani běhat s jinýma lidma mi nejde, u toho se sice nestydím, ale zas nezavřu hubu. O samotě se se sádlem bojuje nejlíp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      Čokoláda je zlo! Se sestrou sníme o tom, že bude jednoho dne čokoláda jako prostředek na hubnutí - sežereš Milku a 3 kila dola!
      Tyjo, já mám naštěstí "štěstí v neštěstí", že na srdcebol spíš nemám chuť vůbec jíst (což teda taky není úplně dobrý, ale lepší než zbouchnout nutellu) :) Ale zas mám problém s alkoholem, mám ráda velmi kalorické pivo a víno, který se jakš takš doporučuje "na dietu" mi nechutná.

      Vymazat
    2. Není zač. Jak píšeš o pivu, tak na čokoládu rázem zapomínám, i když po ní dneska slintám celej den a pro změnu slintám po pivu a nutně potřebuju řezanýho Kozla jinak asi neusnu :D

      Vymazat
    3. ...a to může bejt docela probléééém! :D

      Vymazat
  7. Cheš zhubnout tak se na hubnutí vykašli. Chtěla jsem zhubnout ale nesnáším /nesnášela jsem se hýbat. Myslím že nejlepší fíg je nesoustředit se jen na to že chci zhubnout ale začít s radostí, mít z pohybu radost těšit se na něj. Cvičit a vybírat si takové cvičení co mě baví. Hybej se pro zábavu a né proto že musíš. Nic nemusíš, pak to nedělej. Já zhubla 13 kilo za rok. Sama sobě jsem si slíbila že nebudu sebe mučit a tlačit na sebe abych zhubla, prostě jen jsem si chtěla užívat pohyb, těšit se na něj. Pohyb se pak chsal mým koničkem. Ale včechno se čas, netlač na sebe. Důležité je vybrat si takové cvičení, ktré tě baví. Ze začátku jsem hodně střídala cvičení a zjištovala co mě nejvíc baví .... Jóga, power jóga, plavání, běh, pilátes, tanec, .... zkoušej experimentuj a raduj se z pohybu. Nic víc nepořebuješ.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)