24. dubna 2014

Nakoupit za 20 minut? Máček.

My ženy, co neholdujeme nakupování hadrů (nutno si přiznat, že je to hlavně proto, že je tam spousta zrcadel, což nelichotí naší oplácané postavě, a často je nám líto dávat tolik peněz za kusy oblečení, které se nám stejně za dva měsíce přestanou tak líbit,.. jo a taky je tam vedro a je odporný nosit ty tašky. A jsou fronty u kabinek a často se nesměj do kabinek brát víc než tři kusy, takže se musíte furt oblíkat a vracet... prostě zkrátka FAKT NESNÁŠÍM NAKUPOVÁNÍ HADRŮ!!), chceme najít v obchodě to, co nám padne, líbí se nám to a stojí to přiměřenou částku co nejrychlejš.

Dneska jsem už prostě fakt musela jít nakoupit pár věcí na léto. Já vim, že je duben, ale já za tejden letím do toho Španělska (kdo mě nečte pravidelně, zde je vysvětlení: Letím na 3 měsíce do Španělska dělat au-pair). Chtěla jsem nějaký šaty, sukně a třeba i kraťasy, i když je moc nemám ráda, přijdou mi děsně turistický. Koukala jsem na netu, že docela dobrý věci mají v Lindexu a v HMku.

Nuže, vydala jsem se na Chodov ochotna obětovat hodinu svýho drahocenýho předodjezdovýho a popracovního času na chození po obchoďáku a depresím z celulitidy. Vlezla jsem do HMka a světe div se - vpravo hromada šatů, sukní, dobrejch cen, slev a mně padnoucích velikostí! Velebme pána! Nabrala jsem přesně jedenáct kousků a šla jsem si vystát frontu ke kabinkám.

Vyzkoušela jsem všechno, ale buď jsem vypadala jako machna nebo jako těhotná nebo plošina (= žádný prsa). Zkoušela jsem si i jedny šaty, který nebyly vyloženě letní a byly super, ale moc krátký (takovej ten těhotenskej střih, kdy jde sukně už zpod hrudníku a končí pod zadkem, takže když zafouká vítr, páni mají podívanou). Bílý s mašličkama za čtyři stovky:

Vypadám těhotně, co? Nejsem. A tvářím se jako
napráškovaná, co? Taky nejsem.
Takže jsem si nakonec vybrala hnědou sukni z lehké teplákoviny (dluhejm sukním říkáme s kamarádkou "věštecké", protože to ženský většinou kombinujou tak, že vypadají jako z-koule-čtečky; pak rozlišujeme ještě sukně "páskové", což jsou sukně, co jsou tak krátký, že jsou spíš jako širokej pásek. Konec přednášky.), modrou sukni s "žabičkováním" v pase a růžovou šifonovou krááááásnou sukni. Úplně z ní táhne léto, v tý se musím vyfotit za větru u Sagrada Familie, toť můj cíl!

Já vim, takhle na ramínku to vypadá jako kusy hadrů, ale počkejte!
A proč o tom všem píšu... jednak abych se pochlubila, že mám nový hadry (samozřejmě!) a taky proto, abych se veřejně pochválila, že jsem tohle všechno byla schopná zvládnout za 20 minut (i s čekáním u pokladny a na kabinky) a vejít se do 850 kaček! Tomu říkám efektivní nakupování!

Ještě mám v plánu koupit stylovou slušivou pokrývku hlavy (trpím na úpaly). Nevíte, kde seženu pěknej plochej slamáček? (něco jako nosí Olaf z Frozen v tý písničce In Summer) Potřebuju levnej kamennej obchod, kam budu moct pro klóbrc zajít (= nechci eshopy).

Děkuju za tipy!
Co jste si naposledy koupili na sebe? Utrácíte hodně za oblečení? Jak často si něco kupujete?

PS: Na Chodově měla Spořka nějakou soutěž - tipnout si, kolik je v dóze skleněnejch kuliček. Slečny byly oblečený jako hawaianky, protože se soutěžilo o zájezd na Hawai. Tipla jsem si a dostala jsem limetkovou limonádu.
Nejlepší na tom byl ten deštníček!


10 komentářů:

  1. Sakra, na Chodově jsem byla utrácet v pondělí i včera a na sazku jsem nenarazila, asi se tam vydám do třetice všeho dobrýho! Nakoupilas moc pěkně:-) A mašličkový šaty se mi líbí taky! Já jsem pořídila sukýnku, crop top, dvě bílý trika s potiskem (páč těch není nikdy dost), otrhaný džíny a kecky, ať žijou nákupy! Já jsem v tomhle děsná pipina, ale baví mě to:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíšíí kriste, kolik jsi tam nechala? :D Jakou sukni jsi sehnala? :)

      Vymazat
  2. Pche 20 minut? No to nee, to já si na to klidně stanovím celé odpoledne. A pokud s sebou vezmu někoho, kdo mi kazí celý můj nakupovací rituál, skončil u mě. Mě se v těch šatech náhodou líbíš, nepřipadáš mi těhotně :D Na práškách? možná jen trochu :D (kecáám vůbec).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem přesná kazička nakupovacích rituálů, já to fakt nemám ráda. Občas věci ani nezkouším (trika hlavně) a prostě jdu :)

      Vymazat
  3. Konečně taky hoka, co si nelibuje v nákupech :D Nikdy jsem nepochopila, co je na tom zábavného... Všude spousta lidí, fronty, hodně peněz, pořád se převlékat...Ale jednou za půl roku vyrazím a tak tu půl hodinku mě to baví :D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky nesnáším nákupy oblečení, nejvíc mě nebaví kalhoty, jednak se musím v kabince svlíkat, ale i boty furt vyzouvat-obouvat, děsný, jsem vždycky zpocená, vzteklá a nakonec koupím stejně houbeles.

    Ty šatičky s mašlema se mi moooc líbí. Asi budu jedny potřebovat.

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pro ně rychle utíkej, protože na Chodově v HM měly poslední - výprodejové! :)

      Vymazat
  5. Já taky nakupování hadrů (a bot) moc nemusím, ale strašně ráda se prohrabuju ve svém oblíbeném sekáči, tam jsem schopna strávit i hodinu :D
    Jinak úlovky super, těším se na fotku u Sagrada Familia :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sekáče mám taky moc ráda, ale už se to tam skoro nevyplatí kupovat. Obnošený šaty za 350 Kč mi přijde dost, když právě v HM měli nový šaty za tu stejnou cenu.

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)