14. června 2014

30denní výzva. Fakt chci bejt štíhlá?

Dneska trochu úvaha. Ano, líbí se mi štíhlé slečny, ne, nelíbí se mi vypracované slečny (ani muži). Sním o tom, že si budu moct koupit jakýkoliv hadry, aniž bych musela koukat na to, jestli to lichotí mé oplácané postavě. Chci mít možnost nosit klidně i neonově žlutý hadry, aniž bych vypadala jako vyžraná světluška. Chci jít na koupák a vidět na sobě obdivný pohledy. Ale chci si taky nechat nějakou ženskost - chci mít boky, prsa, výraznej pas. Nechci bejt rovná placka s chlapskou postavou.

Jak jsem na tuhle myšlenku přišla? Aktivně jsem se přidala na různý fb stránky týkající se fitness motivací a zdravé stravy. Čumím, že 90 % slečen, které jsou vypracované a/nebo štíhlé nemá žádné boky. Od průramků k bokům mají stejnou šířku a, promiňte, ale je to nepěkné...

Chci mít širší boky, užší pas, plná prsa. Dlouhé nohy a krk. Chci mít postavu "přesýpacích hodin", ne špachtle. Nechci vypadat jako dvanáctiletá dívka. Tady malá ukázka. Pár obrázků těch devadesátiprocentních dívek. Zdrojem mi byla tato stránka.








Zajímal by mě váš názor. Štíhlost/vypracovanost na úkor ženských tvarů, nebo si raději ponecháte povolený svaly a trochu (!) tuku a zároveň i ženskost? A souvisí to spolu vůbec?

Pokud byste mi chtěli poslat fotky své postavy, ráda se podívám (klidně anonymně). Připište taky jestli souhlasíte s případným zveřejněním tady :) Mail: Kamila.Ostruzinova@gmail.com

Děkuju a hezkej víkend! :)

Další články týkající se 30denní výzvy:
1) První den
2) Druhý a třetí den
3) Ve třetině
4) Krize
5) Fotky po 14 dnech

14 komentářů:

  1. Kuba by řekl, že jsou to prkna, který není za co chytit a co s takovou holkou, se kterou se nemůže ani pořádně najíst... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nelibi se mi pekac apod u zenskych. Ale stihlost tohle neznamena. Nosim velikost XS, vazim 50kg, ale mam tvar asi tech presypacich hodin. Mam zadek, prsa.. :) Fotku Ti klido poslu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pošli, budu ráda :)
      Buchty se mi taky nelíběj. U chlapů mi to přijde narcistický a u ženskejch takový "mužatkovský".

      Vymazat
  3. Jo! Jo! Jo! Konečně někdo s pořádným názorem na tyhle "prej" pěkný štíhlý postavy.. Sakra holka má mít boky.. Upřímně, dřív jsem chtěla přesně takovou postavu, jaká je na fotkách.. Ale zveřejni pár takovejch fotek chlapům a každej ti řekne, že chce holku s bokama a prsama.. Nechce všude rovnoměrnou holku s postavou třináctky.. Budu mít radši někde povolenej nějakej ten sval, než postavu kde nikdo nepozná, kde mám boky a kde pas.. ;) Jsem pro plochý bříško, když holka chce, ale pekáč buchet? No to fakt ne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Jako když se to někomu líbí, dobře. Ale přijde mi přehnaný dělat z toho společenskej kult krásy :)

      Vymazat
  4. Kami, abych řekla pravdu, i já jsem tak nějak podlehla té módní vlně fitness postav... Cvičila jsem každý den jako šílená, chtěla jsem mít břišáky apod., ale nějak mi to nešlo :D Ale věděla jsm , čím to je - já mám prostě ráda jídlo :) Věřím, že kdybych jedla ukázkově, taky bych tak vypadala, ale já si prostě neumím k večeři dát tvaroh :))) Resp. mohla bych tak jíst, ale NECHCI. Chci si užívat života, dát si dobré víno, dobrý sýr, zmrzlinu se synem.. Takže jsem se smířila s tím, jak vypadám, cvičím min. 4x týdně, ale jen proto, že mě to baví! Cvičením se mi krásně zpevnilo tělo, ztratila celulitida, nějaké svaly cítím a tak jsem spokojená. Taky je to pro mne relax, vždycky u cvičení vypnu a naberu další síly.
    Ale neodsuzuji nikoho, každému se líbí něco jiného - díky bohu!
    A ty jsi krásná a budeš vždy, ať už budeš jít nějaké to kilo navíc, nebo ne. Důležité je se dobře cítit :)
    Hezký víkend, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud se to někomu líbí, mně je to jedno, jen jsem měla potřebu napsat o tom, že mně přijde krásnější postava s boky :)
      Moc děkuju za povzbudivej komentář! :)

      Vymazat
  5. A mne sa náhodou vyšportované postavy páčia, na chlapoch pokojne aj kocky. Ja zas nechápem, ako môže niekto povedať, že sa mu vyšportovaný chlap nepáči :D Ale proti gustu... :) Pri ženách mi svaly tiež nevadia, i keď tam treba dávať pozor, aby neprepískla hranicu a nevyzerala ako chlap :D
    Mňa zas trochu štve to oháňanie sa postavou presýpacích hodín (teraz nemyslím konkrétne teba, ale všeobecne). Ako jasné, kto by takú postavu nechcel :D Ale napríklad ja nikdy nepriberiem na tých správnych miestach, akurát tak na zadku, stehnách, bruchu...na hrudi nikdy, môžem mať aj 10 kíl hore dole, tam žiadna zmena nebude :D Čiže áno, ženy ktoré majú šťastie a postavu typu presýpacích hodín majú, tie vyzerajú krásne aj s pár kilami navyše. Ja osobne sa ale tak dobre necítim, nakoľko sa mi tuk rozhodne neukladá na tých správnych miestach a preto radšej makám. Ale zas ako slečny na obrázkoch nevyzerám, na to až príliš rada jem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se vysportovaní chlapi nelíběj, protože to podle mě není žádná extra věc mít svaly. Akorát s tím všichni machrujou. Já jsem spíš na umělce :))
      Tak já samozřejmě nemluvím o tom, když se slečnám neukládá tuk na správných místech (což je třeba moje ségra). Mluvím o tom, že někdo posiluje tak moc, že se ty svaly v pase vytvarujou a "vyvinou" natolik, že pas zmizí a z těch holek se stane prkno. Pokud se to někomu líbí, tak ať to tak má, já jsem vyjádřila vlastní názor (obavu?) z toho, že kdyby se mi třeba opravdu podařilo procvičit se ke štíhlosti, nechci přijít o to štěstí - postavu přesýpaček :)

      Vymazat
  6. Mně se to teda vůbec nelíbí, jak pekáč, tak celkově postava aka dvanáctiletý chlapec. Není to jemný, oblý, prostě není to krásný. Svaly jsou pro chlapy (v mezích svaly, takový ty lidi, co vypadaj jako vlašskej ořech a koupou se v samoopalováku, považuju za nemocný). Samozřejmě to je jen můj vkus, takže jako byla bych možná ochotná pochopit, že někoho těší strašit 6x týdně v posilovně a pěstovat si buchtičky, jenže mi přijde, že devadesát procent podobných namakanců to nedělá kvůli sobě, ale jen aby si mohli prdnout vyrýsovanou fotku na socsítě, sbírat líbíčka a srdíčka a hvězdičky a nadávat těm, který si dovolej to kritizovat, do lenochů a závistivců.

    Samozřejmě, každýmu, co si přeje, takže kdo opěvuje přímky namísto křivek, budiž mu přáno, není o nic horší než já a zaslouží si jen to nejlepší (aspoň dokud mě nebude nutit doplnit proteiny a vyprávět o ranní super cvičbě, novej rekord - půl tuny na bench a tak).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výbornej komentář, vlašskej ořech mě dostal! :D:D
      Vidím to naprosto stejně :)

      Vymazat
  7. Me se to teda libi;-) Ja totiz "zenskou" postavu nemam ani kdyz jsem tucna, presypaci hodiny se me proste netykaji, takze je pro me asi lepsi vypadat takto (jeste dlouho to potrva, nez tak budu vyupadat).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych teda chtěla vidět, jak seš "tučná", prosím tě :))

      Vymazat
  8. Zajímavý názor, ani nevím, proč, ale mám pocit, že se poslední dobou roztrhl pytel s fitness. Já zastávám názor, že všeho s mírou a každý extrém je blbý. Mám kamarádku, kterou to pohltilo, cvičí každý den a bicák jí vyleze, i když jen podává papír. To už je pro mě moc. V lodičkách má být ženská noha a ne hranaté lýtko. bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)