28. května 2014

30denní výzva. 1. den

Ano, čtete správně. Musím se sebou něco dělat. Jsem špekoun a už se to ani pod oblečení neschová. A co je důležitejší - moje sebevědomí není to co bývalo! Takže jsem dost namotivovaná k tomu opravdu cvičit a líp jíst. Už nějakej pátek sleduju na fb stránku 30ti denní výzva (ano, i s tou chybou), kde jsou fotky Češek před a po. Výzvy jsou různé - zpevňovací, detoxikační a pak třeba ta "moje" - tuky ničící.

Na počátku musím říct, že jsem líná jako veš, tlustá, žeru jako prase a nedbám na své zdraví (piju a kouřila jsem). Bez nadsázky a fakt. A už mi roste třetí brada. Je na čase odsunout lenost do postranní a investovat čas jinam, než do internetu. Koupila jsem si proto za 99 Kč výzvu na spálení tuků (koupit můžete zde) a přítele jsem zaúkolovala, ať mi říká Cvaldo a že jsem tlustá. Musím totiž hubnout pro někoho, protože když to dělám pro sebe, tak to vzdávám (jo, od svejch cca 15 jsem se pokoušela zhubnout už toooolikrát!).

Uvažovala jsem, jestli sem mám dát fotku před a na konci (haha.. jestli se ke konci vůbec doberu) fotku po. Jsem na ní jenom ve spodním prádle a břicho a stehna jsou na fotce vidět jedna báseň (včetně slečny Celulitidy). A pak jsem si řekla, že když to hodím takhle do světa, tak mě to bude víc motivovat, abych to nevzdala. Tady jsem v celé své kráse:


Zdržte se nepříjemných komentářů, sama si je říkám před zrcadlem. Nuže ale zpět k podstatě věci: Po zaplacení výzvy a přečtení informací (a vyplnění tělesných měr a jiných údajů) jsem se rovnou pustila do cvičení. Ze začátku jsem ze sebe měla strašně dobrej pocit - přesně asi 4 minuty, kdy jsem cvičila kardio = skákala jsem po pokoji, běhala jsem na místě atd. (ve výzvě bylo napsaný, že se mám 15 minut věnovat indiánskýmu běhu, tj. minutu běžet, dvě minuty svižně jít, ale já mám hrůzu ze sportování na veřejnosti, tak jsem se to pokusila napodobit doma), ale pak moje mozková činnost přešla do módu "Kristova šlacho, ať už to skončí!", když jsem měla udělat 10 sklapovaček, 10 dřepů (atd.) a pak jsem přešla k druhýmu kardiu. To jsem podle videa běhala na místě, zakopávala na místě, skákala "panáka" a další hrůzostrašný cviky a to už moje mozková činnost přešla do módu "Umírám! Kolik stojí převoz mrtvoly ze Španělska do Česka???". Myslela jsem, že se rozbrečím a svatosvatě jsem si přísahala, že už v životě (V ŽIVOTĚ!!!) nesním ani kousíček sladkýho nebo tučnýho!

Jsem na sebe zvědavá. Nemám žádnou vůli, proto mi držte palce, abych to zvládla a objem mýho břicha a stehen se zmenšil. Pokud to bude fungovat, na vánoce ze mě bude štíhlá rajcovní svůdnice!

Představuju si, že až 18. července ukončím svou zářivou kariéru au-pair a přiletím do Prahy, vejdu do příletové haly v rozevlátejch šatečkách, klobouku, slunečních brýlích a s rudou rtěnkou, na podpatcích, štíhlá a dlouhonohá, čas se zastaví, vlasy mi ofoukne sexy průvan a na jehlách si to nakráčím k příteli, kterej tam na mě bude čekat s cedulkou a otevřenou náručí! Ano!

Cvičíte? Jak jste spokojené se svou postavou? :)

20 komentářů:

  1. Necvicim, nesportuju, max brusle. Drive jsem tancovala, ted moc nebyl cas ale od zari chci zas pravidelne+plus zkusit jeste jinej tanec. Tlusta nejsem, ale driv jsem mela uplne plochy bricho a to ted nemam. Kdyz ja taky nemam vuli, cviceni me neba a jidlo miluju navic nepribiram, takze motivace nulova:D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu naprosto. Já kdybych nepřibírala, tak si do jídelníčku zařadím nutellu, palačinky s nutellou, zmrzlinu s čokoládovou polevou a hromadu ultrasladkýho ovoce a džusů.

      Vymazat
  2. Seš dobrá. Nejsem spokojená se svou postavou. A nikdy jsem nebyla. Od ledna běhám (minimálně 3x týdně)- - výsledek nikde. Tak jsem asi řped 20-ti dny zapojila do svého života ještě tu mrchu Jillian a cvičíme spolu denně (plus ten běh, že jo). Až budu spokojená, dám vědět). (Předpokládám že to bude v době, kdy budu mít bohatýho přítele který mi zaplatí liposukci, pohyb na mě asi neúčinkuje :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak víš, že je výsledek nikde? Měříš si obvody? :)
      Jillian je hustá!! Myslím, že ta výzva je něco hodně podobnýho - nesmíš prostě přestat a musíš vydržet.
      A liposukce není to pravý ořechový, jedna známá na ní byla - měsíc musíš nosi vak, nemůžeš se pod ním pořádně umejt, máš tam jen otvor na vylučování :)) Navíc musíš dodržovat nějakej jídelní režim a tak, takže tě to vyjde na stejno jako držet dietu (jen kapánek rychleš :)) ).

      Vymazat
    2. Doprčic, jak z toho ven? :D Obvody jsem si měřila na začátku a po 10 - ti dnech - a nikde nic. Uklidňuju se tím, že jsem měla před krámama, takže bych to měla prubnout po odcvičeném druhém levlu. Ale mám strach se změřit, že mi klesne motivace. Jediné, co mi zhublo jsou prsa. A to se svojima ultra mini melounkama fakt nepotřebuju :D

      Vymazat
    3. Jo, to je na pytlík - prsa se prej hubnou první :/ Ale vydrž, fandím ti a jsem ráda, že v tom nejsem sama! :)

      Vymazat
  3. Ahoj Kamčo, já cvičím minimálně 4x týdně a cvičím pouze doma. Začala jsem po prvním těhotenství a teď znovu po druhém. A baví mě to! Začala jsem s 30 Day Shred od Jillian Michaels a krásně jsem zhubla to nejhorší. Zkus se na to podívat, neznám snad nikoho, kdo neměl dobré výsledky! Teď se snažím nějak udržovat ve formě a cvičím to, co mě baví (Bob Harper, ShaunT, Body Rock, nebo cokoli zajímavého podle YouTube :))
    Ráda ti s čímkoli pomůžu, budu tě motivovat, stačí jen říct :)
    Jinak tady super blog, koukni, mě vždycky nakopne: http://mojetelo.blogspot.cz/
    Drž se a vydrž :) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Jillian jsem taky přemýšlela, ale přijde mi jako hrozná bachařka, radši využiju pozitivní motivace Mariky, co má na starost Výzvy :) A za motivaci od dalších lidí budu strašně strašně vděčná, já jsem fakt lempl! :)
      Děkuju.

      Vymazat
  4. ja sa nehýbem, papám všetko aj sladké a vyprážané a nemôžem pribrať ani len deko :/ som chudá ako vyžla

    OdpovědětVymazat
  5. Spokojná som so sebou tak priemerne. Bola som už aj v lepšej forme, ale teraz som čerstvo po štátniciach takže mám rozsedený zadok :D Inak cvičím aspoň 3-krát týždenne. Cvičenie striedam podľa nálady - Jillian, alebo si pustím na youtube Blogilates alebo Tone It Up :)
    Držím palce, nech to ide rýchlo dole! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to zas nejedeš na formu, když už je odstátnicováno :))
    Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  7. Kamuško, moc ti fandím! Sama to mám s vůlí a se vším taky dost na štíru, to ty víš z mých postů :D Takže držím palce!
    Ale z druhé strany, jsem stále zastáncem toho, že i kdybys takhle do té příletové haly přišla, ale v hlavě měla nasráno, stejně tam žádnej přítel s otevřenou náručí čekat nebude :) Hubnout a snažit se žít zdravě jo, ale ne na úkor toho, aby pak z tebe byla protivná a neurotická bréca. Teda jako ne z tebe, ale obecně, z člověka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právěže jak jsi držela ten detox, tak mi přišlo, že jsi s vůlí docela kámoška :)
      Já myslím, že zhubnutí by mi snad moje přemýšlení neovlivnilo :) Uvidíme, přibrat můžu vždycky znovu :D
      A děkuju!

      Vymazat
  8. Fadním a držím palce!!! Já už se taky těším na tvrdou dřinu (momentálně mám pauzu), spíš pro pocit, protože na mě nic neplatí, já bych mohla cvičit 24/7 a efekt se stejně nedostaví :-) Doufám, že u Tebe to bude jiné!!

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné psaní! Já jsem v polovině výzvy, ale jen cvičím, nekoupila jsem si jí. Tady jsem ji uveřejnila na mém blogu, to je totiž nejlepší motivace. Ostatní to vidí, čtou, zajímá je to a komentují to - pozitivně i negativně. To všechno je motivace. Já ti rozhodně držím palce, abys to zvládla. Není to nereálné, jen člověk musí vydržet a nedávat si nedosažitelné cíle. Uvidíš, že se budeš po výzvě cítit líp a postupné výsledky tě budou hnát dál a dál ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, super, jdu se mrknout, jsem ráda, že v tom "v okolí" nejsem sama :))

      Vymazat
  10. Ty jsi jasný důkaz toho, že s baculkama je sranda :) Tak hezky jsi to napsala, úplně jsem se viděla před pár lety. A to jsem ještě vymýšlela takový vychytávky, jako že když už běhám jen doma, tak se omotám potravinářskou folií, abych víc vypotila, a když jsem zhřešila, protože to hladovění už nešlo vydržet, zapila jsem to projímacím bylinkovým čajem - a to jsem pak v noci uběhla dalších pár kilometrů doslova sprintem, jak jsem potřebovala na wc, sotva jsem dolehla na postel. :) Normálně si říkám, ještě že za mých mladých let nebyl internet :D Takhle já mám jen plno deníčků, kde si propočítávám, kolik budu vážit do roka, kde jsem si lepila fotky před (ale nikdy ne po) a každé další před bylo zas o 10kg výš než to předchozí. :) Byla jsem na těch nejdrastičtějších dietách (žádný cukry a tuky, takže jen bílky z vajíček a syrová zelenina). No.. zkrátím to, ve výsledku každý rok jojo efekt, 10kg dolu, pak 12 nahoru... 2 kg ročně, za 20 let nárůst o 40 kg :D A to kvůli pitomýmu hladovění, kdy se ještě zhorší pleť, vlasy, nehty a hlavně ta dobrá nálada. Nakonec jsem se asi ve 40 smířila konečně s tím, že teda štíhlá asi fakt nikdy nebudu. A proto mám blog Měj se ráda. Nejde o kila, i baculatá ženská může mít šmrnc a hezky a sexy se oblékat. A těch chlapů, kterým se baculky líběj! :) (Ano, chlapi po 30.roce života přecházejí z dívek, co mají postavu sedmnáctek na ženy, co mají pěkný oblý tvary). Jo a paradoxně, od chvíle, co jsem se se svou postavou smířila a jím všechno, co jen chci, tak najednou nemám ani takovou potřebu jíst a pomalu ale jistě schazuju kila dolů, za 2 roky 20 kg :) Ale přeji ti, ať se ti daří, jestli u toho budeš mít pořád tak veselo, jako 1. den, tak to tě budu pravidelně číst. Pohyb je určitě zdravý, smích taky. A jíst se musí. PS: Když zhubneš, vystoupí celulitida víc na povrch a zmenšej se ti prsa :P A víš, co si říkám, kdykoliv vidím ty svoje deníčky s fotkama? Co bych za to dneska dala, mít tu váhu, proč jsem si ji radši jen neudržovala a chtěla furt být jako modelka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, moc děkuju! :)) Já jsem posledních pár let neměla komplexy (umím si ze sebe docela dělat srandu a dělám si ji ráda) ani nějakou nouzi o přízeň druhého pohlaví a asi to bylo tím, že jsem se moc neřešila (nebyla jsem taková ta "mluvilka" o hubnutí a tak). Ale samozřejmě jsem snila o tom, že bych byla krásně štíhlá a když se tady ve Španělsku vidím v plavkách, tak už se ten komplex pomalu rozvíjí a chci tomu zabránit :)
      Každopádně příteli se líbím, tak to mě uklidňuje, že nemám někoho, kdo by mi zakazoval desert po večeři :))))
      Děkuju za zkušenost, rady a povzbuzení! :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)