17. května 2014

"Hele moře, vidim moře, ééééj!"


Dneska jsem se byla v tomto roce poprvé veřejně koupat. (A tady si dovolím vsuvku - koukala jsem, podle jakejch hesel, která dávají lidi do vyhledávačů, se dostali na můj blog. Mimo jiné taky "hroch obojživelný". Už i google ví, že bych měla začít cvičit!) V květnu, v moři, v Katalánsku, v Arenys de Mar, kam mě vzala moje hostfamily.

Moře bylo zatím studené, takže jsem si jenom nechala ošplouchnout nárty a jinak jsem si válela kejty na dece. Na pláži byla jenom hrstka lidí (to jsem nikdy neviděla!; pomalu ani nevím, jak vypadá plážovej písek, protože je vždycky přikrytej dekama a ručníkama turistů), moře nebylo kamenité, šlo se do něj postupně, prostě krása!


Středozemní moře :))


Ačkoliv jsem se namazala třicítkou (přišla mi vzhledem k pofuku a zataženu adekvátní), sežehla jsem si již zmíněné nárty (to fakt nechápu JAK), dekolt, pěšinku (ach, samozřejmě!), ale zato mám poctivě opálená ramena (poctivě = nejsou rudá a je lehoulililince vidět, kde jsem měla ramínka od plavek).

Já mám radši aktivitu, ležení na sluníčku s odměřováním času na pravidelné opékání přední a následně zadní části není úplně pro mě. Ale protože dneska byla voda fakt ještě studená, aspoň jsem si četla. A pak jsem usnula. A proto jsem se spálila a domů jsem jela s úpalem.

Asi dvě hodiny jsem odpočívala v peřinách a přemýšlela, jestli to vydejchám nebo si k posteli přistavím kýbl (nebo jestli se já přistavím k záchodové míse). Nakonec jsem si pustila seroš a na nevolnost jsem zapomněla.

Musím si koupit nějakej fešnej klobouk. Poradíte mi, co dělat proti úpalu? Slyšela jsem, že v ČR je fakt hnusně. Jak trávíte vy květen? Posílám vám sluníčko!


....a na závěr vsuvka - kdo by byl řekl, že v katalánským městečku najdete 
obchod s čokoládkama s na něm tři obrazy od Muchy!


9 komentářů:

  1. To ti tak závidim, už bych taaak jela někam k moři zas. Doufám, že letos to zas vyjde. :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. jééé vypadá to krásně :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tady je neskutečně hnusně, už tři dny jen prší :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmmm, koukám, že to je stejný jak minulej rok. že? :/

      Vymazat
  4. Mmmm, tys mě namlsala, Kami, já jedu za týden a půl do Turecka a nemůžu dospat, tady je počasí fakt děs! Jinak s tím opálením jsme na tom stejně, taky se vždycky spálím, ani nevím jak. Bez klobouku už nedám ani ránu, pllku léta si v něm vykračuju i v Čechách:) Ať Tě úpal netrápí, bohužel žádnej zázračnej tip na to nemám. (Pít, pít, pít.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, ty se máš! Na jak dlouho jedete? :)
      Jooo, já už tři roky sháním takovej ten slamáček nízkej, jako má Olaf z Frozen, když zpívá písničku o létě :)) Ale nemůžu ho nikde sehnat :/ (a ve všech ostatních kloboucích vypadám jako debil). A pít musím, máš recht, skoro nepiju dokud nemám žízeň.

      Vymazat
  5. Provokace jako dělaná! Od středy na ostravsku mraky a chcanec, ostravice se vylila z korýtka, kačenky plavou na cestě místo aut :D Ale dnes první den co neprší, takže pecka ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)