6. května 2014

Průser

Včera jsem si poprvé na ostro vyzkoušela roli au-pairky. Dopadlo to dobře - ráno jsme já a čtyři děti v pohodě vstali, oblékli se, provedli ranní hygienu, nasnídali jsme se, šli jsme do školy. Pak jsem žehlila, uklidila koupelnu a kuchyň, ustlala holkám postele, vařila jsem. Na oběd jsem nejmladší vyzvedla. Měly jsme klobásky a takový cosi španělský, co nevím jak se jmenuje a není to moc dobrý. Po obědě jsme měly půl hodinu čas, tak jsem koukaly na TV a blbly jsme. Pak jsem malou odvedla zpátky do školy.

Odpoledne jsem spolu s tatínkem děti vyzvedla. Říkala jsem si, jak jsem to hravě zvládla a pohoda. Jenže pak si mě hostmum zavolala a přednáška začala větou "Asi jsme si nerozumněly... ta postel je příšerně ustlaná, kuchyň není vůbec uklizená. Nechápu, proč to každé au-pair musím několikrát vysvětlovat." Tak jsem mrkla do pokojíčku - postel ustlaná na španělskej způsob (nestelou jako my, ale okraje peřiny zastrkají pod matraci), plyšáci narovnaní... v kuchyni uklizeno, nikde ani drobek, myčka naložená. Moc jsem nechápala co bych ještě měla uklidit.

HM mi to vysvětlila - plyšáci jsou špatně poskládaní (všech asi 30 plyšáků jsem narovnala na polštáře různě k sobě, ale představa HM byla, že mají být rovnoměrně posazení po celé posteli... drááááma) a v kuchyni jsem zapomněla utřít sporák a linku. Ano, to je moje chyba, na to jsem zapomněla, nicméně sporák nebyl nijak zaházenej, šlo prostě jen o setření nějakejch neviditelnejch asi-bakterií.

Pak jsem ještě zjistila, že všechno prádlo, co jsem dětem vyžehlila, je zpátky na koši k žehlení. To mi nikdo neosvětlil proč. Rovnější už to prádlo skutečně bejt nemohlo. Nevím, jestli jsem to blbě poskládala, třeba to skládají jinak...?

Nuže, moje rozpoložení je takový, že chci domů (po čtyřech dnech.. ha-ha..), jsem ustejskaná, smutná. Myslím, že učenej z nebe nespadl a že je docela omluvitelný, když první den není všechno na sto procent, jak HM očekává. Taky si myslím, že nemusela bejt tak uštěpačná, šlo to říct normálně. Omluvila jsem se jí a řekla jsem, že to příště bude v pořádku. Jako řešit styl narovnání plyšáků? No ty vole...

Dneska nemusím skoro nic dělat, protože je tady uklízečka, která ustlala (snad narovnala plyšáky podle plánu) a uklidila všude. Já jen uvařím a vyzvednu holky ze školy na oběd. Pak je tam zase dovedu a odpoledne děti vyzvednu. Ještě před tím, než je odpo půjdu vyzvednout, musím u babičky vyzvednout svačinu. Moc nechápu, proč tu svačinu nemůžu udělat já doma, ale musím pro ni k babičce...

Inu, necítím se tady dobře, snad se to zlepší. Asi jsem přecitlivělá :)





15 komentářů:

  1. Narovnání plyšáků? Tak to ne-e... obdivuju Tě a moc držím pěsti, určitě se to časem zlepší! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To chces cas nez si na vse zvyknes, ale chapu Te, taky bych z toho byla na nervy. Kdyz jsem s hlidanim zacinala, taky to chtelo cas, i jen utreni linky :D Ted normal v praci nic takovyho delat nemusim,zadna buzerace, ale presto min po nas uklidim.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. No to nejsi precitlivělá. Přitlivělá je paní domácí! Neumím si představit řešit takový blbosti jako je urovnání a usazení plyšáků na posteli. Adélka si je spravuje sama nebo je hážeme do takovýho hromadnýho boxu na hračky. Z tohohle bych zešílela. Tak se drž, no. Bude líp!

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, tak to je masakr docela... Zrovna jsem myslela na to, jak tam musí být krásně, jak jsou Španělé free... a oni hrotěj plyšáky... No, posílám hodně síly na správné rovnání hraček (snad se to naučíš, třeba na to maj nějaký manuál, případně se poraď s uklízečkou, vypadá zkušeně :D ) a ať je zase líp ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Už jsem si byla to plyšákový rozložení vyfotit :) (pro jistotu...)

      Vymazat
  5. Drž se, určitě bude brzy líp!

    OdpovědětVymazat
  6. Drřím Ti palce, aby se Ti to nějakým stylem urovnalo. Tohle bych fakt nedala, nějací pošahaní plyšáci...Drž se!

    OdpovědětVymazat
  7. Ježiš, chudáku... Jak znám svoje nervíky, já bych se rozbrečela, jen bych slyšela první větu. Drž se, to se zlepší. Obecně co mám kamarádky, co aupairovaly, říkaly, že ty rodiny měly svoje móresy a chvíli trvalo, než se sžili...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, já jsem pak taky pustila v pokoji slzu, dvě, když jsem o tom psala příteli... snad to bude ok. Oni jsou jinak fakt fajn.

      Vymazat
  8. První týden je nejhorší. Je to o zvyku .. vydrž to :) Ráda bych ti řekla, že pokud budeš nespokojená, tak uteč, ale koukni na mě! Tady s nima válčim už skoro 10 měsíců a do září daleko. Ale nechci se vzdát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No joo, Marky, jenže ty seš silná odvážná žena! :)) Já jsem trubka, co sem jela hlavně proto, aby si utřídila myšlenky :))

      Vymazat
  9. Držím palce ať se to zlepší, to jsou magoři...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)